avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare mostenire

buna ziua.
va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de renuntare la notar.Intre mama mea si mine a fost o intelegere ,,ea face declaratie de renuntare iar eu o voi despagubi cu o suma de bani,,.Zis si facut. A facut acea declaretie in luna iulie.(in luna aprilie a murit tata).Eu i-am dat banii asa cum ne-am inteles dar nu am mai trecut pe la notar sa facem chitanta cum ca am dat suma respectiva de bani.
Acum mama mea vitrega vrea sa anuleze acea declaratie de renuntare.Problema este ca eu inca nu am depus actele ca sa desbat succesiunea la notar .
Intrebarea mea este daca poate face acest lucru? Poate sa se rasgandeasca in termen de 6 luni de la moartea tatalui meu sau in termen de 6 luni de cand a fost facuta acea renuntare.Asta nu stiu eu.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 11:47, 28 Septembrie 2009
Daca sunteti inca in termenul de 6 luni, sfatul meu este sa mergeti la notar pt. o declaratie de acceptare a succesiunii ramasa de pe urma tatalui, declaratie ce va scuteste, in eventualitatea unui litigiu, de a mai face proba acceptarii succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea Beatrice86 Beatrice86 Buna ziua.Acum 9 luni de zile a decedat tatal meu. Eu si sora mea,fiind fetele din prima casatorie, nu am dat o declaratie de acceptare a mostenirii,care am ... (vezi toată discuția)
Succesiune nmtcatalina nmtcatalina Tatal meu a murit in luna iulie 2009. Mostenitori suntem mama, fratele si eu. Nu vrem sa facem succesiunea. Suntem obligati prin lege? Ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)
Se poate reveni asupra optiunii pt succesiune? valentina.mami valentina.mami problema care o avem este ca dupa moartea tatalui(04.10.2009)sora mea a facut declaratia de acceptare a succesiunii dupa tata, iar dupa discutia cu mama s-au ... (vezi toată discuția)