avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acces terasa blocului (tranzitare)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acces terasa blocului (tranzitare)

Buna seara, va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii la problema mea.
Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari la ultimul etaj pe una dintre ele. Fiecare scara are acces la terasa blocului (comunica intre ele). Am facut nenumarate cereri la asociatie sa-mi dea chei pentru acces la terasa de la usile 1 si 2 (aferente scarilor 1 si 2) in caz de nu merge liftul, este vreun incendiu la etajele inferioare sau alte probleme de genul sa putem intra/iesi pe la alta scara (doar in caz de necesitate). Norocul a facut sa ma lovesc in aceasta seara de o problema in acest sens. Liftul blocat, sun la deranjamente, omul imi spune ca nu crede ca mai ajunge si la reclamatia mea deoarece are si alte deranjamente de rezolvat. Atunci imi zic hai sa incerc la vecini. Urc cu 2 copii (1 de 8 luni si 1 de 4 ani) cu carucior si o plasa de cumparaturi pe la urmatoarea scara la ultimul nivel. M-am lovit de vecini care nu au cheie de la terasa si ca "terasa nu e functionala".
Am luat legatura cu presedinta administratiei care mi-a raspuns dupa vreo 40 minute dupa ce eram deja in casa (am urcat pe scari 9 etaje cu cele prezentate mai sus) si mi-a zis ca nu am acces la terasa blocului si ca sa astept deranjamentele sa rezolve problema cu liftul. I-am explicat ca respectivul o sa vina deabea maine si eu nu pot astepta cu copiii in scara blocului si ca o sa incerc sa fac reclamatie la autoritati.
Acum intrebarea este unde ma adresez, cu cine pot sa discut pe cine trebuie sa dau in judecata , sesizare etc ca sa pot obtine doua chei de care pot depinde vietile unor oameni de la etajele superioare in caz de calamitate?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
Ogy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ogy , utilizator 07:20, 14 August 2017
Am discutat in adunare anul trecut... A ramas ca daca am nevoie imi da vecina de langa mine cheie. (Nu stiu la ce ma ajuta dar asa s-a hotarat).
Poate ca nu ma vedeti impingand noaptea la carucior, dar inhaland niste fum ca sobolanii ma vedeti pe mine sau copiii mei? Nu stiu cum vedeti dvs o terasa de bloc dar la mine scarile blocului sunt delimitate cu un mic damb de circa 30cm intre ele. Pe scari ma vedeti cum urc cu el? Terasa a fost circulabila. De la reabilitare s-a renuntat la acele dale de beton. Daca o sa am timp, o sa va fotografiez terasa blocului similar. Intr-un final o sa rezolv eu cu isp-ul. Trist este ca nu m-ati ajutat cu nicio lege si pentru ceilalti "sobolani" care se afla in situatia mea, inconstienti de aceasta problema momentan. Dar asteptam sa se intample o nenorocire si vedem dupa. N-am cerut ca accesul sa fie la liber. Am cerut o cheie pe care sunt dispus sa o platesc chiar si triplu stiind ca viata cuiva drag depinde de ea intr-o anumita situatie.
Referitor la cel care a spus de lacate. Daca erau doar sau numai lacate, acestea dispareau pana in acest moment. Trist!
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2017
Ogy, utilizator
Ogy a scris:


Este mai important stratul hidroizolant decat viata unor oameni in caz de necesitate.




Incercati sa analizati situatiile distict
La fel ,incercati sa luati in calcul si interesul proprietarilor de la ultimul nivel carora utilizarea terasei le poate genera prejudicii substantiale pe care restul locatarilor de la etajele inferioare nu le suporta
Nu tot ceea ce se realizeaza in toate asociatiile de proprietari este si legal
Una este situatia speciala generata de calamitate si alta este tranzitarea terasei necirculabile datorata dezinteresului asigurarii bunei functionari a partii comune=liftul
Exista norme ISU care obliga ca terasele necirculabile sa fie asigurate ,sa fie restrictionat accesul-tocmai datorita cazurilor care au generat decese
Incercati sa faceti diferenta intre situatiile de forta majora si situatia prezentata de dv
Sustineti cu tarie tranzitarea terasei necirculabile...iarna cu 2 copii (1 de 8 luni si 1 de 4 ani) cu carucior si o plasa de cumparaturi pe la urmatoarea scara la ultimul niveltot pe terasa intentionati sa ajungeti de la o scara la alta ?

Sper ca necirculabila nu este tot una cu nefunctionala. Pentru ca asta e circulabila. Se poate parcurge distanta dintre cele doua scari in orice anotimp si iarna nu prea se foloseste carutul... Dar in fine la mine in Bucuresti este vara acum. Eu vorbesc de acum.
De asemenea vreau sa intelegeti ca nu mi-am pus in gand sa ma sinucid eu sau familia mea si dupa mine as incuia usa!!!
Pe mine nu ma intereseaza pareri pro sau contra accesului la terasa blocului, vreau sa stiu unde pot reclama aceasta situatie si ce legi sunt in acest sens.
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2017
Ogy, utilizator
Dv aveti interesul dv,
Am facut nenumarate cereri la asociatie sa-mi dea chei pentru acces la terasa de la usile 1 si 2 (aferente scarilor 1 si 2) in caz de nu merge liftul,
interes care este diferit fata de normele ISU
Este total anormal ca dv sa tranzitati 2 terase ,necirculabile in conditiile in care terasa imobilelor de locuit in comun sunt necirculabile,cand nu exista o situatie de forta majora
pe cine trebuie sa dau in judecata , sesizare etc ca sa pot obtine doua chei de care pot depinde vietile unor oameni de la etajele superioare in caz de calamitate?

Dv amestecati situattile de inlocuire deplasare cu liftul prin tranzitarea teraselor necirculabile cu situatia de calamitate...
Aveti garantia ca in caz de calamitate dv veti fi acasa si in acel haos veti avea taria de caracter,linistit sa indrumati vecinii,in sir indian cu catel,purcel si ce au mai valoros sa se urce pe terasa blocului-unde sa fie bine inegriti si inecati de fumul degajat ?
Incercati sa solutionati problema amiabil,pentru ca nici macar dv nu veti putea produce probe sau motive temeinice astfel incat sa determinati o instanta judecatoreasca sa dispuna hotarare judecatoreasca prin care sa va fie puse la dispozitie chei de acces la terasa necirculabila a imobilului de locuit in comun ca sa le tranzitati cand nu functioneaza liftul
Focul intotdeauna degaja fum care se elibereaza in sus
In cate cazuri de incendiu in imobile de locuit in comun ati vazut si ati luat dv parte ,ati observat ca autoritatile sa indrume ca persoanele/locatarii sa se urce in ordine,linistiti pe terasa imobilului ,in loc sa elibereze urgent incinta,?
Ati vazut dv ca pompierii sau politia in cazuri de incendiu in imobile cu mai multe etaje,sa invite locatarii sa se deplaseze la etajele superioare sau pe terase ?
Ati vazut dv vreun plan de evacuare in caz de incendiu care sa prevada siguranta persoanelor prin deplasarea acestora catre si la etajele superioare,pe terasa imobilului,in conditiile in care se cunoaste ca stratul protector aplicat care asigura hidroizolatia este un produs cu puternic risc prin degajari de substanţe volatile sau supraincalzire excesiva care favorizeaza si intretine focul si asigura o degajare de 3-4 ori mai mult fum decat zone din imobil care nu contin protectii cu substante de genul celor folosite in protectia hidroizolatoare ?

Eu nu am de gand sa dirijez pe nimeni. In caz ca voi fi acasa, daca se va intampla vreo nenorocire, sa fiti sigur/a ca nu ma voi impiedica in niste incuietori. Blocurile astea construite in 1965 asa au fost gandite. Va multumesc pentru legile propuse pentru studiere precum si pentru recomandarea institutiilor unde sa depun o sesizare/reclamatie. Cred ca pe un forum cu specific generalist o sa primesc mai multe informatii in acest sens. Va multumesc pentru interes.
Va las sa studiati acest articol (ca plan de evacuare nou dupa anvelopare nu am gasit pentru ca autoritatile nu au dat aprobari pentru anveloparea blocurilor cu polistiren).
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
Ogy, utilizator

Alte discuții în legătură

Blocare cale evacuare superioara Ullises Ullises Unde ma adresez pentru rezolvarea situației? Locuiesc la etajul 7 al unui bloc de locuințe cu 8 etaje. Vecinul de la etajul 8 a blocat pur si simplu cu o ... (vezi toată discuția)
Lesirea pe terasa incuiata georgeiuly georgeiuly In urma incendiului de la Londra s-a pus in discutie legalitatea incuieri grilajului de la et 11 (cabina lift si aces la terasa ). Stie cineva vreo prevedere ... (vezi toată discuția)
Buna locuiesc intrun bloc cu 4 etaje la etajul 4 daca exista ... suiogan ioan suiogan ioan buna locuiesc intrun bloc cu 4 etaje la etajul 4 daca exista un incendiu sau ceva si ar trebui sa ies pe acoperisul blocului nu se poate pt ca este inchis cu ... (vezi toată discuția)