Lângă casa mea este o asociatie de proprietari constituita din 4 duplexuri, deci 8 familii. Terenul pe care este construită casa mea este cumparat de la același proprietar care le-a vândut și celor din asociatie. Ce am in comun cu asociația este acel drum de acces din care fiecare proprietar are o anumita cota parte. Utilitățile le am de la fiecare furnizor in parte și nu au legătura cu asociatia(Enel, Distrigaz,etc). De câteva luni, de când m-am mutat, asociația insista ,chiar dacă eu nu vreau, sa contribui la cheltuielile lor și sa fiu membru. Eu nu am stipulata in contract nicio obligavitate de a intra in asociatie, dar ei considera ca dacă avem cota indiviza din drumul de acces, noi trebuie sa intram in asociatie și sa contribuim la cheltuielile lor. Vor sa ne intenteze proces pentru ca ne emit facturi in fiecare luna și considera ca trebuie sa le plătesc. Ce Ma sfătuiți sa fac ? Multumesc. Vlad
Atata timp cat aveti un drum comun cu asociatia, trebuie sa participati la anumite cheltuieli de intretinere si reparare ale acelui drum.
Trebuie sa faceti o conventie scrisa cu asociatia unde sa se precizeze clar la ce participati.
In instanta, asociatia o sa aiba castig de cauza!
Cel mai bine va intelegeti amiabil.
In ceea ce privește drumul comun, este normal sa particip conform cotei pe care o am in contract. In ceea ce privește restul, nu mi se pare Ok. Și eu imi pot faceti asociație distincta sau un alt vecin nou venit și atunci ce facem ?
In ceea ce privește drumul comun, este normal sa particip conform cotei pe care o am in contract. In ceea ce privește restul, nu mi se pare Ok. Și eu imi pot face o asociație distincta sau un alt vecin nou venit și atunci ce facem ? N asociații, n cotizații ? Eu am achiziționat un teren și din păcate am un drum comun cu niște oameni care vor sa ma pună sa plătesc o parte din cheltuielile pe care și le generează. Eu am sistem de alarma la casa și ei vor sa plătesc un portar catechine timpul zilei le face lor treaba in curte, etc.
acel drum trebuie intretinut (curatenie + dezapezire), reparat si iluminat, cu paza este de discutat pentru ca puteti argumenta faptul ca la limita proprietatiilor se poate construi un gard ca si cand ar fi fost drum public si pot sa-si puna post de paza pe proprietatea lor, nu stiu in ce masura acel drum poate fi trecut in proprietatea primariei si astfel numai trebuie sa platiti nimic.
trebuie sa faceti o conventie scrisa altfel in instanta vor avea castig.
Eu nu am aderat la aceasta asociatie și nici nu am de gând. Dacă eu sau alt vecin care nu este in asociatie ne facem o alta asociatie , cum vom proceda ? Plătim asociației existente cheltuielile solicitate și ei ne plătesc noua alte cheltuieli ? După acest principiu , fiecare își poate face o asociatie și ceilalți sunt obligați sa plătească.