Psihologii tratează orice, banii nu au miros.Chiar aşa, cred că tratează şi "deochiul"
@Martonze, cu alte cuvinte dumneavoastra considerati ca meseria de psiholog ar trebui desfintata? Ca nu e utila, doar un loc unde dai bani fara sa te ajute in mod real.
Sau psihologii ar trebui sa aiba dreptul sa profeseze doar atata timp cat sunt de partea mamei si impotriva tatalui?
Ori dacă vestiţii experţi constată alienarea parentală la un copil privat de părinte 10 ani sau la un copil bătut cu furtunul şi culcat pe pardosea când era în vizită la tata, atunci ne-am lămurit de veridicitatea unor astfel de "expertize"
Doamna, imi cer scuze, dar poate pricep eu mai greu, aproape toata lumea v-a atras atentia ca va referiti doar la cazuri extreme, ca intotdeauna copii de care vorbiti sunt tunsi sau violate sau batuti cu futunul. Din nou, toti cei care sustin alienarea parentala v-au explicat ca nu intotdeauna e vorba de asta, ca in cazurile descrise de dumneavoastra in care nerezidentul a abuzat minorul NU e vorba de alienare parentala. Insa, dumneavoastra, ca nebunul cu prastia o tineti sus si tare in continuare cu cazurile mai sus mentionate.
Doamna, serios vorbind, aveti nevoie de o schema? Nu pricepeti sau nu doriti sa pricepeti? Idei putine si fixe. Pana si moderatorii acestui forum v-au atras atentia sa nu va mai axati doar pe niste cazuri care constituie o exceptie.
Pe tatal care se duce sa-si ia copilul la programul de vizita nu il intereseaza de altul batut cu furtunul sau tuns. Il intereseaza de copilul lui. Care e luat de mama si ascuns. Copil care stie ca tatal nu vrea sa il vada nu ca mama fuge cu el.
La cazurile astea ne referim noi, asta inseamna alienare parentala. Invrajbirea copilului impotriva celuilalt parinte. Insa teama imi este ca inversunarea prin care va impotriviti ideii este ca odata ce incepeti sa recunoasteti alienarea, sunt sanse sa o gasiti la dumneavoastra in casa.
Pentru ca desi povestea dumneavoastra e tragica, modul in care va scapati pe la alte subiecte cel putin mie imi arata ca adevarul dumneavoastra e paralel cu realitatea. Desigur, doar o impresie personala.
Psihologii se prostitueaza pentru bani, medicii ne vaccineaza pentru ca vor sa ne omoare, legea ar trebui respectata doar cand avem chef......va rog, ce alte idei mirabolante pentru evolutia societatii noastre aveti?
Eu nu vad decat niste femei singure, inversunate, disperate de atentie in asa hal, incat prefera si atentia negativa indiferentei. Pentru ca enormitatile pe care le scoateti pe gura ( le tastati) sunt atat de mari, incat e clar ca devine un mod subconstient de a cere ajutor.
Doamna Georgiana, daca executarea silita esueaza, tatal poate cere consilierea copilului. Din raport va reiesi clar din cupla carui parinte nu se desfasoara normal programul de vizita. Iar cand e vorba despre ce ati povestit dumneavoastra pe la alte subiecte, va fi canm greu ca psihologul sa constate ca nu va merge copilul pentru ca nu le incurajati dumneavoastra relatia.
Deci nu e vorba de alienare parentala.
Prin ce a facut fostul partener, a atras singur aceasta reactive din partea copilului.
Este parerea mea personala ca anumite persone mai exagereaza pentru a speria dintre participantii la discutie si pentru a recomanda anumiti avocati din cercul lor.