avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea hotararii judecatoresti

Buna ziua sant in divorț cu sotia nu imi permite sa imi vad copilul am dat-o in judecata cu ordonanța prezidențială și am avut câștig de cauză solutia este data in data de 20 a lunii pe data de 21 mi-am anunțat sotia despre solutie pe 22 Mi-a răspuns ca ea nu a primit nimic oficial pe 25 am fost sa imi vad copilul si nu a deschis nici la tel nu a rap am fost la poliție am făcut reclamatie pe data de 29 deschis dar după 20 de minute Mi-a cerut să plec ca e copilu agitat din cauza prezenței mele ce pateste sau se considera nerespectarea hotărârii jud?
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 20:07, 1 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@gi-jane2, parţial vă dau dreptate.Însă sugarul simte ceva.Ţin minte cum copilul meu zâmbea larg şi se cerea în braţele mamei mele, de câte ori o vedea. Dacă venea vecina, se agăţa de gâtul meu, deşi pe vecina o vedea mai des.
Copilul meu o iubeşte foarte mult pe sora mea, mătuşa lui, când ea apare, pe mine mă neglijează total.Odată, sora mea s-a certat zgomotos cu mine, copilul a sărit în faţa mea şi a început să o împingă pe sora mea şi să-i spună să plece.
Cam aşa funcţionează copiii, îşi apără părintele faţă de care are ataşament asigurator.
In atentia domnului martonze un copil de 5 luni poate simti atașament de o persoană cu care nu a avut tangență de la 3 saptamani si pina la 3 saptamani doar de 3 ori ca atat Mi-a permis
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2017
Alin_dany80, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
.
Însă sugarul simte ceva

De acord, dar simte si plange si la medic, dar na, trebuie dus.
Va marturisesc ca mie nu prea imi plac copiii si nu am rabdare cu ei. In week-end am fost la tara la o familie cu un copil de 5 ani, nu ma cunostea copilul.. dar s-a lipit de mine ca scaiul si asa a stat 2 zile.. acuma ce sa zic , ori nu a simtit bine, ori ai lui il neglijeaza si m-a gasit pe mine mai rasarita ca ei..
Ca sa revin pe subiect, mi se pare gresit o data ca nu a fost lasat prin preajma atatea luni , iar acuma fortata de imprejurari il lasa, dar i-l ia din brate ca a inceput sa planga. Personal, mi se pare mai dureros pt mama cand iti vezi copilul speriat si plangand in bratele tatalui decat sa il fi lasat pana acum sa il cunoasca , sa nu mai fie speriat. ACuma l-a luat ca plangea, dar va dati seama ca nici la urmatoarea vizita, copilul nu o sa fie fericit.
Avem atatea cazuri de abandon pe forum, va dati seama in viata cate sunt- de tati care isi abandoneaza copiii - fie ca nu ii viziteaza/nu ii suna/ nu le plateste pensia, dupa caz, iar cand avem unul care vrea sa tina legatura cu copilul si sa mai ajute cu cate ceva, e respins.
Imi pare rau ca nu avem si mama pe forum sa ne prezinte varianta ei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am o perplexitate. Cum poate refuza un copil de 5 luni apropierea de tata..?? Oare cum se manifesta?..Plange? La varsta asta toti copiii plang, ba ca le ies dintii, ba..din diverse si multe motive. Deci o visita de 2 ore la aceasta varsta mi se pare cel putin aiurea. In 5 minute dupa ce a plans bine doarme deja. Insistati ca d-na este inca sotia dv...nu, de fapt nu e chiar asa. Trebuie sa acceptati ca aceasta casatorie e dizolvata. Faptul ca sunteti parinti nu dispare niciodata, evident ar fi de dorit ca ambii parinti, reiterez parinti si nu soti, sa fie responsabili cu privire la copilul lor. E singurul lucru in comun, calitatea de parinti deci este de dorit sa actionati responsabil. In primul rand nu va puteti prezenta la usa d-nei care NU mai este sotia dv. atunci cand doriti. Aveti un program de vizita care trebuie respectat. Un copil de 5 luni are un program de viata bine stabilit care nu se poate schimba in functie de dorintele dv. Dv. trebuie sa va adecvati la regimul si programul copilului. Incercati sa va anuntati vizita prin email sau sms, si sa va consultati cu mama copilului pentru a veni in momentul potrivit. Orgoliile de tipul: vin cand vreau eu s-ar putea lasa cu o cerere de ordin de protectie.. si sa nu credeti ca nu e posibil. E vorba de interesul superior al minorului, care are dreptul sa se dezvolte si sa creasca in liniste. E doar un copil de 5 luni. De dv. depinde sa fiti tata cu adevarat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)