avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare teren intravilan

Buna ziua. Problema sta in felul următor. Tata e decedat din 2008, succesiunea s-a făcut în 2009, suntem cinci frați + mama, stabili du-se o cota parte de 3/20 pentru fiecare copil. Mama de curând a vândut o suprafață de 200 metri pătrați fara să mă anunțe. Știu că ceilalți frați au cedat în favoarea ei. Nu știu dacă s-a făcut ieșirea din indiviziune. Cu ieșire/fără, putea vinde fara acordul meu? Ce pot face in cazul in care a vândut fara semnătura mea? Mulțumesc, aștept un răspuns
Deci, să înțeleg că rămâne cum s-a stabilit de la început? 3/20 pentru fiecare copil? Nu un 1/4 mama și 3/4 copii? Eu nu am găsit nici o lege în care sa scrie formula asta de calcul cu 3/20 pentru descendenții defunctului.

Daca s-a făcut contract de vânzare-cumpărare , sau mai bine zis antecontract, eu in calitate de coproprietar/moștenitor, pot cere notarului să îmi arate contractul care s-au făcut? Îmi permite legea?

[ mesaje conexate ]
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2017
trandafir2, moderator
Pai daca impartiti 3/4 la 5 (cum ati scris initial, ca sunteti cinci frati), cat va da? Nu da 3/20?

Trebuie sa va hotarati daca s-a facut contract sau antecontract, daca antecontractul s-a facut la notar ori nu s-a facut la notar. In principiu, puteti sa mergeti la notar cu certificatul dvs de mostenitor si sa-l intrebati de ce a incheiat actul de vanzare in absenta dvs (desi eu nu cred ca s-a intamplat asa ceva) ori sa mergeti la cartea funciara si sa solicitati un extras de informare, daca imobilul figureaza inscris la cartea ocpi.

Sunt elemente neclare in expunerea dvs, fapt ce conduce la ipoteze diverse in aceasta discutie.
Ei omit să îmi spuna. Doamna care a cumpărat partea de teren, mi-a spus că au făcut un contract de vânzare-cumparare la notar, și dansa a intabulat partea de teren care a cumparat-o, dar ei în același timp zic că au făcut un antecontract și încă nu au vândut pentru că au nevoie de semnătura mea. Cert este că, cumpărătorul și-a construit deja pe partea de teren cumpărată.
va cam agitati de pomana. cota dvs este foarte mica si sub nicio forma nu o puteti impiedica pe mama sa vanda daca asta vrea. probabil a semnat un antecontract. urmeaza iesirea din indiviziune si apoi vanzarea. negociati o sulta, si aia. caci daca ajungeti in instanta pt aproximativ 50 de mp mosteniti, s-ar putea sa iesiti pe minus in final!
Nu știu de ce aveți impresia că mă agit. Ieri am fost la un notar și mi-a spus clar că poate să își vândă cota ei parte. Problema e că ea inca are nevoie de semnătura mea și nu pentru a vinde, că acest lucru l-a făcut deja. Daca dvs ați fi in locul meu, ( la o valoarea de aproximativ 70.000 de Euro), eu am pus un preț mediu, la cat se ridică valoarea imobilului și a terenului, să vă zica mama dvs că trebuie să semnați actele și va da partea dvs de bani care vi de cuvine, aici de față, suma de 600 LEI, ar fi ok?

Alte discuții în legătură

Situatie incurcata ema55 ema55 Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat competent. Cazul meu este urmatorul. Parintii mei aveau in localitatea X un teren de 1545 m2. Eu am inca ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord si nedeclarare bunuri la succesiune. StelaP StelaP De pe urma mamei mele decedata in Februarie 2009 am ramas 3 mostenitori. Doi copii si sotul. Din ziua in care am fost anuntata ca mama a murit ( locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire Simo Ama Simo Ama Bună seara. O întrebare am și eu.Tata e decedat din 2008, în 2009 s-a făcut succesiunea după el.Acum mama dorește sa vândă doar gradina, fără ... (vezi toată discuția)