avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am dreptul sa imi iau copiii si sa plec?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am dreptul sa imi iau copiii si sa plec?

Bună ziua, am dreptul sa ma angajez si sa nu mai locuiesc cu soțul daca avem doi copii?Nu il mai suport nici pe el nici pe maicasa.Poate sa îmi facă rău,exista lege ?Legea cu cine tine ,cu mine sau cu el.Care sunt dezavantajele? Copiii au deocamdată tot ce le trebuie. Daca plec lucrurile se vor schimba si nu stiu daca in rău sau in mai bine.Ce sa fac sa nu incalc legea ?Nu mai vreau sa il vad .
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2017
ContSters412228, utilizator
Dar domiciliul o sa il obtin doar după ce fac împrumutul pt locuinta. Pana atunci ce fac ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai domiciliul este acolo unde stai, probabil cu chirie sau cu contract de comodat!
Acesta poate sa fie si un domiciliu fara forme legale sau o resedinta.
Nu doar ca aveti dreptul sa va angajati, aveti OBLIGATIA, obligatie ce deriva din faptul ca trebuie sa va intretineti copiii. Daca doriti sa cereti in instanta domiciliul copiilor la dvs trebuie sa aveti o locuinta, inchiriata, propietate sau luata in spatiu de mama dvs sau de cineva din familie. Apoi trebuie sa faceti dovada ca aveti un venit, adica munciti. Daca plecati fara copii nu cred sa mai primiti domiciliul lor la dvs (indiferent de motivele dvs de a pleca). Pana plecati, daca plecati, asigurati-va ca aveti probe, inregistrari, filmari, martori.
El ma obligă sa lucrez la firma lui
Daca am motive si dovezi neaparat trebuie sa iau copii cu mine?Din cauza presiunilor sunt nevoită sa plec .Atunci il dau in judecata pt.jignire si abuz de persoana

Alte discuții în legătură

Parasirea domiciliului conjugal impreuna cu minorii, fara consimtamantul tatalui Augusta2010 Augusta2010 Cum poate proceda un tata daca sotia si mama copiilor lui pleaca de acasa luand si cei doi copii minori, fara stirea si consimtamantul lui? Catre ce institutie ... (vezi toată discuția)
Separarea in vederea divortului aqwszx aqwszx Buna seara, Speta: Familie cu 2 copii. Mama vrea sa divorteze. Tatal nu e de acord. Mama a depus actele pentru divort si vrea sa paraseasca domiciliul ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters139145 ContSters139145 Va rog sa-mi spuneti cum pot parasi domiciliul conjugal in situatia in care sunt casatorita, am 2 copii, de 8, respectiv 13 ani si doresc sa nu mai ... (vezi toată discuția)