avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... contract asistenta juridica - dreptul judecatorului ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

contract asistenta juridica - dreptul judecatorului de a-l cere

Buna ziua

am o nelamurire legat de temeinicia cererii unui judecator pentru ca avocatul sa depuna la dosarul cauzei contractul de asistenta juridica incheiat intre el si client, in conditiile in care acest contract este confidential plus ca nu prezinta nicio relevanta pentru solutionarea dosarului in cauza
am cautat in legea avocaturii dar nu gasesc nimic concret
va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Micaly , utilizator 14:59, 11 Octombrie 2009
In procesele civile se creaza un blocaj daca clientul nu isi da consimtamantul in aratarea contractului instantei daca e vorba de incheierea unei tranzactii fara prezenta clientului, spre exemplu.
Instanta poate respinge incheierea tranzactiei pe motiv ca nu cunoaste intinderea drepturilor conferite imputernicirii avocatului.Daca delegatia nu este semnata de client.

avocat Claudiu Lascoschi
In general, sincer eu una nu am intalnit altfel, tranzactiile se semneaza numai de catre client .

Pentru ca avocatul sa poate semna in numele clientului tranzactia are nevoie de procura speciala in acest sens, contractul de asistenta nefiind suficient:tooth:

Dar nu cred ca este vorba in cazul de fata de o tranzactie
Nu, avocatul poate semna daca vrea.
Ii trebuie insa un contract in acest sens.
Daca nu se precizeaza nu poate semna.
Eu unul chem clientul personal in astfel de cazuri sa semneze.
.....ar mai putea exista cazul in care avocatul nu are ce sa puna la dispozitia judecatorului pentru ca nu a incheiat contract de asistenta juridica cu "clientul" pe care l-a reprezentat.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare delegatie!!! noisette noisette sunt din bacau, iar fratele meu este arestat. as fi vrut sa-i angajez un avocat, sa vad ce i-ar putea face ca sa-l scape. intrebarea mea este, in acest caz, ... (vezi toată discuția)
Viciu de procedura otto2007 otto2007 daca intr-un proces civil avocatul depune la dosar "delegatia" sau "imputernicirea" prin care poate reprezenta clientul respectiv si data pe care o poarta ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata constand in onorariu avocat pentru redactare actiune ContSters344547 ContSters344547 Buna ziua! Pot cere cheltuieli de judecata onorariu avocat daca acesta doar mi-a redactat cererea de chemare in judecata? (contracost desigur) Mai departe ... (vezi toată discuția)