avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Anularea unui document
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Anularea unui document

Buna ziua. In urma cu 90 de zile am intocmit acte (la un cabinet de avocatura)pentru cesionarea de parti sociale dintr o societate comerciala si preluarea functiei de administrator de catre o alta persoana. Cu alte cuvinte am vrut sa ies dintr o firma . Cu stupoare am aflat ca pana la aceasta data actul nu a fost inregistrat. In acest moment firma este utilizata de catre o alta persoana ( in numele meu) acesta neavand nici o procura. Trebuie anulat cumva actul ? ( nu mai exista intelegere intre noi si firma ori ramane la el ori la mine) Nu pot sa l chem la discutii pentru ca nu este de gasit. Sau actul in sine isi pierde valoarea daca trece o perioada de timp si nu a fost depus. Multumesc
Cel mai recent răspuns: dgd1978 , utilizator 20:05, 15 Iunie 2017
dgd1978 a scris:

Mentionez ca acel contract de cesiune a fost intocmit in martie 2017 si pana la aceasta data nu a fost depus spre inregistrare. Intre mine si cabinetul de avocatura a fost facut un contract prin care ii imputerniceam sa depuna acele acte. Intelegerea era ca terta persoana sa achite onorariul. Doar ca acest onorariu nu a fost platit lucru confirmat de cabinetul de avocatura.


Daca dvs. ati incheiat ctr cu avocatul, dvs. datorati onorariul; intelegerea e altceva ...
Trebuie rezolvata situatia cu tertul fiindca ati incheiat cu el un act valabil. Inscrierea in RC, repet, este doar pentru opozabilittae. Validitatea actului nu depinde de inregistrarea in RC.
Daca va trage cineva la raspundere pentru actele tertului, va puteti apara invocand cesiunea si numirea sa ca administrator. Eu as notifica macar ANAF-ul, pe propria cheltuiala, de cesiune, de numirea noului administrator si de motivele care impiedica inregistrarea in RC. E posibil sa fi publicat hotararea si sa fi facut opozitie ANAF-ul sau alti creditori ... Nu am toate datele si e greu sa ma pronunt.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale firma si calitate administrator valigogs valigogs Am avut o firma deschisa in 2002 iar anul trecut (octombrie 2008) am cesionat partile sociale detinute (5 in val. de 100 fiecare) si am renuntat la calitatea ... (vezi toată discuția)
Cesionarea partilor sociale dragos1979 dragos1979 Buna ziua, am o intrebare la dvs. Este vorba de o societate comerciala cu raspundere limitata. Soc. are un singur asociat care este si administrator. La un ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl vistarom vistarom Buna ziua, Am urmatoarea problema: am semnat un contract de cesiune parti sociale, decizia asociatului unic si proces verbal de predare-primire prin care am ... (vezi toată discuția)