avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... parcare de resedinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

parcare de resedinta

Buna seara,

Mai am nevoie de un sfat: parcarea din fata blocului tocmai a fost impartita si locurile se vor plati. Eu am masina in leasing si se pare ca asta ar fi o problema. Pe acelasi loc de parcare a depus cerere un alt vecin cu care eu am mai avut neplaceri in momentul in care m-am mutat in bloc acum 3 ani. El are masina inmatriculata pe aceasta adresa dar nu mai sta in bloc de la inceputul anului. Presedintele de bloc stie acest lucru dar nu vrea sa anunte la Primaria sectorului 4. In schimb mi-a cerut mie negatie de la adresa firmei cum ca nu am parcare alocata la acea adresa. Este legal acest lucru? Eu nu pot influenta cu nimic procesul? Cum se decide cine primeste locul?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana Gabriela , utilizator 19:37, 2 Octombrie 2009
Eu vreau sa imi pastrez locul pe care parchez de 3 ani de zile! Am sunat in mai multe randuri la Primarie sa anunt ca avem pe strada masini abandonate. Au venit o singura data...
Si nu cred ca e datoria mea sa ridic masinile abandonate! Eu nu am abandonat nimic pe spatiul public.
Foarte bine ca ati dat telefon, pe de o parte v-ati facut si o datorie civica si pe de alta parte, daca primaria s-a si conformat, s-a mai facut si loc de parcare a masinilor.
Din pacate primaria nu-si trimite inspectorii pe teren sau nu are suficient personal si cred ca in cazul pe care tocmai l-ati descris se bazeaza si pe interesul proprietarilor de masini pentru degajarea spatiului public de rablele abandonate si crearea de noi spatii de parcare.
Asta nu trebuie sa va supere, ci mai degraba sa incercati sa va rezolvati problema la ADP.
O noua plimbare la ADP. Am aflat ca presedintele a depus 2 cereri de parcare pt locul respectiv. Asta in conditiile in care m-a asigurat ca daca depinde de el,ma trece pe mine! Pt ca eu stau in bloc si parchez pe locul respectiv de 3 ani,iar vecinul meu nu mai doarme de mult aici!
De la ADP mi s-a spus ca ei fac o adresa catre presedinte sa le spuna cine sta in bloc si cui sa dea locul...daca in continuare presendintele il trece pe vecinul meu,desi el nu mai sta aici,eu unde trebuie sa merg si sa fac reclamatie?

Va multumesc.
ADP-ul, daca ar face ce zice ca vrea sa faca, se comporta corect (cum nu m-as fi asteptat).

E bine sa-i sugerati presedintelui ca in cazul in care, la aceasta revenire a ADP-ului, il pune tot pe cel plecat din bloc savarseste infractiunea de fals in acte...., ceea ce si e.

Daca Dv. sunteti sigura ca acel cetatean nu mai locuieste in bloc puteti face o plangere penala presedintelui.
Trebuie sa se intruneasca trei conditii: Dv sa locuiti in bloc, cetateanul sa nu mai locuiasca in bloc si presedintele sa declare in fals, toate acestea sa poata fi probate.
....................
ADP-ul poate sa mai faca ceva fara aceasta complicatie. Cand vine cetateanul sa plateasca, sa-i ceara buletinul. Numai ca s-ar putea ca acesta sa nu-si fi schimbat adresa de domiciliu si atunci tot scenariul pica si eu nu stiu ce sa va mai zic.
....................
Nu inteleg totusi ce amestec si ce lista se plimba pe la ADP. La noi la bloc fiecare dintre detinatorii de masini si-au facut singuri aceasta cerere care a fost semnata de presedinte si administrator si stampilata. Nu s-a facut nici o lista, asociatia neavand nicio treaba cu parcarea din spatiul public. Asta v-am spus si in mesajul anterior.
Intr-adevar,cetateanul nu si-a schimbat buletinul. Cred ca pe asta se bazeaza si presedintele. Deci nu am ce sa fac?

Lista cuprinde apartamentele din bloc si numarul locului de parcare corespunzator fiecarui apartament (acolo unde este cazul). De ce a strans presedintele toate cererile nu am idee,probabil pt ca a simtit ca asta e momentul lui de glorie. Oricum,am vazut ca este o practica destul de raspandita,erau destui presedinti de bloc cu lista dupa ei la ADP.

Alte discuții în legătură

Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Loc parcare adp Roxanne30 Roxanne30 Buna ziua, La finalul anului 2014 am depus o cerere pentru loc de parcare la Adp sector 2. Exista cereri depuse anterior cererii mele, a mea fiind ... (vezi toată discuția)
Legea parcarii de resedinta (sau despre parcarea de la bloc, in general) Catalinozaurusrex Catalinozaurusrex Buna ziua! Despre legea parcarii de unde pot afla mai multe? Separe ca \"madamele\" de la administratia financiara, parcari, salubritate, hingheri si pe ... (vezi toată discuția)