avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate câștiga în instanta cu un asemenea caz?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate câștiga în instanta cu un asemenea caz?

Bună ziua stimați colegi și colaboratori. Va rog ajutati-ma sa salvam un suflet minunat dintr-o situație disperata și critica de ani de zile.
După ani buni de neântelegeri,bătaie de joc și un limbaj injositor, o doamna a decis sa divorțeze. În acel moment ea nu a avut bani sa facă partajul, asa ca cei doi au căzut la o înțelegere. Ea având o casa la tara, moștenire de la părinți și reconstruita noua din banii ei, i-a făcut fostului soț un act de ședere viajera pe viata acolo. I-a lăsat masina nou nouta cumpărată tot din banii ei la acea vreme în valoare de 30.000 de euro și a plecat parasaindu-l fără un ac în buzunar. El fiind deștept, în timpul cat au fost căsătoriți, a determinat-o sa-si vândă apartamentul de 4 camere tot moștenire de la parinti și sa cumpere unul de 2 camere ca sa se pună și el proprietar cu numele.
Acum nu se mulțumește cu atât, ii folosește terenurile ilegal (seamănă diferite culturi) și vrea sa devina proprietar cu acte pe casa ei unde sta acum sau sa-i cumpere ea o garsoniera în oraș. El si-a încălcat deja îndatoririle stipulate în contract deoarece nu are grija de casa, tot ce se strica o obliga pe ea sa plateasca, inclusiv impozitul, argumentând ca e casa ei.
Aceasta doamna s-a mutat în alt oraș, a luat-o de la 0, sta pe chirie intr-o garsoniera și este în continuare manipulata de către acest nenorocit.
Ce ar putea sa facă aceasta minunata doamna ca sa-si recupereze averea moștenire de la părinți și sa scape definitiv de acest individ?
Ați putea să mă ajutați cu un sfat de expert, enentual o îndrumare către un avocat foarte bun cu experienta în asemenea cazuri?
Ma doare sufletul când vad câtă nedreptate exista și unii profita la maxim în timp ce alții au drepturi și sunt de-a dreptul umiliți.
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 09:40, 19 Iulie 2017
Dar daca sotul a fost pus ca proprietar impreuna cu sotia pe contractul de cumparare a noului apartament din timpul casatoriei, se mai considera bun propriu, sau devine automat bun comun?
Bun comun, pentru ca este dobandit in timpul casniciei celor doi.
daca se aduce la masa partajabila un imobil cumparat in timpul casatoriei, (bun comun), partea care a contribuit mai mult, cu bani din vanzarea unui bun propriu trebuie sa ceara in instanta o cota mai mare sau 100% din respectivul imobil invocand art.340 lit.g cod civil. si sustinand ca imobilul e bun propriu care a inlocuit alt bun propriu vandut in timpul casatoriei. Trebuie sa dovediti ca numai dvs.ati contribuit la achizitia lui. 50-50 % e o prezumtie legala care pica atunci cand o parte aduce dovezi ca a contribuit mai mult decat 50% la dobandirea bunului.
Deci daca apartamentul este cumparat exclusiv din banii de mostenire iar masina lor de asemenea cumparata din banii de mostenire (dar trecut ca si proprietar sotul), ar putea castiga in instanta decazandu-l din drepturi pe sot si insusindu-si si apartamentul si masina? Are acte doveditoare in acest sens. Sau intervine aici art. 340 litera a) *cu exceptia cazului in care dispunatorul a prevazut in mod expres ca ele vor fi comune* (trecandu-l pe sot in actele de cumparare a imobilului si a masinii. Precizez ca in actele masinii este trecut doar sotul proprietar.
Ultima modificare: Marți, 18 Iulie 2017
mitachealina, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Categoric! dar trebuie dovedit cu acte, eventual martori , fiindca banuiesc ca sotul nu o sa recunoasca faptul ca el nu a contribuit cu nimic. Daca recunoaste la interogatoriu nu mai e nicio problema.

Alte discuții în legătură

Bună ziua soția a primit niște bani în urma unei succesiuni. ... Bubu1973 Bubu1973 Bună ziua Soția a primit niște bani în urma unei succesiuni. În timpul căsătoriei, cu o parte din bani a cumpărat un apartament. La divorț soțul ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters94817 ContSters94817 Ma intereseaza cum se face partajul bunurilor in cazul unei familii dupa o casatorie de 6 ani si cu un copil minor ( 5 ani ).Bunurile comune sunt un ... (vezi toată discuția)
Conventie sau comunitate legala albinnuta albinnuta Buna ziua!!! Am o garsoniera dobandita inaintea casatoriei. Ce trb sa fac...as vrea ca, daca la un posibil divorț el sa nu aibă parte...credeți ca se ... (vezi toată discuția)