DIANACIOBANU a scris:
nu cunosc motivul ...din iunie,,pana pe 15 iulie am lucrat, apoi am intrat in concediu..nimeni nu a stiut de contracte pana zilele trecute...acu firma e in insolventa....totusi, conform legii inteleg, dara fara sa stim..am mers ca fraierii la munca,...
DIANACIOBANU a scris:
decizii de suspendare..nici vorba...salariu restant de 7 luni....urmeaza sa i dam in judecata cat mai curand....de asta vream sa stiu,pana i au legatura cu un avocat local, daca e normal privind suspendarea contractului fara sa fim instiintati...
Ati semnat statul de salarii ? :O
O sa va inscrieti si dumneavoastra in lista datornicilor.
Salariile se platesc inaintea oricaror obligatii ale angajatorului.
Ordinea de prioritati in materia platilor prevede ca, in cazul angajatorilor supusi procedurii de reorganizare judiciara si a falimentului, creantele care izvorasc din contractele individuale de munca, pe o perioada de cel mult 6 luni de la inceperea procedurii, se platesc dupa doua categorii de creante :
- taxe, timbre si orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite de lege, inclusiv cheltuieli necesare pentru conservarea si administrarea bunurilor din averea debitorului;
- creante reprezentand creditele, cu dobanzile si cheltuielile aferente, acordate de institutii de credit dupa deschiderea procedurii, precum si creante rezultand din continuarea activitatii debitorului dupa deschiderea procedurii;
Creantele din salarii se platesc dupa cele doua categorii de creante, insa inaintea creantelor altor creditori.