avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poti recupera banii pe orele suplimentare care le ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poti recupera banii pe orele suplimentare care le lucrezi?

Buna ziua...o intrebare daca ma poate ajuta cineva ....lucrez la o sc 195 ore pw luna in loc de 160 si nu am semnat de 8/luni nici un stat de plata si de pontaj pt orele lucrate...intrebarea este daca ma duc la itm sa fac o plangere scrisa ma poate ajuta sa recuperez banii pe orele lucrate in plus si sa vad dc nu mi sa dat statele de plata sa le semnez de 8 luni pana in prezent.......multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 2 August 2017
luminita29 a scris:

Plangere la ITM dar sa tineti cont de faptul ca ITM-ul va constata probabil problema , va da amenda ....

Nu exista sanctiune prevazuta de legislatie pentru neplata salariului. Prin urmare, amenda nu se da pentru neplata salariului.
freeelis a scris:

luminita29 a scris:

Plangere la ITM dar sa tineti cont de faptul ca ITM-ul va constata probabil problema , va da amenda ....

Nu exista sanctiune prevazuta de legislatie pentru neplata salariului. Prin urmare, amenda nu se da pentru neplata salariului.

Nici nu am zis asa ceva..Am zis ca va constata problema....Problema sesizata poata fi nerespectarea art.122,123 din Codul Muncii
Ati mentionat ca va da amenda ... neplata orelor inseamna neplata salariului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore lucrate simbata si duminica oanastnc oanastnc Va supun pentru un raspuns concret su trimitere la articole din legislatie urmatoarea situatie: Un angajat lucreaza intr-o luna 184 de ore, in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare poate fi facultativa in cazul anumitor societati? serban19 serban19 Buna ziua , As dori sa aflu parera unui cunoscator despre codul muncii. Am un contract de munca pe perioada nederminata in care este specificat clar ca ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata pufosu76 pufosu76 Buna seara.Va scriu in calitate de angajat la unul din magazinele mari de retail din Bucuresti.Magazinul este deschis de cateva luni si deja din cate ... (vezi toată discuția)