avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... este oare posibil asa ceva?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

este oare posibil asa ceva?

cum este posibil ca dupa ce vaca bunicului a murit in urma unui accident rutier,tocmai bunicul sa fie vinovatul.accidentul s-a produs in jurul orei 20 pe soseaua ce traverseaza comuna,aceasta fiind luminata iar viteza cu care circula soferul era una mare atata timp cat vaca nu apare pe sosea pe neasteptate, fiind si un animal destul de mare.Totusi,proprietarul masinii are casco,nu au luat in calcul in ce stare se afla soferul si nici cu ce viteza circula ci s-au pus pe capul bunicului ca este vinovat pentru ca la ora 20, animalul trebuia sa fie in grija lui si nu pe sosea.Acum va intreb pe d-voastra ce este de facut?a venit la bunicu o doamna de la asigurari si la pus sa semneze ceva ce nici el nu stie.Va rog frumos ajutati-ne, mi-a spus cineva ca cei de la casco au avocati buni de poate sa-ti ia si casa.oare asa sa fie?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:28, 25 Septembrie 2009
Daca s-a emis un proces verbal de contraventie pe numele bunicului, acesta trebuie contestat, in caz contrar, bunicul fiind obligat sa achite contravaloarea reparatiilor masinii. trebuie de vazut daca exista o alta cale de acces spre locuinta, cu ce viteza rula cond. auto vehiculul in localitate, etc. Se poate merge pe o culpa comuna sau chiar pe vina exclusiva a cond. auto, caz in care bunicul ar plati fie 1/2 din valoarea reparatiilor si ar primi 1/2 din pretul animalului ucis sau, in caz de nevinovatie, ar putea incasa valoarea intregului animal, potrivit pretului pietii.
Regulamentul privind aplicarea Codului Rutier prevede:

Art. 163. -
(2) Persoanele care conduc animale izolate sau de povară sunt obligate:
a) să se deplaseze pe acostament, iar în lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea din partea dreaptă a carosabilului;
b) să conducă animalele numai pe partea din dreapta lor, cu ajutorul unei legături care nu poate avea o lungime mai mare de 2 metri;
c) să asigure deplasarea animalelor înşiruite şi legate unul în spatele altuia;
d) de la lăsarea serii până în zorii zilei să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante;
e) să traverseze drumul public prin locurile permise pietonilor, numai după ce s-a asigurat că o pot face fără pericol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident fara rca valabil xboy xboy Am avut un accident cu masina firmei (taxi) la o intersectia cu cedeaza trecerea ma lasat masina de pe banda 2 sa ies iar o masina pe banda 1 care circula cu ... (vezi toată discuția)
Despagubire accident auto din culpa victimei d.flory d.flory Am rugamintea sa ma ajutati nin urmat.speta:am fost implicat intr-un accident auto cauzat din culpa victimei(pers.fizica care traversa neregulamentar)si masina ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala-victima sunt eu clara84 clara84 acum 3 zile am fost pasager in dreapta intr-un accident rutier.pe scurt,prietenul meu a virat stanga printr-un loc cu linie continua si sina de tramvai si in ... (vezi toată discuția)