avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program vizita

Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul weekend cand termina tratamentul fata avand otita ,bronsita,tin sa mentionez ca asa am luat o de la tata dupa 11 zile cat a stat la el,febra 38,5,otita ,bronsita ,multumesc
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 11:09, 8 August 2017
NU e ok să ducă copilul bolnav mamei, dacă copilul e bolnav,


Perfect Martonze, de acord cu dumneavoastra. Deci daca de exemplu eu as fi tata divortat si as avea program cu copilul de vineri pana duminica iar sambata seara copilul imi face febra, il duc la spital si aflu ca e bronsiolita, e ok deci sa nu il mai duc duminica acasa, cum e programul ci sa il tin pana se insanatoseste? La asta mareferam.
Altfel sunt pentru respectarea programului de vizita. Tratamentul poate fi administrat de amandoi parintii si daca nu cumva e boala contagioasa, altfel nu e risc sa se schimbe domiciliul copilului. Deci in cazul de fata, doamna a ingradit fara motiv programul de vizita. Minorul nu era tintuit la pat, tatal se putea descurca foarte bine.

Daca a luat copilul cu otita si bronsita, nu cred ca le- a facut in ulltima zi de vizita, adica in ziua cand a luat mama copilul si nici nu faci dintr-o data bronsita, ci evolueaza din raceala


Va contrazic, ne-am trezit de multe ori cu fiul meu cu bronsiolita ba char cu pneumonie de la o zi la alta.
Tocmai ca tatal nu e lasat cu copila in toate momentele ei, nu stie sa recunoasca ceva serios cand apare. De aici si necesitatea de a-l implica in toate aspectele din viata copilei.

Oare nu amandoi parintii trebuie sa supravegheze febra? Nu amandoi trebuie sa tina de frunte cand varsa? Ce are tatal, e oligofren, handicapat, ciung de nu isi poate ingriji copilul bolnav? Ce mesaj da astfel de comportament minorilor? Ca tatal e mai putin parinte decat mama, ca nu se pot baza pe el, ca nu conteaza.

Sigur ca programul de vizita trebuie respectat , insa trebuie tinut cont si de imprejurari, fiecare parinte trebuie sa fie intelegator, poate il ia alta data, poate in perioada asta, tatal vede copilul unde locuieste cu mama..


Copilul are dreptul de relatii cu parintele cu care locuieste fara supravegherea mamei. Sunt taspe hotarari judecatoresti care mentioneaza ca o relatie fireasca nu se poate dezvolta sub ochii vigilenti ai celuilalt parinte. In plus, cu un medic de familie prieten vechi, poti scoate copilului la scutiri si certificate medicale cate doresti, pentru a oblige tatal sa-si vada copilul doar in prezenta mamei.

Scrie cumva in hotararea instantei ca in caz de bronsiolita programul de vizita este interupt? Ca daca da, e ok, daca nu, doamna a incalcat o hotarare a instantei.

credeti ca eu nu mi-am lasat copilul la socrii cu lista cu aerosolii care trebuiau facuti dimineata si seara si siropelele de rigoare. Oh da de cate ori, ca trebuia sa fug la servici si nu avea cu cine sa stea.
Haideti sa nu mai cautam motive sa nu respectam programul de vizita.
Copila avea un tratament care putea fi administrat de tata, mama s-a opus programului de vizita. E de preferat pentru a scuti copilul de o trauma sa nu o mai faca.
Motive de genul acesta nu mai tin.
Si daca procedeaza asa,e posibil cu scuze de genul asta sa prelungeasca si tatal programul de vizita cu cate 3-4 zile de fiecare data. Unde s-ar ajunge daca amandoi ar proceda asa?
Ultima modificare: Duminică, 6 August 2017
When, utilizator
OK, When, până la urmă, revin la vechea mea propunere: sacul de forţă şi copilul băgat în el, chiar şi dacă e în comă.Că doar programul trebuie respectat şi copilul nu trebuie traumatizat; nu mai ţine că copilul e bolnav, nici că nu vrea să plece, fiindcă în realitate, el vrea, dar mama, în cel mai subtil mod cu putinţă, i-a inoculat ideea că dacă vrea, să spună că nu vrea, ca bulgarii, care pentru nu dau din cap ca "da" :) :) :) A fost cam scurt concediul...
OK, When, până la urmă, revin la vechea mea propunere: sacul de forţă şi copilul băgat în el, chiar şi dacă e în comă.


Copilul are bronsiolita, nu e in coma, recititi va rog postarea. Tratamentul pentru bronsiolita poate fi administrat si de mama si de tata. Nu mai dramatizati exagerat cand ramaneti fara argumente.


nu mai ţine că copilul e bolnav, nici că nu vrea să plece

Iarasi, cred ca ati gresit subiectul sau va imaginati lucruri, doamna a spus clar ca ea nu a vrut sa respecte programul de vizita, nu ca minorul nu si+ar fi dorit sa plece. Din cate inteleg eu din ce s+a postat, copilul vrea la tata. Iarasi vorbiti aiurea. Devine obisnuinta.

dar mama, în cel mai subtil mod cu putinţă, i-a inoculat ideea că dacă vrea, să spună că nu vrea, ca bulgarii, care pentru nu dau din cap ca "da"

Nu, chiar mama a recunoscut ca ea nu a vrut. Bateti campii.

In plus, nu mi+ati raspuns la intrebare

Deci daca de exemplu eu as fi tata divortat si as avea program cu copilul de vineri pana duminica iar sambata seara copilul imi face febra, il duc la spital si aflu ca e bronsiolita, e ok deci sa nu il mai duc duminica acasa, cum e programul ci sa il tin pana se insanatoseste?



A fost cam scurt concediul...

Poate pentru someri sau cei care taie frunya la caini, ca cei care muncesc, mai greu sa isi ia 2 saptamani. Nu sunt asa multe companiile care sar de bucurie sa le lipseasca un angajat 2 saptamani, fie el si concediul de vara. Deci 11 zile e rezonabil. Insa cand vrei sa cauti motive de carcoteala si asta poate fi unul.


Ultima modificare: Luni, 7 August 2017
When, utilizator
Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul weekend cand termina tratamentul


Pare ca tatal avea program doar in week-end, mama i-a zis ca poate veni sa o vada la ea acasa si sa o ia in schimb week-end-ul viitor, vi se pare a fi rea credinta ?
Tatal o lua in vizita, sa ce, sa stea cu ea in casa si sa ii dea medicamente, nu putea sa stea la fel de bine in camera copilului la ea acasa ? Ce credeti ca statea mama langa ei ?

Oare nu amandoi parintii trebuie sa supravegheze febra? Nu amandoi trebuie sa tina de frunte cand varsa? Ce are tatal, e oligofren, handicapat, ciung de nu isi poate ingriji copilul bolnav?


De data asta nu s-a priceput, sta langa mama week-ul asta ( ma rog, a trecut deja) si invata, iar data viitoare macar duce copilul la medic la timp.
Ultima modificare: Luni, 7 August 2017
gi-jane2, moderator
Georgiana,
Nu va faceti griji ca o singura data nu ati putut respecta programul. Tineti tatal la curent tatal cu tot ce trebuie sa stie legat de ingrijirea copilului cand e bolnav pe vittor. I-ati propus sa vina sa-l vada la dvs sau in weekendul urmator, perfect rezonabil.

Alte discuții în legătură

Nerespectare hotarare judecatoreasca divort utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua. Am si eu urmatoarea intrebarea intr-o situatie delicata: eu si fostul sot am divortat acum cateva luni, stabilindu-se de catre instanta si ... (vezi toată discuția)
Custodie comună, probleme cu programul de vizitare impus de tata. sunt obligată să îi dau copilul când este bolnav? BekaDavid BekaDavid Am doi copii minori si in urma divorțului am custodie comuna cu tatal copiilor nu sunt in relații bune .El vine oricâte ori are chef chiar in fiecare zi ... (vezi toată discuția)
Modificare program de vizita minor petyyyy petyyyy Am divortat si copilul de 5 ani si jumatate este dat spre crestere si educare catre mine. Tatal a obtinut program de vizita de 2 ori pe luna sa il i-a de ... (vezi toată discuția)