avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pontaj + salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pontaj + salariu

In ciuda faptului ca sunt atat de multe discutii pe aceasta tema, tot nu imi este clar.
Nici o retinere salariala nu se poate face fara intreaga procedura a cercetarii disciplinare, cu convocarea la comisie, termene, etc ?

Daca de exemplu, salariatii uita sa se ponteze (in condica sau electronic) si angajatorul nu stie daca a fost la lucru sau nu, nu se poate taia ziua de plata ?

SI voiam sa intreb unde este reglemantata legal modul sau obligativitatea pontarii.
Stiam ca ITM-ul da amenzi daca nu exista condica sau sistem electronic. Poate angajatorul sa aleaga orice metoda si sa o schimbe pt pontare si monitorizare ?

Deci, pe scurt am 2 intebari: cercetare pt orice ? si pontarea - reglementare legala sau doar de ordin interior ?

Multumesc,
Delia I
Cel mai recent răspuns: criogenius , utilizator 10:07, 20 Aprilie 2011
In cazul absentelor nemotivate nu inseamna retinere din salariu , ci ca salariatul respectiv nu va fi platit pentru acea zi.

Pe baza condicii de prezenta se va intocmi foaia de pontaj.
Se platesc numai orele prestate/pontate nu si cele nelucrate.

In fiecare zi este un responsabil care vizeaza condica de prezenta(undeva in stg jos,trece data/ora, semneaza) si bareaza acolo unde nu sunt inregistrari.Astfel nu se mai pot face completari ulterioare.

Pentru inceput salariatul in cauza ar fi bine sa fie sanctionat printr-un avertisment scris,adica i se comunica faptul ca a savarsit o abatere disciplinara in legatura cu munca,incalcand reguli,norme,decizii,inclusiv obligatii din CIM.
Sunt de acord cu Angel 2007.

Mai bine faceti treaba cu vorba buna...decat cu parul. Deci instiintati-i intr-un fel ca incepand cu data de ... cine nu semneaza in condica este considerat absent in ziua/zilele respective.
Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.
Daca am contract de lucru de opt ore pe zi dar din diferite motive pe o anumita perioada de timp am nevoie din cand in cand sa lucrez doar 4-5 ore pe zi( completant o foaie de invoire, concediu sau ce este cazul) nu este posibil sa fiu pontat pe ore pe orele lucrate?
De la contabilitate zicea cineva ca nu este posibil sa ajung la sfarsit de luna sa am lucrat 10 zile si 5 ore spre exemplu ca trebuie sa fie zile intregi, ceea ce mi se pare o aberatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am semnat in condica de prezenta R-Haz R-Haz Va salut! Lucrez intr-o Primarie de comuna din septembrie 2012 pe functia de administrator public, iar astazi doamna contabila m-a intrebat cum justifica ea in ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la locul de munca Seeel26 Seeel26 Buna ziua ! Am un salariat care dupa ce si-a incasat salariul nu s-a mai prezentat la locul de munca . Pot sa il acționez in instanță ? Si daca da ... (vezi toată discuția)
Angajatorul antonio123 antonio123 ANGAJATORUL poate fii amendat de ITM cind angajatul intra la munca in schimburi si nu semneaza un registru la ce ora a intrat si la ce ora a iesit si cite ore ... (vezi toată discuția)