avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme adeverinta de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme adeverinta de vechime

Am urmatoarea problema: fostul angajator inca refuza dupa 5 luni de la data incheierii contractului de munca sa imi elibereze adeverinta de vechime. Mai jos este ultima noutate prin care imi explica de ce nu imi elibereaza documentul.

Dupa cum am vorbit in luna iunie in legatura cu adeverinta dumneavoastra de vechime, aceasta nu poate fi scoasa, deoarece la firma X ati lucrat cu norma intreaga, si potrivit ultimelor reglementari ITM nu mai elibereaza adeverinte de vechime pentru cei cu norma intreaga. De aceea fie va cumparam carnet de munca in cazul in care firma la care lucrati nu va cumparat deja. Iar in cazul in care aceasta firma va achizitionat carnet, il solicitati de la firma si noi il ducem la ITM pentru a va trece vechimea acumulata la firma X.

Va rog mult sa ma ajutati sa le raspund cat mai curand.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: ella_v , utilizator 22:47, 10 Octombrie 2009
Dl Valeriu,

Va rog sa nu va enervati. Nu uitati ca "traim in Romania".
Inspectorii ITM vor sa determine pe toata lumea sa cumpere carnetele de munca. POate ca asa mai vin niste banutzi. Pe perioada asta de criza, toata lumea cauta solutii. Iata o solutie!
1. Daca traim in Romania trebuie sa ne resemnam din cauza unor incompetenti?
2. Carnetul de munca este un "mort viu". Nu mai are nici o ratiune de a exista. In fiecare an se modifica Codul muncii pentru a prelungi viata deja mortului carnet de munca.
3. Daca dispare carnetul de munca vor disparea si posturi de la ITM si sta nu se vrea.
4. Cum poti sa determini si sa obligi pe cineva sa cumpere ceva de care nu mai este nevoie?
Buna dimineata. Imi puteti spune va rog daca s-a modificat ceva la modelul-tip de adeverinta de vechime? am auzit cateva persoane care spuneau ca le-a refuzat adeverinta tip, am mers am luat modelul de la xeroxul ITM, insa va intreb pe dvs. pentru ca am nevoie urgent de aceasta adeverinta. Va multumesc frumos.
1. Daca ITM v-a dat adeverinta tip, aceea este buna.
2. Institutiile care vor alte tipuri de adeverinta vi le dau ei si dvs. le completati (vezi bancile si alte asemenea).
Multumesc frumos pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime 2011 ContSters60781 ContSters60781 As dori sa intreb angajatorii (reprezentantii lor) ce fel de adeverinte de vechime elibereaza angajatilor a caror contracte de munca inceteaza in anul 2011 si ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta bgeorgeta bgeorgeta daca un angajator refuza sa elibereze adeverinta necesara depunerii dosarului pentru crestere si ingrijire copil, ce poate sa faca angajatul? (vezi toată discuția)
Cartea de munca Katze Katze Lucrez la o firma de 1 an si jumatate cu contract de munca, inregistrat la ITM Bucuresti, dar nici pana in acest moment cei de la personal nu mi-au facut carte ... (vezi toată discuția)