Da am depus plângere penala iar azi am fost chemați pt o eventuala înțelegere amiabila.individul mi-a propus o suma de bani pt a-mi retrage plângerea,dar suma e prea mică pt a acoperi toate cheltuielile suportate de mine,așa ca as vrea sa stiu daca voi ajunge in instanță va fi pedepsit,va raspunde penal in fata legii,va primi o amenda "usturatoare" pentru toată suferință provocată copilului meu?
Da am depus plângere penala iar azi am fost chemați pt o eventuala înțelegere amiabila.individul mi-a propus o suma de bani pt a-mi retrage plângerea,dar suma e prea mică pt a acoperi toate cheltuielile suportate de mine,așa ca as vrea sa stiu daca voi ajunge in instanță va fi pedepsit,va raspunde penal in fata legii,va primi o amenda "usturatoare" pentru toată suferință provocată copilului meu?
Trebuie sa scoateti in primul rand CML, in functie de zilele de ingrijiri medicale retinute se face si incadrarea faptei. Nu va grabiti sa va retrageti plangerea si sa luati despagubirile pe care vi le ofera acum faptuitorul daca acestea sunt modice.
Aveti dreptul sa va constituiti parte civila pana la inceperea cercetarii judecatoresti solicitand daune materiale si morale.
Retragerea plângerii prealabile poate interveni până la pronunţarea unei hotărâri definitive, în cazul infracţiunilor pentru care punerea în mişcare a acţiunii penale este condiţionată de introducerea unei plângeri prealabile.
Incadrarea juridica a faptei ar putea fi:lovire sau alte violente(art.193 NCP) sau vatamare corporala(194 NCP) in functie de zile de ingrijire medicala conf.CML.