Buna ziua,
Va rog frumos o lamurire sau chiar consultanta, referitor la organizarea corecta, legala, statutara a adunarii generale extraordinare.
Anul acesta cnducerwea asociatiei nu a convocat sedinta generala in primul trimestru conform legii. la somatia politiei a organizat la inceputul lui iunie. Cvorumul nu a fost atins si nu a mai reconvocat sedinta in maxim 10 zile. I-am facut solicitari sa respecte legea pt reconvocare, i-am facut sesizari, dar nu am primit raspuns.
Am strans semnaturi de la proprietari (20% ), am facut convocator cu ordinea de zi (un singur punct:schimbarera comitetului executiv) am stabilit data convocarii si reconvocarii. Am mers la administratie cu solicitarea de a da nr de inregistrare pe aceste documente si de a fi afisate la avizier. Dorim sa fie afisat convocatorul si tabelul nimonal pt a fi respectate cele minim 7 zile inainte de data sedintei. Conducerea asociatiei impreuna cu administratorul cu comitetul refuza afisarea la avizier a convovcatorului si a tabeluluui nominal cu semnaturi. Am pus afise la loc vizibil in bloc ca sa anuntam aceasta sedinta, dar au fost rupte, practic multi dintre cei care au semnat, persoane in varsta nu au apucat sa vada afisele lipite.
Fac precizarea ca nici cenzorul care nu locuieste la noi in bloc nu e de partea celor 20%dintre proprietari ci de partea comitetului, presedintelui, adm. Sa il invitam noi pe cenzor ca sa avem garantia ca i-a fost adus la cunostinta aceasta adunare, e obligatia conducerii sau nu trebuie sa participe neaparat? Avem temeri intemeiate (s-a mai intamplat) ca cei din conducere, administratorul, cenzorul sa nu participe la sedinta si ca nu vor da registrul de PV, nu vor da cheia de acces in sala stabilita pt sedinta. Va rog urgent un raspuns ca sa nu scapam un pas important si sa reusim sa tinem aceasta sedinta in termenii legali in interesul prioprietarilor. Avem chiar nevoie de un avocat cu experienta in spetele asociatie de proprietari care sa ne asiste in derularea acestei actiuni.
Multumesc anticipat
daca avizierul e tinut sub cheie de conducerea asociatiei, ce putem face, sa lipim in exterior pe geamurile de la avizier, doar ca sa respectam ca am afisat la avizier?
Buna ziua,
Am organizat adunarea extraordinara, am ales un nou presedinte si un nou comitet executiv.
PV de sedinta l-am facut pe foi volante (cum intuiam fostul presedinte si comitet executiv nu au participat la sedinta, de asemenea nici cenzorul si nici nu au dat registrul de PV, ba mai mult au dat liber administratorei care tiea regsitrul de intrari-iersiri ). Intrucat legea 230/2007 si nici normele de aplicare din HG 1588/2007 nu sunt explicite in privinta pasilor ce trebuie urmati dupa organizarea unei adunari extraordinare care a avut ca ordine de zi doar schimarea comitetului, va rog sa confrmati/infirmati daca pasii la care ne-am gandit sunt corecti:
1 sa inregistram noul comitet executiv la judecatorie pe baza PV de sedinta (precizam ca pv de sedinta nu are numar de la asociatie si nici posibilitatea de a da nr intrucat presedintele vechi a dat liber administratorei care tinea si inregistra documentele)
2 imediat ce primim confirmarea inregistrarii de la judecatorie sa anuntam oficial vechea conducere care e noua componenta a comitetului executiv si sa cerem afisarea la avizier a noii conduceri si a ceea ce s-a hotarat in adunare gen extraordinara.( daca nu dau cheia de la avizier sa afisam iar la loc vizibil aceste lucruri sa vada toti proprietarii/locatarii)
3 noul comitet inregistrat la judecatorie sa convoace adunarea generala pt ca vechiului comitet sa-si dea darea de seama, inclusiv cu raportul cenzorului si sa predea documentele aferente asociatiei (stampila, contracte, registre etc)
4 noul comitet executiv sa dispuna o verificare de gestiune contabila pt a se verifica raportul cenzorului in vederea aprobarii descarcarii de gestiune a vechiului comitet.
Sunt corecti si legali acesti pasi/ ce riscuri exista sa fie contestat noul comitet si contestatia sa fie acceptata?
Siin plus alte nelamuriri:
Pana la descarcarea de gestiune a vechiului comitet sunt in functiuine ambele comitete? Cu ar trebui sa functioneze cele 2 comitete? Cand inceteaza de drept activitatea vechiului comitet?
avand in vedere ca listele de intretinere sunt cu 2 luni in urma, va semna vechiul comitet pana la data adunarii gen extraordinare sau pana la data inregistraii la judecatorie sau pana la data descarcarii de gestiune ?
Cu multumiri anticipate
Userul care se batea cu pumnul in piept ca habar nu avem ba de una, ba de alta, ca suntem asa si pe dincolo - de o bucata buna de vreme, nu mai raspunde - probabil ca nu mai functioneaza tastatura.
1 - 2. Trebuie sa mai cititi si dvs. legislatia specifica a as. proprietari: dupa inregistrarea initiala (la infiintare) la judecatorie, nu se mai trece pe-acolo si nici nu se mai depune niciun document. Ca sa nu dau sfaturi rele, nu stiu daca in cazul modificarii statutului, acesta trebuie depus la judecatorie - trebuie sa ne mai consultam pe forum, eventual, dam un telefon la biroul judecatorului delegat din orasul dvs.;
3 - 4. Pai daca ati tinut o AG extraordinara, de ce sa mai tineti inca una? Parerea mea este ca la AG extraordinara tinuta de catre dvs. trebuia sa invitati onor inspectorii din primarie care se ocupa de sprijinul si indrumarea as. prop. Acum daca tot ati comiso, trebuie sa va deplasati la sediul primariei, sa-i cautati si sa le cereti ajutorul. O sa-i cheme la ordin pe toti mb.com. ex. in frunte cu dom presedinte, cenzor si adm., o sa va traseze sarcini urgente.
Cu cei de la biroul as. prop. de la primarie, discutati absolut toate aspectele care acum sunt neclare.
Mai intreb ceva: domnii despre care vorbeati, banuiesc ca i-ati instiintati de tinerea unei AG, i-ati convocat, au semnat pe tabelul convocator?
Userul care se batea cu pumnul in piept ca habar nu avem ba de una, ba de alta, ca suntem asa si pe dincolo - de o bucata buna de vreme, nu mai raspunde - probabil ca nu mai functioneaza tastatura.
....
Userul respectiv a primit Ban 7 zile (din data de 04.07.2017) pentru interventii repetate cu subiecte proprii in topicuri deschise de alti utilizatori si atitudine agresiva in discutii.