avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro Dincolo de sfaturile foarte utile, nimeni nu da tot ...
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

Dincolo de sfaturile foarte utile, nimeni nu da tot din "casa"

Scriu de foarte putin timp pe forum, desi sunt inscrisa de ceva vreme. Am constatat insa un aspect, pe care as dori sa-l impartasesc cu voi, cu toata sinceritatea. Fara sa supar pe cineva, cel putin in domeniul in care doresc eu sa ma specializez si anume societati comerciale, sfaturile si sugestiile care se dau celor care se intereseaza de ceva, sunt date uneori cu putina zgarcenie. Asta face parte probabil din caracteristica meseriei de jurist sau avocat. Nu se dau toate informatiile, pentru ca probabil consideram ca sunt pretioase si astfel ajutam concurenta.
Nimic de criticat, e omeneste. Avocatii sunt si ei oameni. Mi se pare insa incorect fata de utilizatorii care asteapta minuni de la acest forum, chiar daca sunt avertizati ca discutiile din forum nu constituie consultanta juridica. Atunci ce sa creada omul simplu care intra pe forum, doreste sa-i fie lamurita o problema, de aceea intra pe un site unde scriu oameni cu pregatire juridica. Pana la urma, se acorda aceasta consultanta, nu am vazut pe nimeni sa scrie: "Ce mai faci? Cata sare pui la sarmale?"....etc
Concluzia.
1.De fapt aici se da consultanta juridica dar nu primesti in totalitate raspunsul care te-ar ajuta sa-ti rezolvi o problema. Asta nu este o critica. Dar nu inteleg atunci care este scopul acestui forum? Nu cumva unii isi gasesc aici clienti si de fapt s-au inscris pentru publicitate mascata?
2. De cat sa le oferiti utilizatorilor farame de informatii, spuneti-le cinstit sa caute ajutor la un birou de consultanta, fie la Registrul Comertului, Camera de Comert, Barou, etc. Sa fim seriosi! Cu modele de Acord de Constituire pentru IF sau Procura Speciala, luate de pe Forum, nimeni nu-si inregistreaza actele.
legalpro a scris:

Stiu ca v-ati referit la experienta dumneavoastra pe acest Forum cand ati scris asta, ca probabil ma voi convinge eu in timp cum stau lucrurile pe aici, dar nu as dori sa se intample asa. Ar insemna pierdere de vreme si naruirea unor aspiratii. Eu cred altceva despre Forum. Am citit mesaje foarte interesante si la obiect de la unii colegi. Pentru ei am hotarat sa raman aici in continuare.


V-o spun cu aceeasi sinceritate ca a dvs.: n-ati inteles nimic din ceea ce-am scris.
Sper ca puteti accepta sinceritatea altora.

O viata frumoasa va doresc!

Gabriela Pintea
Ce inseamna TOT cand utilizatorul pune o intrebare de juma' de rand? (eu am folosit macar semnul ortografic care marcheaza absenta, dar el nici macar nu stie ce-i lipseste din informatia pe care o ofera, astfel incat sa poata sa primeasca un raspuns valabil.)
Ce insemna TOT cand adevarul sta in amanunte?

Sa va dau un exemplu, ca sa nu discutam ...pe uscat. (e real si e pe undeva prin forum dar mi-e lene sa caut subiectul).
Un utilizator intreaba ceva de genul: Tata a decedat. Ce trebuie sa fac pentru a revoca procura pe care el i-a dat-o lui X.
I se raspunde ca nu trebuie sa faca NIMIC pentru ca mandatul inceteaza prin moartea mandantului. = raspuns adevarat in raport cu intrebarea si cu disp. art. 1552 c. civ ("Mandatul se stinge: ...3. prin moartea ...mandantului")

DAR utilizatorul revine si din precizarile lui ...te poti prinde ca procura este judiciara.
In acest moment iti dai seama ca raspunsul de mai sus nu mai este adevarat (fata de precizarea facuta, raspunsul a ajuns ... pe aratura) pentru ca mandatul judiciar (ăsta si nu altele) nu inceteaza prin moartea celui care l-a dat (art 71. c. proc. civ).

Ce-ar fi trebuit sa faca acel consultant? Sa scrie vreo lucrare de disertatie despre mandat ... in care sa nu ascunda nimic din ceea ce stie? (si asta printre cele n lucrari de pe masa care isi astepta rezolvarea pentru clientii care l-au platit pentru asta?).

Scopul acestui forum este si acela de ai face pe oameni sa inteleaga ca ...foia de varza cu care si-a tratat stabunica-mea buboiul s-ar putea sa nu functioneze si la alta buba (apropos de procuri si alte acte "model" ) si sa ajunga din vreme in biroul unui avocat (sau alt consultant din alt domeniu). Pentru ca, vorba unei colege, ma simt la birou ca la spitalul de urgenta: toata lumea vine cand nu prea mai e nimic de facut ori vine sa te angajeze azi pentru procesul de maine ...de parca avocatul ar fi vreun extraterestru care, nedormind noaptea, are toata vremea sa se ocupe de lucrarea lui...
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
romascanu, moderator
Cam asa: "stiti, am termen poimaine si ma gandeam ca ati putea sa ma ajutati".
Ce daca a primit citatia acum o luna, lumea are probleme.
Acum mai nou am primit un telefon (a se nota: sambata seara ) ca ar trebui sa dau o consultatie la ora aia pentru ca omul n-are rabdare pana luni, pentru ca toata saptamana s-a gandit la problema lui. :help:

Practic, aici pe forum, ii raspunzi omului in general. Cu cat iti da mai multe amanunte cu atat poti sa-i raspunzi mai mult.
Dar, fara sa vezi un act, fara sa vezi dosarul, fara sa discuti cu omul fata in fata nu poti sa ii dai o consultatie de calitate.
Poti sa ajuti pe cineva, sa-i dai indicatii unde ar trebui sa se duca si cam ce ar trebui sa faca dar asta nu inseamna ca forumul asta ii tine loc de avocat.
Ma rog, poate pentru ceva fara miza, gen "divort prin acord".
Daca cineva are impresia ca avand un litigiu asupra unui imobil, spre exemplu, poate castiga numai schimband impresii pe forum, se inseala amarnic.

Mai sunt unii care isi verifica avocatii angajati, lucru cu care nu prea sunt de acord. Adica, una vede avocatul ala in dosar si alta inteleg eu din doua vorbe spuse aici. Am vorbi in paralel pana maine dimineata.

Forumul poate fi si pentru consultatii intre colegi. Sunt convinsa ca fiecare a simtit la un moment dat nevoia sa discute o problema cu care se confrunta.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Oameni buni! Era o simpla constatare. Nu este un afront la adresa nimanui. Raspunsurile solicita doar putina sinceritate. Daca va permiteti asta. Nu-i nedreptatiti pe userii nevinovati, de buna credinta pentru cei certareti sau neclari. Pana la urma, cred, accesarea Forumului este o decizie benevola. Raspundeti cum si cat vreti. Eu doar am emis o constatare. M-ar fi bucurat, macar un singur raspuns sa fie la subiect! "Da, domnilor, asa e in tenis! De ce sa spun eu tot ce stiu....? Ca doar eu am muncit pentru informatiile astea si informatia costa, nu?". Eu am pus o problema de bun simt pe care o intalnesc la colegii de breasla! Asta vad zi de zi, nu numai pe Forum! Nu ma intelegeti gresit. Am citit intrebari simple, la care se putea da un raspuns concis, in doua fraze si omul era lamurit. Dar raspunsurile erau: Da, Nu. La acestea faceam referire. Se dau cateodata raspunsuri atat de scurte, de parca cel care le scrie este plictisit, ori parca obligat sa o faca. Ori poate chiar nu vrea. Cei in cauza cunosc mai bine adevarul. Eu de cand intreb pe aici, rar am gasit ce cautam. Ma intreb de ce-mi mai pierd timpul. Sunt tare dezamagita. Regret doar ca sunt si oameni de treaba aici, dar tocmai eu am avut ghinionul sa dau numai peste "gica contra", ori peste nepoliticosi! In loc de bun venit, primesc doar "arici'!
Daca va referiti la raspunsuri de gen: "da", "nu", "angajati-va un avocat" etc. sa stiti ca facem tot posibilul sa eliminam astfel de raspunsuri din forumuri.
Nu o data le-am scris mesaj privat userilor ca ar trebui sa aduca argumente in raspunsuri nu sa invite lumea la "angajat avocat".
Mai ramane sa raspunda si ''angajeaza-ma pe mine" :worthy: Multi au inteles asta, altii nu...
Acum, am avut o oarecare impresie ca dvs. generalizati :D Sunt foarte multi consultanti care inteleg sa raspunda in amanunt (atat cat ingaduie subiectul) si multi care dau si citate din legi.
Daca stam sa ne gandim cat iti ia sa te mai uiti pe o lege, pe alta, chiar daca le cunosti (numai ca nu esti robot sa le stii punct cu punct), eu am toata consideratia :vishenka: pentru cei care-si rapesc din timpul personal pentru asta.

Alte discuții în legătură

Respectul fata de..."vasile" Radu Gabrian Radu Gabrian Au trecut doi ani de cand ma aflu pe acest forum si innca o data imi manifest bucuria si gratitudineaca am colegi de forum,deosebiti ca oameni si ca ... (vezi toată discuția)
Noutati: profil utilizator, nivel de popularitate si aplauze Alin Popescu Alin Popescu Pentru inceput, trebuie sa specificam foarte clar faptul ca doar utilizatorii care au contul activ (au confirmat adresa de email asociata contului) beneficiaza ... (vezi toată discuția)
Va aduc bani cererile de consultanta? Admin Admin Pana la urma, sunt cererile de consultanta utile si aducatoare de bani pentru consultanti? Primiti constant cereri de consultanta? Daca da, sunt ele ... (vezi toată discuția)