avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit tranzactie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit tranzactie imobiliara

Buna ziua,
vreau sa intabulez un apartament pe baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile care tine locul unui contract de vanzare-cumparare. La CF mi se refuza insa intabularea pt. ca nu am facut dovada achitarii impozitului pe tranzactie. Acest impozit nu este insa obligatia mea, ci a vanzatorului. Am fost si la Finante sa ma interesez, insa vanzatorul nu a achitat impozitul.
Intrebarea mea este cum asi putea sa-mi intabulez totusi apartamentul? Nu ar trebui sa se faca intabularea doar pe baza deciziei de impunere de la Finante? Aceasta dovedeste ca vanzatorul este in evidenta la ei, urmand ca in caz de neplata sa il urmareasca si sa il execute ei.
Cel mai recent răspuns: gmatei , utilizator 14:08, 5 Octombrie 2009
AVLIL a scris:

Sau as plati eu impozitul, as face intabularea si as da-o in judecata; nu e scump, nu e nevoie de exertize, doar de acte, hartia o puteti face dv., taxa de timbru e sub 10% din suma...
Succes!

Problema este urmatoare: daca ma duc si platesc cei de la ANAF imi vor da chitanta pe numele vanzatorului, nu pe al meu. Cum voi mai putea eu dupa aceea sa-l dau in judecata?

cermak gruianu a scris:

Daca nu reusiti sa intabulati imobilul, pana rezolvati problema, solicitati macar notarea actului de vanzare-cumparare la BCF - pentru opozabilitate fata de terti, nu se stie niciodata...

Voi cere notarea in Cartea Funciara a hotararii. Pentru moment mi se pare cea mai buna solutie. Nu stiam ca se poate. Multumesc pt sugestie!

Buna seara!
Cat ar trebui sa platesc eu impozit la vanzarea unui apartament de 35000 Eur. , apartament detinut din anul 1986 ...daca acest aspect se are in vedere . Scuze , dar nu ma pricep.
Multumesc!
35000 * 2%=700 EUR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare cu o firma aflata in insolventa ContSters241534 ContSters241534 Buna, Am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu o persoana juridica in 2007 pentru un apartament. Am achitat in totalitate contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Intabulare - de la ce data au fost obligati notarii sa intabuleze? cuziamusia cuziamusia incepand de la ce data notarii sunt obligati sa faca si intabularea proprietatilor la cartea funciara dupa ce vanzatorii au semnat contractele de ... (vezi toată discuția)