avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar

Buna ziua. As dori sa stiu pasii pentru a contesta o amenda radar si cum pot obtine permisul inapoi in cel mai scurt timp.Mentionez faptul ca am fost surprins de un aparat radar cu 104 km/h in localitate dar am fost oprit de un alt echipaj care nu mi-a aratat nicio fotografie, eu nici nu stiu sigur daca eram in localitate cand a inregistrat aceasta viteza ,si nici nu am fost lasat sa scriu nimic la obiectiuni ,spunand domnul agent ca "pe procesul verbal nu scrie toata lumea ce vrea" ci daca am obiectiuni le va scrie el.I-am spus ca obiectev faptul ca nu am fost oprit de agentul constatator,si ca procesul verbal a fost intocmit de un alt agent aflat pe raza acelei localitati ,si ca eu nu am vazut niciun aparat radar pe raza localitatii,iar agentul de politie a scris la obiectiuni cu mana dansului fara sa-mi permita sa scriu eu acestea,a oprit un martor sa semneze deoarece eu am refuzat sa semnezX-(ocesul verbalX-(
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2017
Harabagiuciprian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Harabagiuciprian , utilizator 08:39, 18 Iunie 2017
Plata la jumatate este doar un mod de asigurare ca nu veti plati suma intreaga, la pierderea procesului, nu inseamna recunoasterea vinovatiei, cum nici semnarea PV de contraventie nu inseamna decit faptul ca ati luat la cunostinta de ceea ce sustine agentul constatator, nu ca va recunoasteti vinovatia.
Harabagiuciprian a scris:

Si daca in instanta se dovedeste ca amenda nu a fost legala imi recuperez banii usor? Daca o platesc cand ma prezint la tribunal nu este o dovada de recunoastere a vinovatiei faptul ca am platit-o?

Banii pe amenda se recupereaza cu horararea definitiva si irevocabila si o cerere la taxe si impozite unde ati achitat banii.
Hotararea se obtine dupa ce se constata ca nimeni nu mai face apel, respectiv a trecut termenul legal de depunere cu o cerere si o taxa de timbru de 2 lei ce se achita la taxe locale.

Achitarea amenzii nu va incrimineaza ca fiind vinovat.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala ovidiu_galati ovidiu_galati Ajutati-maaaaaaaaaa Azi am fost filmat cu aparatul radar ca am depasit o dacie papuc pe marcajul continu. A venit dupa mine , m-a oprit si la oprit si pe cel ... (vezi toată discuția)
Permis retinut - proces verbal neprimit prin posta dan21 dan21 Am fost prins de radar in localitate cu mult peste viteaza legala. Agentul mi-a suspendat/luat permisul, eu n-am semnat procesul verbal - mentionand ca nu ... (vezi toată discuția)
Amenda si permis suspendat! emil1702 emil1702 Amenda si permis suspendat! Este luata in considerare limitarea de viteza daca la intrarea in localitate nu este semnalizat prin indicator acest lucru? Poate ... (vezi toată discuția)