avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil in afara unei relatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil in afara unei relatii

Buna seara,
Am rămas însărcinată in urma unei relații (doar eu am fost intr-o relație) iar din momentul in care l-am anunțat pe tatăl copilului despre sarcina acesta tot însista sa avortez. Nu îmi doresc acest lucru, îmi doresc acest copil, cu toate ca tatăl nu îl vrea. A început sa îmi spună, mai nou, ca se va auto declara tata. Va rog sa îmi Spuneti dacă in instanța pot avea câștig cauza, ca acest copil sa poarte numele meu, ținând cont de faptul ca tatăl nu se implica, nu îl dorește, nu ma ajuta cu absolut nimic. O data cu sarcina au apărut și alte probleme de sănătate, analize, medicamente. Nu mi se pare normal sa nu îți pese și sa se trezească mai târziu instinctul patern și sa te trezești ca ai drepturi dar nu și obligații.

Mulțumesc!
Legea e de partea copilului, inclusiv cand nu permite parintilor sa se joace cu numele lui ca cu o minge de ping-pong.
Conteaza ce nume are un om, dar mai important e ce face el, cat de fericit e, cum isi traieste viata... Nu ne intreaba nimeni nici la poarta angajarii nici la cea a Raiului: da, esti bun, dar cum te cheama?

Legea da sansa copilului sa poarte orice nume; daca parintii lui se gandesc si se razgandesc de 3-4 ori in viata lui, nu e ok sa isi tot modifice numele.
Pe partea cu pensia, tind sa va dau dreptate, desi e cam la mijloc adevarul. Razboiul dintre parinti influenteaza si acest aspect, al pensiei. Si relatiile cu copilul, din pacate.

PLecarile din tara ale copilului nu sunt esentiale si in general intristeaza mai mult parintele decat copilul. Daca mama, in cazul asta, va fi afectata, asa va fi si copilul.
Copilul sufera, fara influenta, ca nu are un parinte deloc sau ca nu e prezent... vacantele sunt mult mai departe in lista lui de prioritati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - stabilire paternitate danutza29 danutza29 acum o luna si doua saptamani am dat nastere unui baietel....tatal copilului ma parasit cand eram gravida in 7 luni...si acuma nu a vrut sa recunoasca copilu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Medeea bianca Medeea bianca Buna ziua. Tatal copilului meu este insurat si mai are doi copii. Nu vrea sa recunoasca paternitatea si nici sa ma sprijine financiar. Ce sanse am sa dea ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii amoria amoria As dori sa aflu daca tatal copilului poate obliga mama , in instanta, sa treaca copilul pe numele lui. Mai pe larg, situatia este urmatoarea: in urma unei ... (vezi toată discuția)