avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conducta de apa ce traverseaza o proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conducta de apa ce traverseaza o proprietate privata

Buna ziua!
Va retin atentia cu urmatoarea situatie: o conducta apartinand retelei de alimentare cu apa a orasului traverseaza un teren proprietate privata. Ma intereseaza sa stiu daca pot solicita mutarea conductei si daca da, cine trebuie sa suporte costurile? Se poate considera ca acea conducta este ilegal amplasata pe respectiva proprietate?
Multumesc!
Legea prevede despagubirea proprietarului O SINGURA DATA. dupa aceea, o lucrare de interes public nu mai poate fi desfiintata decat dintr-un alt interes public.

jacqueline_k a scris:

Da, terenul era grevat de aceasta servitute. Nu era inscris in cartea funciara, deoarece este vorba despre un teren dobandit prin reconstituirea dreptului de proprietate, dupa 1991. Si s-a intamplat ca, pe sub acea parcela sa treaca conducta.

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Septembrie 2023
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la proprietate,incalcarea proprietatii GIOVY GIOVY Detin o cladire si un teren situate intravilan in localitatea unde domiciliez,aceste bunuri le-am dobindit,printr-un contract vanzare-cumparare.(am cadastru ... (vezi toată discuția)
Servitute ascunsa? ahile36 ahile36 am incercat sa pun un titlu mai ciudat ca sa respect indrumarile si sa trezesc interesul (sper :)) ) Buna! o societate are doua imobile in proprietate, ... (vezi toată discuția)
Constituire proces civil ,pentu servitute stipulata in contactul de vanzare -cumparare romeo1234 romeo1234 Buna ziua,anul trecut in februarie am cumparat o propietate .Accesul pe propietate se face pe un teren servitute,dat de propietar.Dupa sase luni propietarul a ... (vezi toată discuția)