avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONDITII ACORDARE SOMAJ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONDITII ACORDARE SOMAJ

x
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
liana alexe, utilizator
Cel mai recent răspuns: liana alexe , utilizator 11:53, 25 Septembrie 2009
annajanette a scris:

concediu medical nu este o sursa de cotizare la stat (...)

A, da? :O

Art. 100 - Legea nr. 19/2000:
"In sistemul public asiguratii beneficiaza de concediu medical si de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, daca dovedesc incapacitatea temporara de munca printr-un certificat medical, eliberat conform reglementarilor in vigoare."

Cele trei luni de concediu medical constituie, evident, stagiu de cotizare.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
EU AM STAT IN MEDICAL 3 LUNI SI ASA MI S-A SPUS DE LA ITM!!!!

Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
liana alexe, utilizator
Pentru persoanele care au avut raporturile de munca sau de serviciu suspendate, cu exceptia suspendarii pentru incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile, stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizata inainte de suspendare cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii.
Din cate observ cunoasteti deja faptul ca perioada care depeseste 30 zile de concediu medical nu constituie stagiu de cotizare pentru somaj. In adeverinta tip necesara pentru dosarul de somaj aceasta perioada se evidentiaza si se scade din perioada pentru care a fost incheiat CIM.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil si somaj Casssandra Casssandra M-am intors la lucru inainte de a se finaliza concediul de crestere a copilului.Din pacate la firma sint probleme si seful meu nu ma mai poate plati.Nu stiu ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata si indemnizatia de somaj irastoica irastoica Buna ziua! Va rog! Cum afecteaza concediul fara plata stagiul de cotizare pentru indemnizatia de somaj? Concret, daca 12 luni din 24 sunt compuse din 10 luni ... (vezi toată discuția)
Cresterea copilului Anca1011 Anca1011 Un angajat care a fost in concediul pentru cresterea copilului poate beneficia la incheierea concediului de somaj? (vezi toată discuția)