avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier

buna ziua
daca sunt amenzi neplatite se elibereaza cazierul?
multumesc
Cel mai recent răspuns: dislexic , utilizator 18:40, 28 Septembrie 2009
In cazul amenzii penale , reabilitarea e de drept , insa opereaza dupa scurgerea unui termen de 3 ani , de la data cand amenda a fost executata , sau considerata ca executata.
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
sorintudor a scris:

buna ziua,as vrea sa va intreb daca o persoana mai are cazierul patat pentru o fapta de furt comisa la varsta de 16 ani impliniti,acesta fiind pedepsit cu amenda penala,de atunci trecand 12 ani,va multumesc


in primul rand, trebuie sa faci diferenta intre certificatul de cazier judiciar si cazierul judiciar. primul este cerut in majoritatea cazurilor (angajari, inscriere la concursuri etc.) si cuprinde condamnarile penale nereabilitate (odata reabilitat, nu mai apar consemnate condamnarile cand vei cere din nou certificatul de cazier judiciar - in prezent esti "curat"), al doilea reprezinta, de fapt, arhiva politiei unde nu se sterge nicio informatie - indiferent de cat timp a trecut de la fapta - si nu are niciun efect reabilitarea. din contra in cazierul judiciar apare cand a intervenit reabilitarea; mai sunt inscrise amenzi penale, amenzi administrative, fapte penale prescrise, daca a inceput vreodata urmarirea penala impotriva dvs, actine penala etc. (asadar, chiar dupa trecerea a 50 de ani, in sistemul legislatiei actuale, veti figura in acest cazier judiciar - adica arhiva politiei).
cazierul judiciar(arhiva politiei) este cerut de organele de urmarire penala, de instanta in eventualitatea unui alt proces penal impotriva dvs, in cazul in care va angajati in institutiile din sistemul de aparare, ordine publica, siguranta nationala si justitie pentru care se efectueaza verificari specifice - art 17 legea 290/2004 (spre exemplu, daca veti vrea sa fiti magistrati sau auditor de justitie va trebui sa va bucurati de o buna reputatie - caz in care CSM-ul va va verifica istoricul - cazierul judiciar - arhiva politiei, iar daca va considera ca aceasta fapta de acum 12 ani va afecteaza buna reputatie, va va respinge, chiar daca sunteti cel mai bun candidat si ati indelinit celelalte conditii).

in al doilea rand, in certificatul de cazier judiciar(iar nu si in cazul cazierului judiciar) nu se inscriu sanctiunile penale pronuntate pentru fapte savarsite in timpul minoritatii - art. 15 legea 290/2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de expirare a cazierului judiciar - amenda penala Matache Dan Matache Dan Buna ziua. Am o amenda penala care imi apare in cazierul judiciar si as vrea sa aflu pana cand o sa-mi mai apara in cazier. Am fost condamnat la 700 ron amenda ... (vezi toată discuția)
Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de avocat Ang21 Ang21 Buna tuturor! As dori sa va intreb daca un student care este la facultatea de drept mai poate exercita profesia de avocat, daca acesta are in cazierul sau ... (vezi toată discuția)