avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... poti practica profesia de consilier juridic numai daca ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

poti practica profesia de consilier juridic numai daca ai terminat facultatea de drept?

:">se poate practica aceasta profesie doar cu studii juridice terminate? sau este obligatoriu sa urmezi si cursuri/ stagiatura
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 13:14, 13 Octombrie 2009
Ca jurist poti fi angajat la o societate comercială şi să ai un sef cu "4 clase" şi atunci sa vedem cum ii explici tu solutia ceea mai favorabilă, când omul vede numai într-o directie".
ªi apoi să fim sinceri, care e diferenţa între un tânăr avocat şi un tânăr consilier juridic ce termină aceeaşi facultate, din cadrul aceeaşi universităţi, susţinând ambii un examen de licenţă foarte greu ?
Ca sa completez, am bii dupa acel examen de licenta(dar dupa stagiatura de 2 ani) pot purta roba. Avocatul percepe in final onorariu pentru o singura infatisare care poate fi egal cu salariul juristului pe o luna.
Katri a scris:

Ca jurist poti fi angajat la o societate comercială şi să ai un sef cu "4 clase" şi atunci sa vedem cum ii explici tu solutia ceea mai favorabilă, când omul vede numai într-o directie".
ªi apoi să fim sinceri, care e diferenţa între un tânăr avocat şi un tânăr consilier juridic ce termină aceeaşi facultate, din cadrul aceeaşi universităţi, susţinând ambii un examen de licenţă foarte greu ?

Eu sunt de parere ca e chiar mai greu sa ai parte de un prost cu carte care crede ca le stie pe toate , decat unul care are numai 4 clase !

Diferenţa între un tânăr avocat şi un tânăr consilier juridic ce termină aceeaşi facultate, din cadrul aceeaşi universităţi, susţinând ambii un examen de licenţă foarte greu este ca unul ajunge avocat iar altul consilier juridic .#-o
Diferenta nu este ca unul da un examen de admitere in barou? si pe urma este avocat stagiar?
Chiar nu vreau să fiu răutăcioasă, aşa cum am postat şi mai sus, mă refeream la acei absolvenţi de drept ce au susţinut un examen de licenţă (nu prezentare de lucrare şi alte cele...). Este vreo diferenţă între tematica prevăzută pentru susţinerea examenului de licenţă şi cea pentru examenul de admitere în barou???
De asemenea, dacă examenul de admitere în barou se susţine imediat după terminarea facultăţi atunci consider că, am fi capabili să susţinem două examene la 3 luni unul de celălalt, din aceeaşi tematică.

Alte discuții în legătură

Ce este, de fapt, un consilier juridic? Iulian81 Iulian81 Din cate am inteles un consilier juridic ar cam aceleasi atributii ca si un avocat... atunci ce rost mai are meseria aceata? De ce nu se spune din start ca ar ... (vezi toată discuția)
Ce poate fi un absolvent de drept? dorel13 dorel13 Un licentiat al Facultatii de Drept si Administratie Publica in domeniul Drept specializarea Drept poate fi consilier juridic, poate da examen pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Profesie liberala ? pop sorin pop sorin In concret si la subiect: profesia de jurist poate fi exercitata liber sau nu ? Ma refer daca un jurist poate presta servicii de consultanta si/sau ... (vezi toată discuția)