avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala

Buna seara
exista o plangere penala impotriva unei persoane si acea persoana este chemata la politie sa dea declaratie. Acea persoana ar vrea sa merg si eu sa dau o declaratie impreuna cu ea, eu-in calitate de martor.Sunt obligata sa merg? ma poate obliga cineva sa merg? Pentru ca eu nu imi mai amintesc datele exacte ale problemei, si nu as vrea sa fiu implicata in aceste probleme dintre aceste 2 societati. Nu as vrea sa ma implic in asa ceva, si nu as vrea sa o declaratie pe care as da-o sa ma implice apoi in procesele dintre ei, pentru ca eu voi pleca din Romania peste putin timp. Ce posibilitati am sa stau departe de aceste probleme?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:22, 30 Septembrie 2009
Oricum veti primi citatia personal.
Cand dati declaratie puteti spune ca o sa plecati din tara.
Daca organul de urmarire penala considera ca sunteti un martor cheie va insista in audierea dumneavoastra. Daca stiti ceva , ar fi bine sa spuneti.....daca nu stiti sau nu mai amintiti, atunci asta e. Si daca totusi veti da declaratie si apoi vetio pleca din tara este bine sa precizati acest lucru chiar in declaratie.
Am decis sa nu dau o declaratie. Ar fi voluntara pentru moment daca as da-o, si probabil ca ar fi chiar in favoarea societatii care a depus plangere, nicidecum a reclamatului.
Nici nu mai imi amintesc cu exactitate datele, si nici nu vreau sa fiu implicata in nici un fel in aceasta problema. Atata timp cat nu sunt citata de organe competente, ma voi tine departe de toate astea si voi pleca linistita din tara.
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru toate invatamintele. In urma lor, am luat aceasta decizie.
Decizia dvs va apartine.
Ramane de vazut interesul partii sau al autoritatii de a va audia cu scopul lamuririi aspectelor deduse cercetarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz sa dau declaratie Dr.Virca Dr.Virca A fost martor la o infractiune si anume ca am fost pasager intr-o masina a carui sofer conducea in stare de ebrietate 0,44 pe etilotest. Si se urmareste de ... (vezi toată discuția)
Citatie martor pt declaratie la politie Ad3 Ad3 Buna ziua.As dori un sfat in legatura cu o problema. Aproximativ acum doua luni s-a intamplat un incident la care am fost martora,a fost prins un individ ... (vezi toată discuția)
Urgent covadonga covadonga buna ziua.astazi tatal meu a fost cautat acasa de organele de politie slatina cu niste probleme mai vechi.santem din bucuresti.eu fiind fica si fiind draguta ... (vezi toată discuția)