avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru?Proceduri.Inginer cadastral?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru?Proceduri.Inginer cadastral?

Bunicii au nevoie de cadastru pentru un teren de vreo 8000mp,cu casa cu SU de aprox 150 mp.poseda act de proprietate,l-au achizitionat acum 40 ani.Am inteles ca sarcina de realizare a cadastrului si pana la efectuarea intabularii poate reveni unui inginer cadastral?acest lucru ar scuti enorm alergatura pentru adeverinte si taxe marunte in 100 de locuri?fireste,pretul serviciilor va fi mai ridcat,dar merita sa pasez aceste atributiuni unui inginer cadastral?cineva trebuie sa vina la fata locului pentru niste masuratori?cum pot fi pasate sarcinile marunte unui expert?adica vreau doar sa vb cu cineva,sai dau ce acte trebuie,copii,etc iar el sa se ocupe de tot si sa-mi puna la dispozitie extrasul de carte funciara cu care bunicii sa poata merge la notar pentru vanzarea imobilului(casa+teren).cum sa fac asta???
Cel mai recent răspuns: valy 84 , utilizator 09:06, 27 Octombrie 2009
mersi valy 84, esti foarte amabil, o zic din nou. cred k astept pana marti, vrand-nevrand, pentru ca trebuie sa ne hotaram clar cu bunicii cat sa vanda si cui.poti sa-mi lasi mesaj privat cu un id de messenger,sau nr de telefon, daca nu te deranjeaza sa mai vb?noi ne mai gandeam ca v-c sa o faca macar pentru jumatate din casa(sa fiu sigur ca voi putea locui in ea linistit),iar apoi restul se va imparti egal intre frati(tata si unchiul) dupa decesul parintilor?un cadastru pt casa cu siguranta e mai ieftin decat pentru un teren mare cum e in cazul nostru(vreo 5000m si cate ceva pe langa casa). actul de dezmembrare oare cat mai costa?ce demersuri mai presupune?
neata, scuze ca nu ti-am mai raspuns dar in saptamana urmatoare am fost bolnav si l-am amanat pe cadastrist si am avut probleme si cu energia electrica la imobilul respectiv, in sensul ca un asa zis meserias mi-a lasat fara curent, mai rau era sa imi ia casa foc si am umblat la enel de am innebunit.
Revenind la cadastru, tipul a venit cu o sonda mare pe care a asezat-o in fata curtii in strada si inca doua sonde care capatau semnal de la satelit tot in strada dar in fata vecinilor din dreapta respectiv stanga mea. A avut si un ajutor care mi-a masurat zidurile la casa, imediat iti masoara, si un bat telescopic cu care a atins toate marginile la casa. Totul e electronic. Nu iti spune pe loc rezultatele masuratorilor. cam doua zile dureaza pana afli. Eu inca nu am terminat pentru ca s-a schimbat numele si nr de la strada si alerg dupa o adeverinta care se obtine f greu de la primarie, abia maine o am. Dupa ce am si hartia asta imi depune dosarul la ancpi. Daca mai ai nelamuriri ma poti intreba la e-mail valy_ms16@yahoo.com O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru gresit Lioan2002 Lioan2002 Buna ziua , Parintii mei detin un tilul de proprietate de 1346 m2 pentru un teren intravilan ( la fata locului parintii tin aceeasi suprafata de cand s-a ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare gs113765 gs113765 Buna seara, Ad dori sa încep executia castrului pentru mostenirea lasata de parinti mei. Întrebarea mea este urmatoarea : Dupa ce se executa cadstru si ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare Florentina Mihaela Florentina Mihaela Am si eu urmatoarea problema. Familia noastra detine o casa cu teren in vatra satului. De comun acord, dorim sa vindem casa si o parte din teren (curtea ... (vezi toată discuția)