avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum pot recupera niste sume de bani de la o persoana, ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum pot recupera niste sume de bani de la o persoana, legal

Buna seara,ma numesc Adrian.Doresc sa aflu daca exista solutii legale,de a recupera niste sume de bani de la fosta logodnica ,avind in vedere ca ieu ii trimeteam in tara periodic nestiind ca in timp ce ii trimeteam bani ea avea alta relatie.Mentionez ca pot face dovada cu istoricul transferurilor de bani in decursul ultimului an adica 2016.Doresc sa aflu daca intradevar se poate face ceva legal cu un avocat sa deschid un proces pt ami recupera pierderile banesti. sau sa imi fac dreptate singur in speranta ca voi mai recupera ceva.Mentionez ca cu aceea fata am format un cuplu aproape 9 ani de zile ,pina in Ianuarie acest an cind am aflat adevarul.Am nevoie va rog de un raspuns si sper sa nu rideti de mine.In August ma intorc acasa si doresc sa o chem in instanta ,daca exista o solutie si pt mine,chiar daca trimeteam cu mina acei bani avind incredere .Si daca exista solutie ,cit ar putea costa cheltuielile si un eventual proces.Va multumesc si sper sa primesc un raspuns.
Cel mai recent răspuns: AngGeo , utilizator 11:52, 13 Octombrie 2017
Multumesc frumos pt raspuns.Cineva mia scris in privat ca se poate totusi dar sint curios de costurile reale ce le implica un eventual proces si durata de timp.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
patitul061 a scris:

Nu cred ca aveti vreo sansa sa recuperati vreun ban de la ea. Mai bine lasati-va pagubas decat sa mai pierdeti bani pt avocat, taxa timbru, martori etc. In plus mai pierdeti si timpul degeaba.


N-ar trebui totusi sa aduceti ceva argumente? De unde stiti ca nu are sanse? Ati visat azi noapte? Vi s-a aratat Arsenie Boca?

@Adrian39 Daca v-a scris pe privat ar trebui sa aveti grija, cine are argumente de adus le publica nu le da pe privat unuia care nu poate sti daca sunt sau nu valabile.
Costuri? Pai e ca si cand ati intreba cat costa o casa. Ce fel de casa? Daca e vorba despre palatul imperial al uni sef de consiliu judetean, cateva milioane de euro, daca e vorba despre vila unui sef de la o institutie publica, cateva sute de mii, si asa mai departe pana la cocioaba unuia de langa groapa de gunoi a orasului.
Onorariul avocatului si taxa de timbru depind de suma de recuperat. Durata procesului depinde de instanta careia va adresati de judecator, de perioada de vacanta judecatoreasca, de opozitia partii adverse, de argumentele acesteia, de multe. Daca castigati, veti recupera nu numai banii dati doamnei ci si cheltuielile de judecata. Eu zic ca merita sa mergeti sa vorbiti cu un coleg avocat si sa vedeti ce zice cand are actele in fata.

Ultima modificare: Miercuri, 24 Mai 2017
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Dupa parerea mea sansele de reusita depind de modul in care va avea loc judecata.
Apreciez ca puteti pierde procesul si sa nu recuperati banii daca se judeca bine.

La un proces conteaza foarte mult modul in care se apara partile si acesta este lucrul esential si in cazul dvs.

Sansele de reusita nu se pot aprecia decat in momentul in care procesul va incepe...
Pocesul nu este deloc asa de simplu precum pare...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Dupa parerea mea sansele de reusita depind de modul in care va avea loc judecata.
Apreciez ca puteti pierde procesul si sa nu recuperati banii daca se judeca bine.


Da' ceva argumente pe text de lege aveti, maestre? Ca eu nu pricep de ce ar putea sa piarda daca "se judeca bine" ? Unde scrie in vreo lege ca daca dau bani cuiva nu-i mai pot recupera?
Multumesc pt raspuns.Am contactat un avocat si mia spus ca am sanse de cistig dar trebuie sa fac dovada tranzactiilor facute catre aceea persoana respectiv fosta iubita sau cum sa ii mai spun.deja am facut acest lucru si astept istoricul tranzactiilor.Deasemenea am fost contactst si de o firma de recuperat creante si mia spus ca pot recupera sumele de bani numai ca onorariul este foarte mare dar as fi dispus sa dau msi mult sa nu cistig nimic numai sa dau o lectie acelei persoane care sia batut joc de mine si de sanatatea mea si ma lasat ca un ca pe un ciine.Initial am vrut sa imi fac dreptate singur...dar riscam sa imi pierd libertatea asadar mia venit ideea zilele trecute sa imi public problema aici.Va multumesc frumos tuturor care incercati sa ma ajutati .

Alte discuții în legătură

Salut, cum pot da in judecata pe fosta logodnica pe motiv ca ... Cofarea Cofarea Salut .cum.pot da in judecata pe fosta logodnica pe motiv ca detine masina cumparata din bani mei .precizez ca masina e pe numele ei si eu pot justifica in ... (vezi toată discuția)
Am fost inselat gustiD gustiD Buna ziua As avea si eu o problema si as vrea sa stiu daca am vreo sansa sa recuperez niste bani Am avut o relatie cu o fata din romania ,eu sant stabilit ... (vezi toată discuția)
Escrocherie, sau nu? nu mai reușesc să dau de avocatul pe care l-am plătit ca să mă reprezinte Adrian39 Adrian39 Anul trecut prin luna Mai am scris pe acest site problema mea,incercarea de a recupera niste sume de bani de la fosta mea concubina.Mentionez nu aveam nici un ... (vezi toată discuția)