Mi a fost respinsa cererea de partaj in care eu cer cota parte din valoare imobil după 15 ani de căsnicie și aducand că aport la î
reconstructia imobilului salariu, munca fizică și 2credite pentru bunuri , credite luate de mine, iar eu trebuie să plătesc taxa de timbru în valoare de 5000 lei,in plati eșalonate. Deoarece am deschis un alt proces și am reformulat cererea...fiind nevoita sa plătesc încă o taxa pentru al doilea proces în cuantum de 3000 lei. Cum pot face sa nu mai plătesc prima taxa,deoarece nu îmi pot permite. Ce pot face.? Menționez că am fost reprezentata de un avocat in instanta. Mulțumesc!
Ca sa inteleg: ati avut un avocat cu care ati deschis un dosar de partaj in instanta pe care l-ati pierdut. La sfatul avocatului (acelasi?? altul?) ati deschis un dosar nou.
Eu nu vad sanse sa scapati de prima taxa de timbru, pe aceea o datorati statului ca sa va judece prima cerere, fie ea buna sau proasta. Cat timp statul si-a facut datoria si v-a judecat cererea, nu va puteti razgandi si sa nu-i mai achitati taxa.
Totusi, reveniti cu precizari, ati fost reprezentata de avocat si nu mai sunteti sau cum?
Deci pana la urma primul proces s-a judecat pana la capat? In aceasta situatie, va anunt ca il veti pierde si pe al doilea pe exceptia autoritatii sau puterii de lucru judecat.
VĂ MULȚUMESC FOARTE MULT PENTRU SFATURI ȘI CRED CA M AM LUMINAT....CUMVA.
Prima cerere a fost formulata de un alt avocat,la serviciile căruia am renunțat. Dar al doilea avocat a atașat o anexa primei cerere,o așa zisă corectare, înainte de prima înfățișare la procesul de partaj. Ceea ce nu am înțeles,a fost refuzul avocatului de a contesta decizia judecătoarei,motivând ca nu are rost....un recurs,deoarece este costisitor și putem primi aceași decizie. Eu am insistat pe recurs.....Am fost tentată sa renunț și la cel -al doilea avocat, sa caut pe altcineva. ....dar.....ajung sa renunț la tot până la urmă.....mă aleg cu bani cheltuiți și nu mi pot recupera nimic din munca mea de peste 15 ani.....
Bună ziua ! În instanță am mers cu cel de-al doilea avocat. Dar cererea de partaj fusese realizată de primul avocat ,odată cu cererea de divort,cu minori...
Am renuntat la serviciile primului avocat din timpul procesului de divort,pentru ca nu m au mulțumit multe lucruri .....
Deci dosarul de partaj fusese depus în același timp cu cel de divorț,dar termenul la cel de partaj s a stabilit,după încheierea divortului. Decizia finală a divortului s a dat în decembrie 2016. Primul termen la cel de partaj a fost în februarie 2017. La primul termen, cererea de partaj a fost respinsă,dar nu de față cu mine în sală. A rămas să se pronunțe judecătoarea ulterior. Motivarea: neîntemeiată cererea cu recomandarea să fac o acțiune de despăgubire,pe principiul îmbogățirii fără just temei.
Taxa timbru
mirceani
Am deschis un proces de partaj care din nefericire s-a suspendat pntru neindeplinirea procedurii de citare, paratii locuind in afara Romaniei.
Intrebare: ... (vezi toată discuția)