Caz concret: parintii divortati in urma cu 43 de ani, cand copilul avea 1 an. Minorul incredintat mamei. Aceasta nu a mai pastrat legatura cu fostul sot.
Acum, copilul vrea sa isi cunoasca tatal.
Cu certificatul de nastere si hotararea de divort (primul contine numele tatalui), a doua ultimele adrese cunoscute ale acestuia in urma cu 43 de ani (domiciliul din buletin si ultimul domiciliu la care a fost citat in divort), + taxele aferente, s-a depus cerere la INEP cu solicitarea:
a. Daca tatal mai este in viata, unde poate fi gasit.
b. Daca a murit, sa i se spuna fiului data si locul decesului.
Raspunsul INEP: aduceti certificat de grefa !!!
De pe ce??X-(
A urmat Cam. Not. Buc - cu aceleasi documente.
Raspuns: fara certificat de deces nu putem raspunde.
A incercat la Uniune .
Raspuns: adresati-va fiecarei Camere Not. in parte. Ceea ce s-a facut.
Raspunsuri: fara certif. de deces nu putem raspunde.
S-a mai incercat pe la Primariile de Sector din Bucuresti - toate !! Sa zicem ca doamnele de acolo au fost dragute, dar dupa ce au cautat prin vreo 5-6 registre la intamplare, ani diferiti, au renuntat, fara macar data decesului, (sa zicem ca daca persoana a decedat, ar fi existat "norocul" sa fi murit prin Bucuresti), nu sta nimeni sa caute........
Sugestii?#-o
Multe multumiri in avans.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Godspeed: nici baietii aia cu ochelari si palarii (m-a amuzat cum seamana site-urile astea de detectivi intre ele..B-) )nu pot utiliza decat aceleasi metode legale...
tdkappa13: cu disparitia ar fi o idee, dar la intrebarea : "de cand nu l-ati mai vazut?" ar trebui sa se raspunda: "de 43 de ani" X-(
La adresele cunoscute am fost; no trace..
N-a dat niciun ban, niciodata, dus a fost..
Am uitat sa mentionez: nu exista nici macar o fotografie a celui cautat....:sorry:
desi nu e de ras, recunosc ca am ras in hohote la intrebarea/raspunsul dat de tine... nu am un icon care sa rada asa de bine.
incep sa ma intreb daca individul a existat vreodata X-( ca prea e lipsa la inventar. :)
dar unde s-au casatorit nu se mai stie? ca acolo ai putea gasi la starea civila - poate - actele pe care le-au depus la casatorie, gen certificat de nastere si alte cele. ca doara data aproximativa cred ca si-o aminteste si ar trebui sa existe registre. de fapt daca ai hotararea de divort ar trebui sa gasesti acolo nr. de inregistrare din registrul de stare civila si locul unde s-au casatorit.