avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salariu presedinte AP
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salariu presedinte AP

La noi in AP presedintele a ales a nu fi remunerat. Este de 2 ani in functie. Acum doreste sa fie remunerat. Are dreptul sa ceara plata salariului retroactiv?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:15, 29 Iunie 2017
Adam Grecu a scris:

Doamna,
Apoi, pe românește bateti campii, tot la doua rânduri cu presupuneri si alte intamplari si citate. Eu zic sa va mai linistiti pentru ca duceti in eroare userii. Sunteti de-a dreptul penibila cand afirmati ca:
... Dar, studiind cu atenție acel proces-verbal, am găsit o mică-mare ilegalitate, deoarece chiar din startul acelui document am găsit scris: „Având în vedere că la ședința din 18.06.2014 au fost prezenți 6 membri din 8, menționăm că ședința a fost statutară și legală.” Deja se vede că șefii Asociației nu cunosc nici acum legile din domeniul Asociațiilor, care spun clar că se poate vota în Comitetul Executiv doar dacă membrii acestuia sunt în număr impar, conform H.G. 1588/2007, art.16...

Fereasca Cel de sus - aveti, nu o problema, ci mai multe. Pacat!

Dvs. vă treziți să atrageți atenția cuiva care citește legile cu atenție ? Dacă dvs., ca administrator vechi, chiar nu vedeți că și în cazul expus s-au încălcat legile, mai ales art.45 din Legea 230/2007 ?
Ce-ar fi să ne batem în texte de legi, și nu în teorii aberante, cum faceți dvs., să mă atacați doar din interes (vă e frică de faptul că userii vor vedea că legile se încalcă en-gros de unii ca dvs., care în loc să răspundeți citând din legi, atacați persoana), crezând că vă e pusă în pericol funcția de administrator, pe care văd că nu o stăpâniți dacă eludați legile pe care nu prea le aplicați ?
Domnule Adam Grecu, dvs. știți ce înseamnă Libertatea de Exprimare, mai ales dacă ai ceva de spus bazat pe legislație ? Dvs. de ce nu comentați strict pe baza legilor, și nu doar subiectiv, fără vreo bază legală ?
Dacă tot am ajuns la vorbe de-ale dvs. spuse fără vreo noimă, este obligatoriu să vă întreb ce ați văzut legal la faptul că o ședință a Comitetului Executiv al Asociației a fost declarată statutară (legală), șefii scriind în acel proces-verbal „Având în vedere că la ședința din 18.06.2014 au fost prezenți 6 membri din 8, menționăm că ședința a fost statutară și legală.”
Așa-i că bat câmpii când spun că legea e clară când spune că membrii Comitetului Executiv trebuie să fie în număr impar ?
Nu cred să nu fi știut de art.16 din H.G. 1588/2007
Sper că vă retrageți cuvintele care nu-și au rostul pe un site în care se discută mai ales despre legislație, nu și despre aberațiile unora care au coșmaruri dacă le citezi din legile încălcate de cei care conduc Asociațiile și care le e frică dacă sunt dați în judecată ... tot pe baza legilor, asta-i soarta, dacă vor să nu le respecte !
Prin următoarele fraze dați dovadă că vă e teamă că tot vin cu texte de legi clare, care să vă pună în dificultate, spunând că e legal ce au decis unii impostori:
Apoi, pe românește, bateți câmpii, tot la doua rânduri cu presupuneri și alte întâmplări și citate. Eu zic sa va mai liniștiți pentru ca duceți în eroare userii. Sunteți de-a dreptul penibilă când afirmați ca: „Dar, studiind cu atenție acel proces-verbal, am găsit o mică-mare ilegalitate, deoarece chiar din startul acelui document am observat că șefii Asociației nu cunosc nici acum legile din domeniul Asociațiilor, care spun clar că se poate vota în Comitetul Executiv doar dacă membrii acestuia sunt în număr impar, conform H.G. 1588/2007, art.16...
După dvs., penibil e cel care arată că legile s-au încălcat, nu dvs., care vă e frică să le citiți, să le interpretați sau să le aplicați în Asociația dvs. Se vede că nu vă meritați salariul dacă țineți partea hoților precum cei din Asociația noastră, dar și din multe alte Asociații cu probleme grave de ilegalitate a hotărârilor lor. Eu v-am cerut să răspundeți doar dacă acel articol 16 privitor la numărul impar al membrilor Comitetului Executiv, a fost încălcat, și dacă acea ședință poate fi anulată în Instanță, dar dvs. ați răspuns total pe lângă subiect.
Domnule Adam Grecu, de acum, dacă mai replicați la vreo postare a cuiva, e decent și normal s-o faceți mai calm, dar și să vă bazați pe ceva texte de legi, nu pe păreri personale, subiective și interesate ! Altfel, postați doar să vă aflați în treabă, să mai bifați una ca și cum asta e important, nu faptul că noi discutăm aici argumentat, doar pe baza legilor României.
cyan a scris:

Convocați o adunare generală extraordinară, BVC trebuie aprobat în acea A.G.

Șefii dvs. au încălcat grav articolul 45 din Legea 230/2007, dacă n-au votat și Bugetul anual obligatoriu, altfel nici salariile nu ar trebui să se acorde, nu mai zic de folosirea fondurilor Asociației !
Citiți acel art.45 și luați-i la întrebări în scris pe șefii Asociației, să vă răspundă dacă și-au îndeplinit obligațiile cuprinse acolo:
(2) Înainte de începutul următorului an fiscal și pentru fiecare an fiscal ce urmează, Comitetul Executiv va pregăti şi va prezenta proprietarilor în Adunarea Generală un Buget Anual de Venituri şi Cheltuieli, suficient pentru a acoperi cheltuielile Asociației de Proprietari, inclusiv fondurile necesare organizării și funcționării acesteia. (3) Proprietarii membri ai Asociației de Proprietari au obligația să aprobe și un Fond de Reparații anual, necesar pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune. Comitetul Executiv va pregăti și va prezenta Adunării Generale suma anuală necesară pentru constituirea sau completarea acestui Fond (...). Plățile pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune se vor face din Fondul de Reparații. ☛ NOTĂ: La Asociația noastră, mai ales în anii 2010-2013 nu s-a convocat nicio Adunare Generală, nici măcar pentru alegerea șefilor ei. Logic și legal ar fi fost să se fi anulat orice document semnat de președinte, de membrii Comitetului Executiv, de cenzor, etc. !

*** În același sens, de stabilire a oricărui fond de cheltuieli și venituri doar în urma unor hotărâri ale Adunării Generale, există și H.G. 1588/2007, art.24, alin.2: „Fondul de Rulment se constituie (...) potrivit hotărârii Adunării Generale a Asociației de Proprietari ...”; Alin.(5) - „Asociația de Proprietari va constitui un fond pentru repararea părților de construcții/instalații aflate în proprietate comună, fond care nu va putea fi folosit decât cu acordul Adunării Generale a Asociației de Proprietari, în conformitate cu Bugetul de Venituri şi Cheltuieli.
După cum observați, acest articol 45 este unul vital pentru activitatea contabilă și juridică a oricărei Asociații, iar dacă n-ai un Buget anual votat, nu poți cere nicio sumă proprietarilor (articolul e extrem de clar pentru șefii de Asociații, dar mulți se fac că nu văd acest articol explicit privitor la sumele cerute proprietarilor, provocând un haos contabil și juridic, deoarece nu au la bază un document justificativ prin care să arați, de exemplu, că proprietari au hotărât să se ceară penalizări de 0,1%/zi sau de maxim 0,2%/zi - procentele pot varia an de an, nu e obligatoriu să fie aceleași).
În concluzie, așa cum a precizat și moderatorul Cyan, „Convocați o Adunare Generală Extraordinară, cu B.V.C. care trebuie aprobat și votat în acea Ad. Gen.” Șefii sunt obligați de lege să procedeze așa ... NO COMMENT !
@ionica1980

Cand va spun cu frumosu' ca sunteti "pe langa", nu ma credeti si incepeti sa ziceti ca d'aia scriu eu pe-aici, sa-mi creasca ratingul sau mai stiu eu ce. Trebuie sa ma credeti ca, chiar nu ma intereseaza acest aspect. Daca pot sa ajut pe cineva, ii dau un sfat bun, trecut prin practica, dar vedeti sunt unii care-s mai sensibili sau chiar mai pretentiosi, se trezesc ca se afla intr-un birou plin cu avocati care abia asteapta sa-i de-a dumnelui un sfat autorizat... Doamna sau ce mai sunteti (pana de curand erati "domn" - adica trebuie sa va decideti de ce parte a parleazului stati) - eu muncesc pe rupte daca va intereseaza da, sunt administrator si nu ca nu ma tem de nimic, ar fi absurd sa zic asta. Ma tem de "superdotati'' dintr-astia care daca au acces la o tastatura, au impresia ca totul li se cuvine si scriu vrte si nevrute...

V-am mai zis ca la dvs.in asociatie dicteaza alte legi, astfel ca nr. membrilor com. ex. este de 8 (un nr. de-a drepul "impar" in opinia conducerii de acolo), dar nu puteti sustine ca daca la sedinta sunt 6 din 8, treaba este ilegala?
Poate a gresit cel care a redactat PV al sedintei. Ca au fost 6 din nushtiu cati, poate ca chiar a fost legala treaba...
Daca citeati un pic mai jos, din aceeasi HG 1588/2007, art. 17(2), iata ce gaseati:
(2) Şedinţele comitetului executiv se desfăşoară lunar şi sunt legal întrunite dacă jumătate plus unu din numărul membrilor săi sunt prezenţi. Şedinţele comitetului executiv pot fi convocate de preşedintele asociaţiei de proprietari sau de jumătate plus unu din numărul membrilor săi.

Acelasi lucru, poate mai clar il gasiti si in prev.L 230/2007, art. 30:

(2) Şedinţele comitetului executiv sunt legal întrunite dacă jumătate plus unu din numărul membrilor săi sunt prezenţi. Şedinţele comitetului executiv pot fi convocate de preşedintele asociaţiei de proprietari sau de jumătate plus unu din numărul membrilor săi.


Acum haideti sa facem un pic de practica:
Functie de nr. membrilor unei as. prop., nr. mebrilor com. ex. pot fi 3, 5,7,9,11...
Puteti sa calculati cu cati membri ai com. ex. se pot tine sedinte statutare?
Puteti sa ne spuneti ce se intampla in cazul unui vot egal?

Ehehei, treburi "fumate" demult de forumisti, le-am intors pe toate fetele - dar veniti acum dvs. si ne dati lectii de corectitudine din spatele unui ID anonim pe care il tot schimbati, crezand ca nimeni nu observa, da? Faza este ca nu aveti nicio vina, astea-s regulile jocului, dar dvs. intindeti coarda prea tare si drept sa va spun, nu stiu cat o sa va mai supotre "sefii" forumului.
Eu v-am mai spus: daca sunteti asa de tare in instalatie de ce nu mergeti in AG, si maturati podelele su "sefii" asociatiei, cei care nu cunosc si nu respecta legislatia? De ce in AG nu va informati vecinii sa hotarasca in cunostinta de cauza, sa-si aleaga un presedinte de-al lor, nu unul care cine stie ce interese invarte pe-acolo?
Am auzit ca ati castigat procese in instanta, pai care a fost raspunsul instantei care a aflat ca presedintele actual al as. prop. nu este membru al as. prop.(daca ati informat instanta de aceasta chestiune)?
Pai se poate sa ne "tocati" marunt pe-aici cu tot felul de exemple negative din asociatia dvs? Dar ziceti si ceva pozitiv, ce naiba - ori numai dvs. sunti cu mintea acasa dintre toti membrii? Primarie aveti pe-acolo, au un birou care sprijina activitatea asociatiilor de proprietari din oras sau si aia sunt corupti si doar dvs. ati observat acest lucru?
Sa fiti sanatosi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acțiune în justiție putem face dacă la asociația noastră nu s-a afișat niciodată la avizier nicio decizie a comitetului executiv ? flory_mr flory_mr Și în noua Lege nr. 196/2018, dar și în ne-abrogata Lege nr. 230/2007 (și în H.G. nr. 1588/2007) există stipulată obligația de a afișa la Avizierele ... (vezi toată discuția)
Membrii comitetului executiv al unei asociatii sunt cu numar par -> sedinta nestatutara ? ana_1 ana_1 Se poate considera nestatutara o sedinta a unui Comitet Executiv al unei Asociatii de Proprietari in care s-a scris: \"au participat si votat 6 membri din 8 ... (vezi toată discuția)
Adunare generala Dana Marin Dana Marin 1. Avem azi adunare generala de alegeri. Unii dintre vecinii mei, cu mare respect pentru orice #-o, spun ca daca nu vine azi majoritatea la AG ca sa fie ... (vezi toată discuția)