avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil

Buna seara,
Am si eu o nelamurire. Daca o persoana a fost angajata cu CIM cu timp partial de lucru poate beneficia de concediu de crestere copil ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 10 Februarie 2012
in principiu? adica chiar daca ai raportul de serviciu suspendat 1 an de zile si revin inainte de 1 an de zile angajatorul te poate refuza? doamne fereste si legea ce zice? in cazul asta cum te mai apara legea ? sau nu te mia apara?
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
bogdan76ers, utilizator
Este foarte greu de explicat .. intrucat legea nu reglementeaza decat dreptul de a reveni al salariatului/ei care a fost in CCC ... obligatia care ii incumba angajatorului de a va primi la munca deriva din dreptul pe care-l aveti ... Oricarui drept subiectiv civil ii corespunde o anumita obligatie civila: este un adevar care nu cere o demonstratie speciala. Dreptul subiectiv civil si obligatia civila constituie elementele continutului raportului juridic civil.
frumos raspuns . mersi. pacat ca nu l-am descifrat. te rog frumos mai pe intelesul meu de invatacel al abecedarului sa repeti ceea ce mi-ai spus anterior. :D
Altfel spus, dreptului salariatei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a o primi ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil any_cristhina any_cristhina Saptamana acesta am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamanii,momentan nu lucrez,ultimul meu loc de munca fiind ca gestionar in periada 16.07.2010-23.06.2012 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie raluka28 raluka28 stimulentul de intoarcere in campul muncii se mai poate accorda daca copilul a implinit anul de exemplu in 28 oct si pers indreptatita pt indemnizatie sia ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie crestere copil minuiza minuiza Buna ziua. Vreau sa depun dosarul pt indemnizatie crestere copil. Mi s-a spus de la primarie ca trebuie sa optez pt concediu de 2 ani, ca sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)