avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor si familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor si familie

Buna ziua .
Sunt tatăl unei fetițe de 4 anișori . Aceasta imi poarta numele . Plătesc pensie alimentară regulat de aproximativ 2 ani . Iar de curând s.a terminat si dosarul pentru programul de vizita . Am primit comunicarea cu hotărârea. Dar nu este definitivă... maine ar trebui să iau fata in domiciliul meu pentru 15 zile . Intrebarea mea este : se aplica legea in contextul in care ma aflu .. fara sentinta definitiva ? Multumesc anticipat ... imi doresc atat de mult sa imi pot lua copilul acasă
Nu exista nicio lege sa o recunoaca, nici in Romania si in nicio alta tara membra a UE. Haideti sa "recunoastem" si deochiul si practica vodoo.Au tot atata baza "stiintifica".
Ultima modificare: Vineri, 21 Iulie 2017
proastasatului, utilizator
Psihologii tratează orice, banii nu au miros.Chiar aşa, cred că tratează şi "deochiul" :)
Judecătorii citează din "expertizele psihologice" care, până mai ieri, erau obligate să recunoască "alienarea parentală", altfel numiţii experţi dispăreau de pe listă şi nu aveau din ce-şi plăti chiria la cabinet :) Cred că în curând, vor reapare "anxietatea", "ostilitatea", "frica", inadaptarea, etc. în vestitele rapoarte,
Pentru că, pentru aceleaşi manifestări, cauzele pot fi multiple, exact ca pentru durerea de cap, nu pentru toate se pune diagnosticul de "comoţie cerebrală", fiindcă aceeaşi durere poate proveni de la o sinusită sau de la o migrenă.
Ori dacă vestiţii experţi constată alienarea parentală la un copil privat de părinte 10 ani sau la un copil bătut cu furtunul şi culcat pe pardosea când era în vizită la tata, atunci ne-am lămurit de veridicitatea unor astfel de "expertize"
When a scris:

Teoriile cu alienarea nu ţin, degeaba vă străduiţi.


Cum sa nu. E ceva ce prinde amploare.
Deja judecatorii o recunosc, psihologii o trateaza, din ce in ce mai multi parinti sunt constienti de asta.


ca sa o recunoasca judecatorul, trebuie ca reprezentantul DGAPC-ului, impreuna cu un executor judecatoresc sa o constate, pentru ca psihologul sa aibe de munca.
gresesc?
Cam greşiţi, doamnă, executorul( pe care tot dvs. îl veţi plăti) doar constată refuzul copilului, împreună cu reprezentantul DGASPC, urmează obligatoriu consilierea copilului, dar, neapărat, la un cabinet privat, la un "expert" de pe tabloul Institutului de psihologie judiciară (un S.R.L.) - pe care tot părinţii trebuie să o plătească, abia aici constată acel expert "alienarea parentală" şi vinovăţia exclusivă a dvs. #-o ....
Da, acei psihologi experţi au clientela asigurată .
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2017
Martonze, utilizator
Psihologii tratează orice, banii nu au miros.Chiar aşa, cred că tratează şi "deochiul"


@Martonze, cu alte cuvinte dumneavoastra considerati ca meseria de psiholog ar trebui desfintata? Ca nu e utila, doar un loc unde dai bani fara sa te ajute in mod real.
Sau psihologii ar trebui sa aiba dreptul sa profeseze doar atata timp cat sunt de partea mamei si impotriva tatalui?

Ori dacă vestiţii experţi constată alienarea parentală la un copil privat de părinte 10 ani sau la un copil bătut cu furtunul şi culcat pe pardosea când era în vizită la tata, atunci ne-am lămurit de veridicitatea unor astfel de "expertize"


Doamna, imi cer scuze, dar poate pricep eu mai greu, aproape toata lumea v-a atras atentia ca va referiti doar la cazuri extreme, ca intotdeauna copii de care vorbiti sunt tunsi sau violate sau batuti cu futunul. Din nou, toti cei care sustin alienarea parentala v-au explicat ca nu intotdeauna e vorba de asta, ca in cazurile descrise de dumneavoastra in care nerezidentul a abuzat minorul NU e vorba de alienare parentala. Insa, dumneavoastra, ca nebunul cu prastia o tineti sus si tare in continuare cu cazurile mai sus mentionate.
Doamna, serios vorbind, aveti nevoie de o schema? Nu pricepeti sau nu doriti sa pricepeti? Idei putine si fixe. Pana si moderatorii acestui forum v-au atras atentia sa nu va mai axati doar pe niste cazuri care constituie o exceptie.
Pe tatal care se duce sa-si ia copilul la programul de vizita nu il intereseaza de altul batut cu furtunul sau tuns. Il intereseaza de copilul lui. Care e luat de mama si ascuns. Copil care stie ca tatal nu vrea sa il vada nu ca mama fuge cu el.
La cazurile astea ne referim noi, asta inseamna alienare parentala. Invrajbirea copilului impotriva celuilalt parinte. Insa teama imi este ca inversunarea prin care va impotriviti ideii este ca odata ce incepeti sa recunoasteti alienarea, sunt sanse sa o gasiti la dumneavoastra in casa.
Pentru ca desi povestea dumneavoastra e tragica, modul in care va scapati pe la alte subiecte cel putin mie imi arata ca adevarul dumneavoastra e paralel cu realitatea. Desigur, doar o impresie personala.

Psihologii se prostitueaza pentru bani, medicii ne vaccineaza pentru ca vor sa ne omoare, legea ar trebui respectata doar cand avem chef......va rog, ce alte idei mirabolante pentru evolutia societatii noastre aveti?

Eu nu vad decat niste femei singure, inversunate, disperate de atentie in asa hal, incat prefera si atentia negativa indiferentei. Pentru ca enormitatile pe care le scoateti pe gura ( le tastati) sunt atat de mari, incat e clar ca devine un mod subconstient de a cere ajutor.


Doamna Georgiana, daca executarea silita esueaza, tatal poate cere consilierea copilului. Din raport va reiesi clar din cupla carui parinte nu se desfasoara normal programul de vizita. Iar cand e vorba despre ce ati povestit dumneavoastra pe la alte subiecte, va fi canm greu ca psihologul sa constate ca nu va merge copilul pentru ca nu le incurajati dumneavoastra relatia.
Deci nu e vorba de alienare parentala.
Prin ce a facut fostul partener, a atras singur aceasta reactive din partea copilului.

Este parerea mea personala ca anumite persone mai exagereaza pentru a speria dintre participantii la discutie si pentru a recomanda anumiti avocati din cercul lor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2017
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)