avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transfer colectiv al salariatilor la un alt angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transfer colectiv al salariatilor la un alt angajator

Buna ziua, as dori informatii legate de transferul colectiv al angajatilor la un alt angajator, prin cesiune. Este vorba de unitati bugetare.
- se intocmeste un nou contract de munca cu noul angajator?
- salariatul trebuie sa efectueze controlul de medicina muncii la angajare anterior datei transferului?
- se efectueaza instructajul general la angajare in domeniul securitatii si sanatatii in munca si instructajul specific la locul de munca, conform Legii 319/2006 si HG 1425/2006?
Mentionez ca salariatii vor desfasura aceeasi munca, in aceleasi locatii, vor avea aceleasi atributii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:54, 11 August 2017
aittu a scris:

Buna ziua, as dori informatii legate de transferul colectiv al angajatilor la un alt angajator, prin cesiune. Este vorba de unitati bugetare.
- se intocmeste un nou contract de munca cu noul angajator?
- salariatul trebuie sa efectueze controlul de medicina muncii la angajare anterior datei transferului?
- se efectueaza instructajul general la angajare in domeniul securitatii si sanatatii in munca si instructajul specific la locul de munca, conform Legii 319/2006 si HG 1425/2006?
.....

1. Baza legala pentru situatia dvs. : Legea 67/2006 si art.173 C.mun.

2. Nu se intocmeste niciun alt c.i.m. nou ... Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

3. Nu este vorba despre nicio noua angajare.

4. Se efectueaza instructajul general la angajare in domeniul securitatii si sanatatii in munca si instructajul specific la locul de munca

Ultima modificare: Vineri, 11 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instruire ssm personal detasat de la alta firma cyan cyan In Fisele de instruirea individuala privind ssm nu exista rubrici/pagini dedicate instruirii in cazul detasarii sau la schimbarea locului de munca de la un ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca Akhenaton81 Akhenaton81 Am o nelamurire.Am citit si legea,dar nu mi e clar. Cand am un lucrator care pleaca de pe un santier la altul unde se completeaza in fisa instructajul ... (vezi toată discuția)
Fisa individuala de instructaj in domeniul situatiilor de urgenta Doina11 Doina11 Mi s-a cerut Fisa individuala de instructaj in domeniul situatiilor de urgenta de la vechiul loc de munca. Situatii diferite: dializa si protectia copilului. ... (vezi toată discuția)