Suntem 2 frați și după ce mama a decedat am primit amândoi ca moștenire o casa și un teren. Fratele meu are o fetita în vârsta de 4 ani și as vrea sa știu dacă exista vreo posibilitate în care as putea sa ii cedez ei partea mea de moștenire. As vrea ca fratele meu sa aibă 50% și fata lui 50%. Știu ca dacă ea ar fi avut 18 ani împliniți, as fi putut sa ii fac un contract de vânzare cumpărare, dar ținând cont ca este minora nu știu ce soluție as avea. Aștept răspunsurile dumneavoastră.
Inca nu am apucat sa facem succesiunea pentru ca nu suntem amandoi in tara. Sunt la fel de constient ca daca avea 18 ani palteam eu toate taxele pentru actul de vanzare cumparare.
Nu vorbeam despre taxe, vorbeam despre pretul vanzarii. Daca un om nu are bani sa cumpere, inseamna ca nu poate cumpara. Doar incheierea unui act fictiv de vanzare nu inseamna ca a cumparat, ci ca a ales un act nepotrivit situatiei lui.
Acum inteleg ca nu ati primit inca mostenirea, lucru diferit de situatia initiala cand casa si terenul ar fi fost deja in patrimoniul dv. in cota de 50%.
Preferabil e sa renuntati la mostenire, o primeste fratele si el face donatie sau ce-o vrea el.
Dar... asa pare la situatia nou aratata, pentru o solutie reala mergeti, totusi, la un avocat. E necesar sa analizeze ce alti copii cine mai are, de ce voiati sa dati copilului si nu fratelui etc.
Mostenire
golanski
Mostenesc impreuna cu fratele meu un apartament de la parintii nostri,fratele meu este casatorit,iar acum vrea a isi cumpere o casa,vanzand apartamentul.Eu ... (vezi toată discuția)