avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum iti poti gasi tatal pe care nu l-ai cunoscut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum iti poti gasi tatal pe care nu l-ai cunoscut niciodata ?

Caz concret: parintii divortati in urma cu 43 de ani, cand copilul avea 1 an. Minorul incredintat mamei. Aceasta nu a mai pastrat legatura cu fostul sot.
Acum, copilul vrea sa isi cunoasca tatal.
Cu certificatul de nastere si hotararea de divort (primul contine numele tatalui), a doua ultimele adrese cunoscute ale acestuia in urma cu 43 de ani (domiciliul din buletin si ultimul domiciliu la care a fost citat in divort), + taxele aferente, s-a depus cerere la INEP cu solicitarea:
a. Daca tatal mai este in viata, unde poate fi gasit.
b. Daca a murit, sa i se spuna fiului data si locul decesului.

Raspunsul INEP: aduceti certificat de grefa !!!

De pe ce??X-(

A urmat Cam. Not. Buc - cu aceleasi documente.
Raspuns: fara certificat de deces nu putem raspunde.
A incercat la Uniune .
Raspuns: adresati-va fiecarei Camere Not. in parte. Ceea ce s-a facut.
Raspunsuri: fara certif. de deces nu putem raspunde.

S-a mai incercat pe la Primariile de Sector din Bucuresti - toate !! Sa zicem ca doamnele de acolo au fost dragute, dar dupa ce au cautat prin vreo 5-6 registre la intamplare, ani diferiti, au renuntat, fara macar data decesului, (sa zicem ca daca persoana a decedat, ar fi existat "norocul" sa fi murit prin Bucuresti), nu sta nimeni sa caute........

Sugestii?#-o
Multe multumiri in avans.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
Av. NICULESCU-GORPIN, Avocat
Cel mai recent răspuns: Ramona7906 , utilizator 23:19, 12 Octombrie 2022
Godspeed: nici baietii aia cu ochelari si palarii (m-a amuzat cum seamana site-urile astea de detectivi intre ele..B-) )nu pot utiliza decat aceleasi metode legale...

tdkappa13: cu disparitia ar fi o idee, dar la intrebarea : "de cand nu l-ati mai vazut?" ar trebui sa se raspunda: "de 43 de ani" X-(

La adresele cunoscute am fost; no trace..
N-a dat niciun ban, niciodata, dus a fost..

Am uitat sa mentionez: nu exista nici macar o fotografie a celui cautat....:sorry:
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
Av. NICULESCU-GORPIN, Avocat
desi nu e de ras, recunosc ca am ras in hohote la intrebarea/raspunsul dat de tine... nu am un icon care sa rada asa de bine.

incep sa ma intreb daca individul a existat vreodata X-( ca prea e lipsa la inventar. :)

dar unde s-au casatorit nu se mai stie? ca acolo ai putea gasi la starea civila - poate - actele pe care le-au depus la casatorie, gen certificat de nastere si alte cele. ca doara data aproximativa cred ca si-o aminteste si ar trebui sa existe registre. de fapt daca ai hotararea de divort ar trebui sa gasesti acolo nr. de inregistrare din registrul de stare civila si locul unde s-au casatorit.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
tdkappa13, utilizator
parintii mei nu au fost casatoriti niciodata si stiu doar numele lui. dar nu stiu cum as putea sa il gasesc.
As dori tare mult împreună cu fata mea sa îl găsim pe tatăl ei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori rezervatari Pilu Pilu Aş avea şi eu o nelămurire, dacă poate cineva să mă lămurească. E vorba că doi soţi au două fete. Soţii au în proprietate o casă, unul din ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama -fiu , nume diferite GME GME Deoarece vreau sa deschid o succesiune dupa tatal meu incerc sa constitui masa succesorala ( nu a fost facuta succesiunea dupa bunica) dar... aici intervine ... (vezi toată discuția)
Reinnoire carte de identitate maria.porru@laposte.net maria.porru@laposte.net Buna ziua, Ultima mea carte de identitate a fost eliberata acum zece ani. Intre timp m-am casatorit in strainatate si mi-am schimbat numele. In momentul de ... (vezi toată discuția)