avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conducta de apa ce traverseaza o proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conducta de apa ce traverseaza o proprietate privata

Buna ziua!
Va retin atentia cu urmatoarea situatie: o conducta apartinand retelei de alimentare cu apa a orasului traverseaza un teren proprietate privata. Ma intereseaza sa stiu daca pot solicita mutarea conductei si daca da, cine trebuie sa suporte costurile? Se poate considera ca acea conducta este ilegal amplasata pe respectiva proprietate?
Multumesc!
Cînd aţi dobîndit terenul acesta era deja grevat de servitute? Era înscris dreptul în cartea funciară? V-a informat vînzătorul asupra existenţei servituţii? Sunt chestiuni de care depinde natura acţiunii la care puteţi fi îndreptăţit.
Da, terenul era grevat de aceasta servitute. Nu era inscris in cartea funciara, deoarece este vorba despre un teren dobandit prin reconstituirea dreptului de proprietate, dupa 1991. Si s-a intamplat ca, pe sub acea parcela sa treaca conducta.
Si cu ce va afecteaza acea conducta?
Vreau sa fac un drum de acces.
O speta asemanatoare este Mosneagu vs Primaria Municipiului Vaslui. Cuantumul desapagubirilor a fost de 80.000 RON.

av Zaharia Fl

Alte discuții în legătură

Constituire proces civil ,pentu servitute stipulata in contactul de vanzare -cumparare romeo1234 romeo1234 Buna ziua,anul trecut in februarie am cumparat o propietate .Accesul pe propietate se face pe un teren servitute,dat de propietar.Dupa sase luni propietarul a ... (vezi toată discuția)
Conducta de apa zed_ro zed_ro Buna ziua,eu am un teren in Bucuresti sector 5 ,de 300 mp,iar sub teren e o conducta sa teava mare de apa nova,are 1 m diameter,pe care dea apa la blocururile ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul - conducta apa marianica marianica Am o problema cu un vecin in ceea ce priveste furnizarea apei. In anul 1980, tatal meu a facut tot ce era necesar din punct de vedere legal pentru a ne bransa ... (vezi toată discuția)