avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Organizare corecta adunare extraordinara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Organizare corecta adunare extraordinara

Buna ziua,
Va rog frumos o lamurire sau chiar consultanta, referitor la organizarea corecta, legala, statutara a adunarii generale extraordinare.
Anul acesta cnducerwea asociatiei nu a convocat sedinta generala in primul trimestru conform legii. la somatia politiei a organizat la inceputul lui iunie. Cvorumul nu a fost atins si nu a mai reconvocat sedinta in maxim 10 zile. I-am facut solicitari sa respecte legea pt reconvocare, i-am facut sesizari, dar nu am primit raspuns.

Am strans semnaturi de la proprietari (20% ), am facut convocator cu ordinea de zi (un singur punct:schimbarera comitetului executiv) am stabilit data convocarii si reconvocarii. Am mers la administratie cu solicitarea de a da nr de inregistrare pe aceste documente si de a fi afisate la avizier. Dorim sa fie afisat convocatorul si tabelul nimonal pt a fi respectate cele minim 7 zile inainte de data sedintei. Conducerea asociatiei impreuna cu administratorul cu comitetul refuza afisarea la avizier a convovcatorului si a tabeluluui nominal cu semnaturi. Am pus afise la loc vizibil in bloc ca sa anuntam aceasta sedinta, dar au fost rupte, practic multi dintre cei care au semnat, persoane in varsta nu au apucat sa vada afisele lipite.
Fac precizarea ca nici cenzorul care nu locuieste la noi in bloc nu e de partea celor 20%dintre proprietari ci de partea comitetului, presedintelui, adm. Sa il invitam noi pe cenzor ca sa avem garantia ca i-a fost adus la cunostinta aceasta adunare, e obligatia conducerii sau nu trebuie sa participe neaparat? Avem temeri intemeiate (s-a mai intamplat) ca cei din conducere, administratorul, cenzorul sa nu participe la sedinta si ca nu vor da registrul de PV, nu vor da cheia de acces in sala stabilita pt sedinta. Va rog urgent un raspuns ca sa nu scapam un pas important si sa reusim sa tinem aceasta sedinta in termenii legali in interesul prioprietarilor. Avem chiar nevoie de un avocat cu experienta in spetele asociatie de proprietari care sa ne asiste in derularea acestei actiuni.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:10, 11 Iulie 2017
ionica1980

In nemernicia mea intreb simplu: daca dvs. ati fi aleasa presedinte a asociatiei din care faceti parte cum ati proceda?
Daca ne tot fluturati acel articol 14 ce putem intelege? Ca niciodata, dar absolut niciodata nu vom putea dovedi ca toti membrii asociatiei au fost convocati.

Acum sa ne spuneti daca ce spuneti mai jos este adevarat, adica convocarii = anuntarii.
Aproape sigur șefii Asociației dvs. nu pot aduce dovada convocării (anunțării) tuturor proprietarilor,

Si stiti de ce va intreb? Pen'ca la fiecare intrare intr-o scara de bloc eu lipesc pe interior, dar sa se vada din exterior (adica "sare" direct in ochii celor care intra in scara) si vroiam sa stiu daca procedam bine.
Apoi, nu stiu daca toti proprietarii intra in scara cat timp convocatorul este afisat. Motive sunt multe:
- omu' este plecat in concediu si nu cred ca daca ar sti data si ora desfasurarii AG, ar veni la lucrari, in schimb daca il doare, poate sa delege pe cineva sa-l reprezinte;
- sunt foarte multi proprietari care au mai multe proprietati, pe unele le inchiriaza, nu delega pe nimeni, dar nici capul nu-l doare de asociatie;
- multi proprietari sunt plecati in lumea larga - ce sa fac,cum sa fac sa-i anunt ca peste 10 zile sa vina la lucrarile AG da? Vine omul, da vreun raspuns? M-as mira!
- dar cei care citesc cu voiosie anuntul /convocatorul si nu se prezinta, ce facem? intocmim tabelul si trecem cu o sticla cu vin si ii punem sa semneze, da ? si tot nu vin la AG, dar cu semnatura dovedim ca l-am convocat/anuntat?

Noi ne batem capul ca toti membrii as. prop.sa fie convocati/anuntati - dar ce se intampla la nivel macro, cand parlamentari bine platiti chiulesc cu nonsalanta de la lucrarile parlamentului sau pur si simplu trag la aghioase in scaune?

Eu as vrea o discutie sincera, sa ne invatati cam cum ati proceda dvs. in conditiile celor aratate chiar de catre dvs- deh, stim si noi, ca asa spune Legea, precum si a celor cateva ipostaze aratate de mine:
Dovezi ale convocării și reconvocării le constituie afișul de la Avizier ȘI Tabelul Nominal Convocator cu semnături. (Idem, art. 24, alin.2 și 3).
Ultima modificare: Vineri, 30 Iunie 2017
Adam Grecu, utilizator
prin afisare la avizier se face dovada ca toti locatarii au fost instintati.
Noi ne-am adunat 20 % dibtre proprietari cum spuneam mai sus.Am facut convocator tabel nominal si am facut solicitare scrisa la conducerea asociatiei pt a fi afisat la avizier tabelul nominal cu convocatorul si ordinea de zi.Conducerea nu a afisat pt ca nu e de acord cu actiunea aceasta pe care o considera ilegala,spus pe vorbe de actualul preaedinte.In schimb am afusat noi peste tot la loc vizibil afise cu convocatorul si ordinea de zi.Bineinteles ca afizele au fost rupte.Le-am reafisat si le am pus si in cutiile postale ale tuturor proprietarilor. Am mers din usa in usa sa anuntam proprietariiAm dat de multi chiriasi si am rugat sa anunte ei proprietarii (ne am notat acest lucru). unii chiriasi au colaboart si ne-au dat si nr de tel al proprietarilor si i-am anuntat astfel de sedinta. Cred ca amfacut tot ce e omeneste posibil pt ca toata lunea sa fie anuntata. Problema noastra e urmatoarea: Conducerea,comitetul a nu vor da registrul se PV, nu vor da cheia de la sala de sedinte si va incerca sa saboteze pe cat posibil desfasurarea acestei sedinte.Noi vrem sa procedam pe pasi. In aceasta sedinta extraordinara sa schimbaim comitetul executiv si apoi noul comitet sa convoace o ad generala cat mai repede posibil (eventual in urmat 7zile) in care sa cheme cenzorul sa faca darea de seama ,descarcarea de gestiue;rap activitate pe anul trwcut,aprob BVC ,adica tot ce ar fi trebuit sa faca actualul comitet in primul trim al anului si nu a facut. Vom face PV de adunare intr-un registru nou sau chiar pe foi volante, vom semna toti proprietarii prezenti fizic sau prin imputernuciti.Cum L230/2007 si normele de aplicare din HG 1588/2008 nu ofera foarte multe detalii cu privire la procedura de desfasurare a ad generale extraordinare, va rog sa-mi spuneti daca procedural e corect cum am gandit desfasurarea adunarii generale extraordinare asa cum am descris mai sus?
Va multunesc foarte mult oricum pt toate interventiile si rabdarea de a citi si intelege dificultatea situatiei din asociatia noastra de proprietari.
Adam Grecu a scris:

ionica1980
In nemernicia mea intreb simplu: daca dvs. ati fi aleasa presedinte a asociatiei din care faceti parte cum ati proceda?
Daca ne tot fluturati acel articol 14 ce putem intelege? Ca niciodata, dar absolut niciodata nu vom putea dovedi ca toti membrii asociatiei au fost convocati.
Acum sa ne spuneti daca ce spuneti mai jos este adevarat, adică convocarii = anuntarii.
Aproape sigur șefii Asociației dvs. nu pot aduce dovada convocării (anunțării) tuturor proprietarilor,

Si stiti de ce va intreb? Pen'ca la fiecare intrare intr-o scara de bloc eu lipesc pe interior, dar sa se vada din exterior (adica "sare" direct in ochii celor care intra in scara) si vroiam sa stiu daca procedam bine.
Apoi, nu stiu daca toti proprietarii intra in scara cat timp convocatorul este afisat. Motive sunt multe:
- omu' este plecat in concediu si nu cred ca daca ar sti data si ora desfasurarii AG, ar veni la lucrari, in schimb daca il doare, poate sa delege pe cineva sa-l reprezinte;
- sunt foarte multi proprietari care au mai multe proprietati, pe unele le inchiriaza, nu delega pe nimeni, dar nici capul nu-l doare de asociatie;
- multi proprietari sunt plecati in lumea larga - ce sa fac,cum sa fac sa-i anunt ca peste 10 zile sa vina la lucrarile AG da? Vine omul, da vreun raspuns? M-as mira!
- dar cei care citesc cu voioșie anunțul /convocatorul si nu se prezintă, ce facem? întocmim tabelul si trecem cu o sticla cu vin si ii punem sa semneze, da ? si tot nu vin la AG, dar cu semnătura dovedim ca l-am convocat/anunțat?

Răspunsul pe care-l voi da e valabil și pentru amvirdan, nu numai pentru Adam Grecu, care se tot laudă că are experiență ca și Administrator, dar nu e în stare să citească atent textele legilor și să le aplice !
Oameni buni, voi știați că un articol de lege se aplică în orice condiții, obligatoriu, inclusiv de către cei care conduc și administrează Asociațiile ? Pentru domniile lor legile nu mai există, oare ?
Eu sunt nevoită să repet textul articolului 14, alin.5 care e clar și pentru un școlar (pe baza lui am câștigat și noi procese, dar și mulți alți proprietari păgubiți (căutați pe Google și veți găsi minim 7 Precedente Judiciare, în care șefii Asociațiilor au pierdut cu brio în toate Instanțele, inclusiv la Recurs, anulându-le acele false Adunări Generale), nu mai zic de faptul că ar trebui să fie extrem de clar și pentru cei care postează pe avocatnet.ro și care au funcții de administratori sau președinți, chiar vechi în meseriile lor, care implică să cunoască aproape la perfecție legile din domeniu, pe care trebuie să le aplice, așa cum și proprietarilor le sunt luate cu „japca” apartamentele de către acești șefi care par niște cămătari.
Îi rog pe Adam Grecu și pe amvirdan să mai citească o dată, cu mare grijă și atenție textul art.14, alin.5 din H.G. 1588/2007, care este cam dur, dar extrem de clar și de realist, deoarece dacă nu convoci (anunți) pe toți proprietarii (dovada fiind mai ales Tabelul Convocator, semnat de toți), vei avea o „Adunătură Generală” în care vor veni la Reconvocată maxim 10% din totalul proprietarilor, așa cum e la noi de când e Asociația asta, de 20 de ani (nu pot decide câțiva oameni pentru toți, nu e legal):
H.G. 1588/2007, art.14, alin.(5): „La Adunarea Generală Reconvocată, dacă există dovada că toți membrii Asociației de Proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate. Dovezi ale convocării şi reconvocării le constituie AFIȘUL DE LA AVIZIER ȘI TABELUL NOMINAL CONVOCATOR CU SEMNĂTURI. (Idem, art. 24, alin. 2 și 3 din Legea 230/2007).

Domnule „amvirdan”, sper că vă retrageți aberația scrisă în postarea dvs., precum că <<< prin afișare la Avizier se face dovada că toți locatarii au fost înștiințați. >>>
Dumneavoastră știți să citiți un text de lege ? Poate vă străduiți puțin să înțelegeți că și-ul din următoarea frază e decisiv pentru procese de tipul celui în care și noi am fost parte și am câștigat:Dovezi ale convocării şi reconvocării le constituie AFIȘUL DE LA AVIZIER ȘI TABELUL NOMINAL CONVOCATOR CU SEMNĂTURI.” Unde vedeți voi un „sau” acolo ? Astfel, dovada convocării și reconvocării stă mai ales în semnăturile tuturor proprietarilor (la Adam Grecu am înțeles că sunt peste 500), altfel, orice hotărâre luată în acele ședințe sunt definitiv nule, juridic vorbind ! Este un articol care vă termină juridic, dar asta-i soarta, dacă tot voi vă bucurați când le luați cu japca apartamentele datornicilor și să le vindeți la licitație, pe baza acelui blestemat de articol 49, alin.1, prin care le cereți amărâților penalizări de 0,2%/zi, de 20 de ori mai mari decât cere A.N.A.F.-ul !
Nu mai induceți proprietarii în eroare, spunându-le povești precum că șefii și angajații Asociațiilor sunt deasupra legilor României și pot să refuze aplicarea lor. Stați să vedeți noua lege a Asociațiilor, în care mulți impostori care conduc Asociațiile nu mai pot veni la Adunarea Generală cu sute de Împuterniciri pe numele lor, pentru ca la finalul Adunării Generale, să se voteze pe ei cu acele delegări de voturi - ĂSTA E UN MARE CONFLICT DE INTERESE !
Ultima modificare: Duminică, 2 Iulie 2017
ionica1980, utilizator

@ionica1980

Scrieti mult si repetati acelasi lucru - crezand probabil ca suntem prostii satului, insa nu ati raspuns la cele cateva intrebari de bun simt pe care le-a postat, adica:

daca dvs. ati fi aleasa presedinte a asociatiei din care faceti parte cum ati proceda?

Este simplu, ne spuneti cum ati proceda in cadrul unei AG reconvocate. Ati fost atenta ce zice
@casutza:
...Cred ca amfacut tot ce e omeneste posibil pt ca toata lunea sa fie anuntata. Problema noastra e urmatoarea: Conducerea,comitetul a nu vor da registrul se PV, nu vor da cheia de la sala de sedinte si va incerca sa saboteze pe cat posibil desfasurarea acestei sedinte.Noi vrem sa procedam pe pasi. In aceasta sedinta extraordinara sa schimbaim comitetul executiv si apoi noul comitet sa convoace o ad...

Nu mai dati atatea citate, nu ca nu ar fi utile, dar practic, cum sa procedeze niste oameni, care observati, ar vrea sa faca ceva, sa fie si util, dar si legal...

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Nerealizarea convocarii tuturor proprietarilor la a.g.p. in termenul ... gambette gambette Nerealizarea convocarii tuturor proprietarilor la A.G.P. in termenul prevazutprevazut de lege este de natura a conduce la anularea procesului de convocare? (vezi toată discuția)
Reducerea membrilor com. executiv prin demisie cyan cyan Daca doi dintre cei cinci membri alesi in CEX demisioneaza, se mai pot lua decizii in CEx (mai este legal CEx) sau trebuie convocata adunarea generala ... (vezi toată discuția)