In legatura cu Legea nr. 169 din 30.09.2016 in care se aduc modificari in ceea ce priveste iesirea minorilor din tara, am o nedumerire.
Am inteles ca declaratia data de parinte este valabila 3 ani. In acest caz minorul poate iesii oricand din tara pe timpul valabilitatii declaratiei?Deci exista posibilitatea ca minorul sa ramana in strainatate timp de 3 ani?
da depinde ...eu ma refeream la un exemplu cand parintele la care este minorul este de rea credinta....poate invoca in instanta perioada de valabiliatte a declaratiei 3 ani? cine il opreste sa stea 3 ani undeva in strainatate cu minorul?
Dvs tot repetati intrebarea, noi , raspunsurile.. va concentrati ?
Daca va dati acordul ca mama sa plece cu minorul in iulie 2017 pt 2 saptamani de concediu, ce sa invoce in instanta ?
Nu va pune nimeni sa ii dati acordul pe 3 ani, nici instanta nu va poate obliga.
daca ii dati acordul pt fiecare calatorie, in instanta nu va avea ce face pt ca trebuie sa dovedeasca ca nu o lasati sa plece cu copilul, ori dvs sunteti dispus sa va dati acordul pt fiecare calatorie in parte.
Daca scrieti ca sunteti de acord ca in concediul de vara sa petreaca acolo doua saptamani, fara a preciza concret perioada, femeia poate iesi pe o perioada de 3 ani.. adica oricand 2 sapt in vara lui 2017, 2018, 2019 si 2020 daca nu se implinesc 3 ani de la data autentificarii declaratiei.
Daca ajungeti in instanta pt ca nu vreti sa va dati acordul deloc, conteaza ce cere, cum cere si ce va decide instanta.
Poate cere sa se mute acolo o perioada.. daca argumenteaza cum trebuie, instanta poate aproba.
Nu am studii juridice, dar, cred ca, atunci cand faceti procura sa specificati perioada exacta in care sa calatoreasca in strinatate cu riscul ca o sa platiti la notar mai multe procuri , daca nu vreti sa riscati ca o sa stea 3 ani...
Indicati exact perioada pentru fiecare iesire din tara. Nicio instanta nu va suplini acordul parintelui pe o perioada de 3 ani in afara unor situatii cu totul exceptionale (parintele ia-l de unde nu-i de exemplu)