avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot obtine dreptul de a scoate copilul din tara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot obtine dreptul de a scoate copilul din tara fara acordul mamei, pentru a-l duce in vizita la bunici?

Buna ziua,

Sunt divortat si am un copil cu fosta sotie. Custodia este comuna. Parintii mei locuiesc in afara tarii, pe teritoriul Uniunii Europene. Doresc sa pot sa-mi duc copilul in vizita la bunicii lui de 1-2 ori pe an, insa mama lui nu imi da voie. Astfel, interactiunea copilului cu bunicii se limiteaza la o vizita pe an, cand reusesc bunicii sa ajunga in tara. Va rog sa imi spuneti cum as putea sa obtin dreptul de a merge cu copilul in vizita la bunici?

Va multumesc anticipat!

Stimate user, informati mama ca aveti nevoie de acordul ei ca sa duceti copilul la bunicii care locuiesc....dati adresa, apoi platiti imputernicirea la notar, informati mama de locul unde ati platit, stabiliti un termen rezonabil pentru dansa sa ajunga sa o dea, respective 3-4 saptamani, apoi supliniti acordul in instanta. Sunt sanse foarte mici sa nu castigati.
Ultima modificare: Vineri, 28 Aprilie 2017
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspunsuri!

@Martonze: Vin si bunicii in vizita, dar, din motive care nu tin de ei, nu pot face asta de mai mult de 1-2 ori pe an. Daca as putea sa-l mai duc si eu macar de doua ori pe an in vizita, ar insemna sa dublez timpul petrecut de copil impreuna cu ei. Plus ca ar fi o experienta frumoasa pentru el sa vada o alta tara si un alt mod de viata. Departe de mine gandul de a fugi cu copilul din tara. Are nevoie de mama lui, la fel cum are nevoie de tata si de bunici. Incerc sa fac ce e mai bine pentru el, nu contrariul.
Bunicii au dreptul de a acționa personal pe mamă în judecată pentru stabilirea unui program de vizitare.
@adisan, nimeni nu contestă dreptul bunicilor de a relaţiona cu nepotul, dar de aici până a stabili locul de relaţionare peste graniţă este cale lungă.
cale lunga insa nu imposibila. Copilul are dreptul la vacanta si are dreptul sa petreaca timp cu tatal si cu bunicii.
Aici insa se apara prea mult dreptul mamei de a face zile amare fostului partener iar daca la pachet vin si parintii care au crescut odiosul de ce nu?
Tata poate castiga foarte uosr in instant suplinirea acordului si apoi sa duca copilul la bunici si bunicii sa viziteze copilul aici.
Care ar fi problema Martonze? Aaaaaa, ca nu I-ar conveni mamei ca e fostul fericit. Nasol.

Alte discuții în legătură

Cerere in instanta suplinire acord vicpopescu6967 vicpopescu6967 Pereche de tineri in concubinaj au un copil , recunoscut de tata , prin certificatul de nastere , dar crescut de mama . Are mama vreun temei legal sa pblige ... (vezi toată discuția)
Proces tutela comuna si domiciliu impotriva dorintei copilului radu67 radu67 Buna ziua, Situatie de fapt: -Sotia divortata si recasatorita(are un copil de aproape 12 ani la care are tutela exclusiva) -Actualul sot si-a gasit un loc ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)