Buna ziua. am si eu o problema, cu un inceput de divort actiune introdusa de catre sotie. Avem trei copii sintre care o fetita minora de aproape 15 ani. Eu nu doresc acest divort, si practic nu sunt nici motive clar întemeiate de a divorta. La mijloc este mama sotiei care doreste acest lucru. Este posibil ca acest divort sa nu fie acordat? Cum ar trebui sa procedez pentru a nu face jocul soacrei si inclusiv al sotiei, pentru ca viata noastrp sa mearga inainte. Sunt disperat de motivele introodu-se. Va rog ajutati-ma cu sfaturi. Sunt din Brasov.
Codul familiei NU mai prevede termen de /gandire/ sau de /impacare/.In cazul divorturilor,FARA COPII MINORI casatoria poate fi desfacuta LA INTELEGERE fixandu/se termen de judecata de 2 luni.Daca divortul este cu copii minori casatoria se va desface numai dupa administrarea probelor/martorilor/ si se va dovedi imposibilitatea continuarii ei.
Codul familiei NU mai prevede termen de /gandire/ sau de /impacare/.In cazul divorturilor,FARA COPII MINORI casatoria poate fi desfacuta LA INTELEGERE fixandu/se termen de judecata de 2 luni.Daca divortul este cu copii minori casatoria se va desface numai dupa administrarea probelor/martorilor/ si se va dovedi imposibilitatea continuarii ei.
In cauza este vorba si de un copil minor. As dorii sa stiu daca sunt luate in considerare ca probe fotografii si inregistrari video, si ce influenta are declaratiile celor doi martori mama şi sora sotiei atata vreme cat intre noi era o relatie de dusmanie de foarte multi ani, soacra mea participand la inceputul casatoriei noastre la multe probleme negative, drept pentru care cele doua nu au avut contact cu noi de foarte multi ani, nici la domiciliul meu si al sotiei nici altefe. Ce credibilitate pot avea cele doua in momentul in care fiecare au foist divortate din culpa lor, mama sotiei parasindu-si familia pe can sotia mea avea 11 ani si inca doi frati mai mici, acestia fiin in intretinerea socrului meu. Doresc sa solicit neadmiterea acestora in calitate de martori. Ce sanse am sa mi se accepte cererea. Martorii care pot demonstra realitatea convietuirii noastre sunt membrii familiei, copii doi majori 20 şi 19 ani si minora cea mica aproape 15 ani. ani.
Este adevarat ca descendenţii nu pot fii martori in procesul de divort ?
Sunt obligat sa depun intimpinare in procesul de divort ?
Daca nu depun intimpinare am posibilitatea de a-mi sustine apararea in timpul procesului ? CUM? CE PROBE I-MI SUNT ADMISE ?
Cum pot combate martorii sotiei, in cazul marturiei mincinoase ale acestora.
AJJJJJJJUUUUUTTTTTOOOOR!!!!
Nu exista sanse ca sotul care a introdus cererea de divort , sa nu-l poată obtine ?
Daca sotia obtine divortul, eu ca tata am normal obligatii fata de copii, insa copii mai au obligatii fata de tata ?
Ce se intimpla cu cheltuielile comune, respectiv taxe intretinere, facturi, credite existente si alte cheltuieli efectuate pana la data parasirii locuintei de catre sotie. Cum pot recupera respectivele sume de la sotie ? De o luna de cand sotia a parasit domiciliul aceasta refuza sa participe la achitarea acestora, drept pentru care a fost sistată livrarea de gaz metan, eu neputind face fata singur la achitarea tuturor facturilor existente.
Domnul meu,eu inteleg disperarea dvs.dar sa nu credeti ca un proces de divort vom solutiona pe internet.Descendentii nu pot fi audiati ca martori in procesul de divort al parintilor.Daca nu depuneti intampinare,va puteti opune pur si simplu la admiterea cererii de divort.Asta nu inseamna ca instanta nu va putea desface casatoria daca vor fi administrate probe care sa confirme existenta unor motive intemeiate.Gazul,curentul etc.nu se discuta in divort. Probele pe care le puteti propune sunt martori.
Divort
ContSters95887
Buna ziua! Sunt casatorita de 14 ani si am doi copii minori. Vreau sa divortez si v-as ruga sa-mi spuneti pasii pe care ii am de parcurs tinand cont ca nu ... (vezi toată discuția)