avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii apartament Prima casa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii apartament Prima casa

Buna ziua!
Am achizitionat de curand un apartament prin programul Prima Casa. Ne-am mutat in el de 2 saptamani si ceva. Proprietarii au fost draguti si intr-un fel am tinut legatura cu ei, ca sa rezolvam diverse probleme, gen le-a mai venit un plic important in posta si i-am sunat, etc.. Saptamana trecuta (deci la ceva timp dupa ce ne-am mutat legal), proprietarul ne-a spus ca trebuie sa platim fondul de rulment plus fondul de reparatii, ca el sa isi recupereze banii de la administratie, ceea ce am facut,initial a spus ca e vorba de aproximativ 1100 ron, dar am aflat ca era de fapt putin peste 300,iar in urma cu o zi a adaugat ca trebuie sa ii platim si reparatie lift ( blocul va avea un lift nou si plata acestuia se face treptat prin adaugarea unei sume la intretinere), adica ce a platit el pana in momentul in care a vandut apartamentul (980 de RON). Eu am inteles ca preiau datoria, am inteles ca trebuie sa ii dau fondul de rulment si reparatie inapoi, dar nu inteleg de ce ar trebui sa ii platesc ce a achitat dansul pana acum pentru lift, dupa gandirea mea suma aceasta trebuia inclusa in pretul apartamentului. Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca sunt obligata sa ii achit fostului proprietar aceasta suma, cea de reparatie lift. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 20 Iulie 2017
Eveyn, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:10, 21 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si oricum, chiar moral, vechiul proprietar nu procedeaza corect.
Trebuia sa va instiinteze atunci cand negociati pretul apartamentului, deci vanzarea inca nu era facuta, nici macar avansul achitat, despre povestea cu liftul, ca sa fiti in cunostinta de cauza.

Altfel ce face vechiul proprietar? Va pune in fata faptului implinit:
Am facut tranzactia, am primit suma agreata de amandoi, dar ..... mai ai sa-mi dai niste bani.
Nu se poate asa ceva! :spam::rtfm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la asociatie claudia2015 claudia2015 Buna ziua, am luat un apartament la licitatie in martie 2015, fostul proprietar avea datorii la asociatie de 5000 ron, ele au fost sterse, dar ne-au bagat de ... (vezi toată discuția)
Fond rulment intretinere bloc brendissima brendissima Mai exista sau nu fond de rulment?Eu stiam ca in 2007 s-a decis ca nu mai este obligatoriu, ci optional, dar in acelasi timp s-a nascut foondul de reparatii. ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari luiza44 luiza44 buna seara, as avea si eu o intrebare!? Asociatia de proprietari ne baga la tabelul de plata in fiecare luna cate 5 lei fond de rulment si 5 lei fon de ... (vezi toată discuția)