avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool 0.55 in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool 0.55 in aerul expirat

Buna ziua!

Aseara am fost oprit de domnii de la rutiera si testat cu etilotestul, rezulatul a iesti 0.55mg. Am fost la spital, mi s-au luat 2 probe de sange, am fost testat de dr. (daca merg drept, m-au pus sa ma uit dupa un pix...).

Mentionez ca am permis de 5 ani iar acum a fost pentru prima data cand am fost oprit, am cooperat si m-am purtat frumos.
Bausem 3-4 beri (500ml) cu jumatate de ora - o ora inainte sa fiu oprit. Inca nu stiu rezultatul probelor de sange.

Am inteles ca este dosar penal, aveti idee la ce sa ma astept?
Trebuie sa imi iau un avocat?
Mi se anuleaza permisul?
Trebuie sa platesc amenda? :sorry:

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AndrasM , utilizator 13:54, 17 Octombrie 2018
V-am spus la ce va puteti astepta in primul mesaj. Avocat aveati dreptul sa angajati de la inceput.
Incearca sa iti iei un avocat si poate reusiti sa obtineti un acord de recunoastere sa mearga treaba mai repede. Oricum si cu si fara avocat adio permis aprox 1 an pana la solutionare , si acolo o sa primesti 1 an de inchisoare +/- cateva luni cu amanarea executarii pedepsei.
Buna ziua,

Si eu ma apropii de situatia domnului Andrei6o6. Am fost oprit Vinerea trecuta (12Oct2018) dupa ce am efectuat o depasire pe linia continua si dupa testarea alcoolemiei, rezultatul a fost de 0,52. Am fost condus la spital unde mi s-au luat cele 2 probe, inca nu stiu rezultatul probelor de la sange, dar am inteles ca in 90% din cazuri este dublu.

Intrearea mea este: am vre-o sansa sa scap fara dosar penal? Permisul oricum mi l-au luat si nu ma intereseaza atat de mult cat faptul sa nu mi se faca cazier.

Aveti vreo recomandare de un avocat bun in Timisoara?

Multumesc
Dosar penal vi s-a intocmit, sanse sa scapati fara cazier exista dar sunt reduse.
Multumesc pentru raspuns. Aveti sfaturi pentru ce sa fac in continuare?

Cum sa profit de acele sanse reduse?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Retinerea permisului Barbuceanu Barbuceanu Buna ziua! Pe 12.12.2016 permisul de conducere mi a fost retinut din cauza alcoolului 0.48 mg/l am fost la IML si dosarul a fost trimis la parchet. Cat poate ... (vezi toată discuția)
Permis retinut Catalin1996 Catalin1996 Buna ziua. Vin si eu cu niste intrebari si nelamuriri. Pe data de 24.04.2016 am fost oprit de catre un echipaj de politie in jurul orei 02.20 si mi s-a pus ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie Aliz21 Aliz21 Bună ziua Alcoolul în aer 0.77 am înțeles ca în sânge va fi dublu..??!! Caz penal... Amenda penala... La ce sa ma aștept? (vezi toată discuția)