avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Folosirea sprayurilor lacrimogene asupra unui minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Folosirea sprayurilor lacrimogene asupra unui minor

Care vor fi consecințele folosirii sprayului lacrimogen cu piper asupra unui minor,vinovatul ne având nici un motiv pt a -l folosi asupra copilului?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:15, 17 Iulie 2017
Da am depus plângere penala iar azi am fost chemați pt o eventuala înțelegere amiabila.individul mi-a propus o suma de bani pt a-mi retrage plângerea,dar suma e prea mică pt a acoperi toate cheltuielile suportate de mine,așa ca as vrea sa stiu daca voi ajunge in instanță va fi pedepsit,va raspunde penal in fata legii,va primi o amenda "usturatoare" pentru toată suferință provocată copilului meu?
Da am depus plângere penala iar azi am fost chemați pt o eventuala înțelegere amiabila.individul mi-a propus o suma de bani pt a-mi retrage plângerea,dar suma e prea mică pt a acoperi toate cheltuielile suportate de mine,așa ca as vrea sa stiu daca voi ajunge in instanță va fi pedepsit,va raspunde penal in fata legii,va primi o amenda "usturatoare" pentru toată suferință provocată copilului meu?
Trebuie sa scoateti in primul rand CML, in functie de zilele de ingrijiri medicale retinute se face si incadrarea faptei.
Nu va grabiti sa va retrageti plangerea si sa luati despagubirile pe care vi le ofera acum faptuitorul daca acestea sunt modice.
Aveti dreptul sa va constituiti parte civila pana la inceperea cercetarii judecatoresti solicitand daune materiale si morale.
Retragerea plângerii prealabile poate interveni până la pronunţarea unei hotărâri definitive, în cazul infracţiunilor pentru care punerea în mişcare a acţiunii penale este condiţionată de introducerea unei plângeri prealabile.
Incadrarea juridica a faptei ar putea fi:lovire sau alte violente(art.193 NCP) sau vatamare corporala(194 NCP) in functie de zile de ingrijire medicala conf.CML.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresat de doi indivizi ioana_ioanasca ioana_ioanasca Aseara am fost sa-mi felicit un prieten si m-am trezit cu doi indivizi in spatele meu, am vrut sa plec acasa dar afara m-au batut, am reusit sa scap si am fost ... (vezi toată discuția)
Am lovit pe cineva Dragos2001 Dragos2001 Eu am 17 ani iar un copil de 13 m-a provocat,eu lovindu cu pumnul în zona obrazului,respectivul a mers la poliție iar eu am fost chemat astăzi pe 27.12 ... (vezi toată discuția)