Buna ziua,
In urma cu 2 luni am depus plangere penala la politie impotriva fostului sot, pt neplata pensiei alimentare. Ieri m-a sunat un domn politist si mi-a spus ca va trebui sa ma prezint cu copiii la sediu pentru a fi audiati, intrucat au implinit 14 ani!!! Si ca daca n-am avocat (n-am!), va solicita el unul din oficiu.
Nu inteleg de ce sunt implicati copiii in aceasta poveste! Ce pot ei declara, util pt acest caz, incat sa fie necesar sa-i supun unui asemenea stres? Peste o luna au examen de admitere la liceu si nu cred ca au nevoie de presiune suplimentara.Sa fie clar: n-am nimic de ascuns, iar copiii au fost de acord cu demersul meu, chiar ei m-au indemnat sa depun plangerea, insa daca vor trebui sa dea declaratii - cu siguranta deranjante pentru tatal lor, cu el de fata, nu cred ca se vor simti deloc confortabil. Pana la urma, bun sau rau, e parintele lor si decat sa sufere ei, mai bine renunt la plangere.
Intrebarile mele sunt: chiar trebuie sa duc copiii la audiere? Si daca da, pot fi si eu de fata sau daca nu eu, pot chema un psiholog?
Multumesc anticipat.
Eu din 2010 fac anual macar o plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere...le.am domnilor politisti, cand am fost chemata sa dau declaratii peste delaratii, probe cum ca tatal copilului lucreaza cu contract de munca, dar nu se rezolva absolut nimic, cu toate ca legile sunt foarte clare in aceste situatii
Da, nu este in regula in cazul dvs.
Daca lucreaza cu contract de munca si nu achita pensia practic este vinovat.
Ati indicat si locul de munca daca nu aveti dovada scrisa concreta?
Adica considerati ca in aceasta perioada cit dureaza cercetarile stabilirei cauzei de neplata la timp a pensiei alimentare copii respectivi nu trebuie sa se hraneasca nu au nevoie de bani de buzunar etc. fiindca taticul are alte probleme. Prima obligatie si cea mai importanta a ambilor parinti chiar si divortati este sa-si intretina copii, apoi celelalte, fiindca copii nu s-au cerut sa vina pe lume, parintii ii doresc, asa ca si-a asumat raspunderea fii bun si respect-o. Deasemenea sunt in asemenea caz tatal achita o data la 2 luni pensia si nu cit s-a stabilit dar cit doreste dinsul, cu toate ca are un venit destul de bun lucrind peste hotare si trebuie sa achite o patrime din veniturile sale, zice ca nu munceste dar si-a procurat si masina si plaseaza pe facebook poze la plaja la mese copioase prin diverse locuri de agrement(saracul) dar copilul sta si asteapta. Fiindca tata nu are posibilitate sa contribuie la intretinerea si educatia sa. Poate nu am dreptate dar consider ca ar fi cazul sa mai fie schimbate asemenea proceduri ca tot sarmanii copii sufera sa fie purtati prin instante pe la politie, lasati copii sa-si petreaca copilaria corespunzator, celora care au uitat de ei amintitile ce obligatii mai au.
Program de vizitare
conpama
Buna ziua. Sunt mama a doi copii minori. Sunt divortata de 4 ani, timp in care tatal copiilor mi-a deschis si un proces prin care sa isi insuseasca \\"dreptul ... (vezi toată discuția)