avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce se intampla daca un avocat isi bate joc de client ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce se intampla daca un avocat isi bate joc de client si demonstrezi asta in instanta ?

Nu stiu daca am postat in locul cel mai potrivit , asa ca rog un moderator sa mute discutia daca nu am postat unde trebuie .

Deci ce se intampla daca un avocat isi bate joc de client si se demonstreaza asta in instanta ?

Dar daca avocatul tau s-a inteles cu partea adversa si ai pierdut procesul pentru ca avocatul nu a venit cu mijloace de proba admise de lege si care erau la indemana reclamantului sau paratului ?

In definitiv angajezi un avocat si nu ai de unde sa stii daca este inconpetent sau rauvoitor !

As dori sa stiu in mod concret ce ar putea sa pateasca un avocat care si-a batut joc de client , in afara publicitatii negative de care beneficieaza acel avocat .

Daca iti dai in judecata avocatul si se demonstreaza in instanta ca a fost de rea credinta si nu a reprezentat interesele clientului , ce i se poate intampla ?

Presupun ca nu il da afara de la barou , dar daca a savarsit o fapta penala mai ramane avocat sau este dat afara de la barou ?

Precizez ca am deschis acest topic pentru ca foarte multi clienti nu prea stiu ce drepturi au si ca pot sa-si dea in judecata avocatul sau chiar sa-l bage in puscarie !

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:42, 14 Decembrie 2009
Inca o data ma vad nevit sa precizez ca am deschis acest topic pentru ca foarte multi clienti nu prea stiu ce drepturi au si ca pot sa-si dea in judecata avocatul sau chiar sa-l bage in puscarie .
Am dat si un exemplu care din pacate s-a intamplat si in realitate .
Eu nu am avut probleme cu avocatii cu care am lucrat deoarece nu m-am incurcat chiar asa cu oricine , cu toate ca tare mult as fi vrut sa dau in judecata o domnisoara avocata , dar mi-a fost frica sa nu isi aduca si ea aminte de niste chestii si partea direct implicata ar fi avut de suferit niste consecinte , deoarece sedintele de judecata sunt publice .

Ma bucura ca incet , incet , breasla avocatilor incepe sa scape de probleme , dupa cum se poate observa accesand linkul urmator :
[ link extern ] =
Da... inteleg de ce ati deschis (la nivel declarativ) acest topic, insa imi pare ca sunteti direct implicat in diverse... controverse si nu aveti curajul sa le urmati.
Daca gresesc, va rog sa ma iertati.

Din zeci de oameni "inselati" mai mult sau mai putin de avocat, majoritatea de fapt doar nu intelesesera ce se intamplase; atat si nimic mai mult.
Din vreo duzina de oameni pe care chira i-am intalnit si chiar au fost intr-un fel ori altul inselati, doar unul m-a ascultat si a facut plangere. Unul inseamna sub 10%. :D
Sa vedem caile de atac, pana acum totul a mers cum nu se poate mai bine.

[ link extern ] =
Si tot asa, gasim si tot gasim de toate despre toti...
NU vad in asta vreun argument., ca toata lumea stie ca nu exista padure fara uscaturi, e utopica...

Cat despre cazul aratat de dv., cel care putea sa dea in judecata avocata si nu a facut-o a contribuit, cu varf si indesat, la mersul unui sistem prost; sau a avut si propriile culpe sau nu a avut curaj... in toate cazurile, nu si-a asumat raspunderea.
Putem vorbi de vreun fel de participatie morala? Poate ne raspunde altcineva neutru sau o lasam asa, retorica.

Oricum, poate imi explicati cum de dv. sunteti cel care o puteati da in judecata si altcineva era partea direct implicata. Imi e neclar.

Iar sedintele de judecata sunt publice ca regula, dar de la orice regula exista exceptii, de unde inteleg ca nici nu s-a interesat nimeni de drepturi sau de cum sa mearga mai departe in acest demers legal.
Imi pare rau de aceste fapte, poate va ajut daca mai sunteti in termen...
Clientii evita sa-si dea avocatii in judecata pentru ca nu prea se gasesc avocati care sa ii reprezinte sau/si asiste in proces , dar si pentru ca le este teama ca fostii avocati o sa foloseasca informatiile pe care le-au obtinut despre ei sau cauza lor .

Eu cred ca singura solutie viabila este cresterea concurentei pe piata avocaturii .

Daca iti dai in judecata avocatul pentru ca nu ti-a aparat cauza sau/si nu a fost de buna credinta , acesta o sa primeasca o sanctiune usoara , chiar daca ti-a produs o paguba majora , adica ai pierdut procesul pe mana avocatului .

In toate cazurile pe care le cunosc , fostii clienti au preferat sa nu fie implicati intr-un nou proces din motive financiare sau neincredere in actul de justitie , sau si-au angajat un alt avocat care sa continue cauza sau sa diminueze pagubele .

Avocatii din cadrul aceluiasi barou , mai ales din provincie , evita sa isi dea in judecata un coleg pentru ca baroul este destul de mic , iar avocatii din alt barou , ori nu se baga , au pretentii financiare exagerate sau nu prezinta incredere .
Daca nu cunosti cazuri de oameni care sa fi facut asta, de unde stii care ar fi putut fi rezultatul?
Eu cred ca raspunsul este o crestere a culturii juridice, atat intre juristi, dar mai ales intre justitiabili.
Si eu cunosc destule cazuri de clienti care nu au luat atitudine impotriva avocatilui lor si am crezut mereu, cu ciuda, ca isi cam merita soarta. Pentru ca un principiu esential ca sa primesti este... sa ceri! Si justitiei, si baroului, si lui dumnezeu chiar!

Cunosc insa un caz dus in fata baroului si rezolvat pozitiv pentru client. Este primul pe care l-am vazut mergand mai departe, primul client suficient de motivat si la care cred ca am avut ceva de spus, langa care m-am bucurat ca un copil de Craciun!
Concluzia mea e ca in cazurile care nu au luat atitudine, 100% au ramas defavorabile clientului si din singurul caz pe care il cunosc ca a mers mai departe, inseamna ca e 100% in favoarea clientului! :D
E usor de spus ca daca s-ar face ceva nu s-ar obtine, cu lenea de a intreprinde o actiune coerenta. Dand vina pe sistem, pe ploaia de afara, pe altii care nu au reusit.
AStept actiunea disciplinara impotriva avocatului respectiv (ma tine la curent clientul acelui avocat) ca sa vad, de curiozitate, in ce masura se vor lua atitudini si pe aceasta latura.
Si da, stiind motivarea si asa cum sugereaza pana acum raspunsul avocatului, cred ca are sanse mari de sanctiune disciplinara.

Nu imi plac aceste lucruri din profesia mea, dar s ale neg, sa le ignor si sa nu le dau curs cred ca ar fi o greseala fata de respectul meu pentru mine.
Si da, cred ca eu am facut ceva, am sustinut o cauza in acre am crezut, am incurajat-o si am avut raspuns pozitiv. Pana acum.
Si a durat aproape un an pentru clientul respectiv si inca va mai dura... dar nu am stat cu bratele incrucisate aruncand cu pietre spre sistem.

Succes tuturor si nu uitati: luptati pentru drepturile voastre!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale, m-a facut talhar in fata instantei camptour camptour Buna ziua, in cursul unei sedinte de judecata, unde eram parte (reclamant pentru stabilirea programului de vizita pt minori), avocatul paratei (fostei ... (vezi toată discuția)
Avocat pentru parat si reclamant leonard24s leonard24s Incerc sa fiu f explicit In cazul procesului 1 avocatul A reprezinta reclamanta X impotriva paratilor Y si Z. La o saptamana diferenta paratul Y deschide ... (vezi toată discuția)
Speta organizare ContSters70582 ContSters70582 Buna tuturor! Am o rugaminte, daca poate cineva rezolva aceasta speta, va rog sa am ajutati si pe mine.Multumesc foarte mult! Prin hotărârea nr. ... (vezi toată discuția)