avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... primirea deciziei de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

primirea deciziei de concediere

In data de 30 septembrie, dupa efectuarea celor 20 de zile de preaviz, urmeaza sa incetez activitatea la firma, deoarece postul meu a fost desfiintat.Am primit instiintarea, cu privire la desfiintarea locului de munca, conform art.65, a-si dori sa va intreb, cand va trebui sa primesc decizia de incetare a activitatii? Sa depun o cerere in care sa cer aceasta decizie pentru a nu pierde somajul de la data incetarii activitatii?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:33, 8 Ianuarie 2010
Cred ca ati primit decizia pentru a lua la cunostinta de ea, dupa care contabila o va inregistra la ITM (incercat sa va amintiti daca era sau nu stampilata de ITM). Veti primi un exemplar inregistrat la ITM. Cele pe care le-ati semnat erau, probabil neinregistrate. Daca o inregistraza maine o putei lua chiar si maine. Luati legatura cu contabila.
Privind drepturile salariale pe luna septembrie este normal sa le primiti in 10 octombrie. Nu inteleg cum de avea deja pregatit statul de plata.
Nota de lichidare o veti primi dupa lichidare, probabil in data de 10.

R.C.
ralu21 a scris:

Stimata Doamna,
Cand spuneti ca ati "primit instiintarea privind desfiintarea postului" va referiti la Preaviz, inteleg.
Decizia in sine o puteti ridica sub semnatura de la Resurse Umane sau o puteti primi prin posta. Daca nu contine mentiunea salariului (salariilor) compensatoriu (compensatorii) la care aveti dreptul, o puteti ataca in instanta in termen de maxim 30 de zile de la data la care ati primit-o.
Tineti-ne la curent.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin


Buna seara,

Sunt in aceeasi situatie, am primit preavizul de concediere dar nu si decizia , si vreau sa precizez ca preavizul s-a terminat de multa vreme. Perioada cuprinsa intre sfarsitul preavizului si primirea (sper) a deciziei ma afecteza cumva ? Eu am intetia sa-l actionez in instanta pe angajator deoarece nici drepturile banesti nu le-am primit .

Intrebarea este daca nu am decizia din vina angajatorului il pot actiona in instanta ?
multumesc
Bineanteles ca da.
1.pentru a va recupera drepturile salariale.
2. in fapt, multi angajatori considera instiintarea de preaviz ca deciziede desfacere a CIM.Ar trebui sa va interesati sa nu asteptati degeaba, la ITM sau la resurese umane.Vedeti si cum vi s-a incheiat caretea de munca.Nu asteptati prea mult sa nu treaca termenul de 30 de zile.
Ar fi bine sa consultati un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de somaj facuta de angajator ??? anne_marieee anne_marieee Am fost in concediu medical pentru crestere copil, am revenit la lucru, am lucrat 1 luna si angajatorul nu face fata cheltuielilor din firma si mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
In cat timp de la terminarea preavizului trebuie sa mi se aduca, cartea de munca (legal) dorali dorali am terminat preavizul pe data de 16-11-2009, dar nu am primit deciziile de incetare a activitatii,nici astazi 25-11-2009. vreau sa stiu in cat timp (legal) ... (vezi toată discuția)
Probleme demisie alexandru.cenusa alexandru.cenusa In data de 18.11.2009, mi-am depus demisia. Am comunicat-o patronilor, iar pentru ca serviciile de contabilitate si de resurse umane sunt externalizate, am ... (vezi toată discuția)