spiridon vasilica a scris:
buna seara
legat de expertiza, am si eu o problema.
anul trecut, mi s'a facut o evaluare a aprtamentului aflat in proces de partaj cu fostul sot
aceasta expertiza s'a facut de catre un evaluator desemnat de catre instanta
procesul meu insa nu s'a terminat,probabil la sfarsitul acestui an , iar eu va trebui sa'i dau fostului sot sulta ce'i revine
intrebarea mea este de ce trebuie sa'i dau sulta din evaluarea de anul trecut, tinand cont ca pretul apartamentelor a scazut.
cel putin , d'na avocata asa mi'a zis , ca nu se poate face o alta evaluare, la preturile de acum, deoarece nu accepta instanta
ma intreb oare, la ce bun un proces de partaj, te ,,lupti'' pentru partea ce'ti revine, ca in final instanta nu tine cont , practic de procente, de inflatie , de nimic
sunt convinsa ca in situatia mea se afla multe persoane aflate in proces de partaj
@Spiridon Vas
In situatia dvs.,s-a dispus o expertiza care a stabilit niste valori ,in functie de situatia existenta in momentul in care aceasta a fost efectuata.
Normal,ar fi ca avocatul care va apara sa solicite a se completa raportul de exeprtiza existent,contra cost(un nou onorariu)cu o noua varianta de calcul privind valoarea de circulatie actuala a apartamentului de partajat,sau sa solicite efectuarea unei noi expertize.
Asupra acestor cereri ,instanta urmeaza a se pronunta,in sensul admiterii sau respingerii lor.
@ MIhaela Bog
In situatia dvs.,ideal este sa realizati in scris o tranzactie,conform art.271 c.pr,civ.,care reprezinta vointa dvs.expresa si care va face parte integranta din hotararea care se va pronunta.In aceasta situatie,hotararea este definicitiva si se judeca foarte rapid,dupa efectuarea avaluarii bunurilor de impartit