avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre notiunea de proprietar.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre notiunea de proprietar.

Prin " proprietari" se inteleg nr. de apartamente sau numarul total de proprietari si coproprietari? De exemplu sotul si sotia unde ambii sunt coproprietarii aceluiasi apartament, din punctul de vedere al legii asociatiilor de proprietari ( cvorum pt hotarari, numar minim de membrii etc ) reprezinta de fapt 2 proprietari?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:38, 25 Aprilie 2017
Prevederea art.23alin.2din Lg230/2007 " Adunarea generala este alcatuita din toti proprietarii membri ai asociatiei de proprietari" contrazice asertiunea "cei doi soti, coproprietari, vor desemna pe unul dintre ei sa fie membru al asociatiei.Si inca ceva: la o adunare generala pot participa ambii soti; va vota doar unul dintre ei."
acum ce sa zic: Gambette e un cont inca nedefinitivat.
Nu pot discuta cu vantul ...

(gambette
Utilizator
UTILIZATORUL NU SI-A CONFIRMAT CONTUL

-
[Explicatii popularitate]
)
Ultima modificare: Duminică, 23 Aprilie 2017
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Semnalez un stil mai ciudat de a purta discutii a moderatorului amvirdan care analizat mai atent poate fi calificat cu "a vorbi in dodii' ceea ce este foarte penibil pentru interlocutor!
stimabile, am preluat de pe site faptul ca nu ai un cont finalizat.
Las la o parte ca nu stiu cine esti.
E foarte usor sa folosesti "penibil" cand ai cont de anonim!
Este o modalitate de a despica firul in 4,in 8 sau in cate vreti dvs.

Asadar, proprietarul unui apartament/locuinta poate fi o persoana sau mai multe. Cand sunt mai multe persoane - este clar ca sunt coproprietari, asa cum s-a mai scris, iar acestia au cote-parti de proprietate in documente, probabil in procente. Ei, aceste cote parti adunate formeaza intregul, asadar intregul are dreptul la un vot.
Sigur ca cineva are dreptate cand spune ca la lucrarile AG poate participa un proprietar (membru) sau toti coproprietarii, insa, asa cum am spus, voteaza doar unul, cel desemnat de ceilalti coproprietari.
De situatia membrilor prezenti si cu drept de vot in AG se ingrijeste presedintele comisiei de cenzori.

Discutam la modul teoretic, deoarece coproprietarii despre care vorbim nu se prea inghesuie sa onoreze cu prezenta dumnealor AG. In practica mea de peste 35-40 de ani, nu am intalnit cazuri in care coproprietarii se bateau pentru un loc in sala une se tinea lucrarile AG - asadar despre ce vorbim?

Ca un caz mai special, sunt situatii in care o hotarare a AG nu se voteaza cu un membru/un vot, ci votul este proportional cu cota-parte indiviza de proprietate a locuintei respective din cadrul unui imobil (in cadrul lucrarilor de investitii cu o valoare mai mare). Retineti si acest lucru, ca daca sunt mai multi coproprietari, acestia au dreptul sa voteze "in bloc", prin reprezentant, adica cu toata cota-parte indiviza de proprietate a locuintei sau fiecare cu procentul sau care in final trebuie sa fie egal cu 100%.

Stima !

Alte discuții în legătură

Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)
Votul in cadrul asociatiei sniperm007 sniperm007 Am o problema cu care ma confrunt.In cadrul Asociatiei,o persoana detine 5 Ap.Are ecesta 5 voturi in cadrul sedintei Adunarii Generale? (vezi toată discuția)
Probleme cu presedintete asociatiei cristianZ cristianZ Buna ziua, Sunt reprezentantul dezvoltatorului unui proiect imobiliar , am ajutat la constituirea asociatiei de poprietari si acum ne confruntam cu o problema ... (vezi toată discuția)