avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca suspendat fara sa stiu!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca suspendat fara sa stiu!!!

buna ziua!
va rog, ajutati ma cu un sfat..ce e de facut?
tocmai am aflat ca in luna iunie contractul de munca mi-a fost suspendat..cum se poate fara sa fiu anuntata, este legal?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 21:43, 20 Septembrie 2009
Trebuia sa va aduca la cunostinta acest lucru.
DIANACIOBANU a scris:

nu cunosc motivul ...din iunie,,pana pe 15 iulie am lucrat, apoi am intrat in concediu..nimeni nu a stiut de contracte pana zilele trecute...acu firma e in insolventa....totusi, conform legii inteleg, dara fara sa stim..am mers ca fraierii la munca,...

DIANACIOBANU a scris:

decizii de suspendare..nici vorba...salariu restant de 7 luni....urmeaza sa i dam in judecata cat mai curand....de asta vream sa stiu,pana i au legatura cu un avocat local, daca e normal privind suspendarea contractului fara sa fim instiintati...

Ati semnat statul de salarii ? :O
O sa va inscrieti si dumneavoastra in lista datornicilor.
Salariile se platesc inaintea oricaror obligatii ale angajatorului.
Ordinea de prioritati in materia platilor prevede ca, in cazul angajatorilor supusi procedurii de reorganizare judiciara si a falimentului, creantele care izvorasc din contractele individuale de munca, pe o perioada de cel mult 6 luni de la inceperea procedurii, se platesc dupa doua categorii de creante :

- taxe, timbre si orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite de lege, inclusiv cheltuieli necesare pentru conservarea si administrarea bunurilor din averea debitorului;
- creante reprezentand creditele, cu dobanzile si cheltuielile aferente, acordate de institutii de credit dupa deschiderea procedurii, precum si creante rezultand din continuarea activitatii debitorului dupa deschiderea procedurii;

Creantele din salarii se platesc dupa cele doua categorii de creante, insa inaintea creantelor altor creditori.
Asa cum prezentati situatia nu cred ca este vorba de suspendarea CIM ci de incetarea lui.
cred ca aveti dreptate,,,incetarea contractului..:(...si totusi cum e posibil,,fara sa stim,,,eu am fost inca o luna la munca...
1. Mergeti la ITM sa va spuna despre ce e vorba, cereti sa vi se dea o copie dupa decizia de incetare a CIM si ne spuneti si noua ce scrie in ea.
2. Dupa aceea va indrumam ce si cum sa faceti.

Alte discuții în legătură

Contract de munca viabil la o firma radiata din orc rodica_post rodica_post Este posibil sa se incheie o procedura de insolventa si sa nu fie eliberate Deciziile de Incetare CIM? Ce se poate face in acest ... (vezi toată discuția)
Temei incetare cim ContSters79137 ContSters79137 mai multi angajati, concediati abuziv pentru abateri disciplinare. nu se realizeaza procedura convocarii pentru cercetarea disciplinara prealabila, contestatia ... (vezi toată discuția)
Recuperarea salariilor Catalinpolitim Catalinpolitim Buna ziua,lucrez la un club de fotbal angajat cu contract normal de muncă. Clubului nu i s-a aprobat planul de reorganizare dar deja si pe anul acesta am5 ... (vezi toată discuția)