avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog sa i-mi raspundeti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog sa i-mi raspundeti

buna ziua

in urma cu 7 ani a decedat mama iar in urma cu 2 tatal , apartamentul este pe numele parintilor, cei doi frati ai mei i-mi cedeaza partea lor .
va rog sa i-mi comunicati daca la taxa de succesiune pe care vreau sa o initiez , eu fiind persoana cu handicap grd. 2 accentuat , am vreo scutire privind taxa ,.si la cat m-ar ajunge aceasta taxa avand in vedere ca apartamentul are 3 camere cu o suprafata de 47 m2

va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 15:15, 25 Septembrie 2009
Referitor la impozitul de 1% din valoarea masei succesorale, acesta se achita in cazul cand succesiunea nu a fost dezbatuta in primii doi ani de la deces.
Multumesc pentru clarificare! =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit succesiune ContSters42249 ContSters42249 Buna ziua, Am cercetat o vreme dar nu am reusit sa gasesc un temei juridic pentru scutirea de impozit pentru o succesiune deschisa acum 9 ani si care s eva ... (vezi toată discuția)
Succesiune stela tanase stela tanase 1.dupa decesul soacrei mele(divortata) sotul este unic mostenitor, care sunt pasii ce trebuie urmati pentru dezbaterea sucesiunii si care este termenul de ... (vezi toată discuția)
Taxe succesiune ContSters24933 ContSters24933 Buna seara. Bunicul meu a decedat luna trecuta iar acum mama mea impreuna cu fratele ei trebuie sa deschida succesiunea. In lipsa unui testament, vor ... (vezi toată discuția)