DECI.... Unic asociat angajat in firma cu contract partial de munca de 2 ore. Program de la 8-10 . Firma care nu desfasoara activitate cu publicul cii se adreseaza numai persoanelor juridice in domeniul publicitatii. Ce se intimpla in cazul in care sunt la birou dupa ora 10? De la 8 la 10 este angajatul care termina sau nu ce are de facut dupa care vine unicul asociat care termina sau nu ce a inceput angajatul sau face cu totul alte treburi. Astia cum le zice INSPECTORI ITM in cazul in care vin sa verifice daca unicul asociat lucreaza fara forme legale si/ sau nu respecta programul angajatului, daca ii plateste orele suplimentare, etc ii poate amenda pe vre-unul din ei - asociat unic care este acelasi cu angajatul? Sau invers.
Am o mare dilema pe care trebuie sa o clarific rapid deorece noile reglementari imi cresc tensiunea . Si nu numai.
Multumesc
Ok. Revin dupa vizita la oficiul juridic al ITM-lui care dupa cum am spus mai devreme ....nu prea au habar. Pe scurt m-au informat ca in cazul meu in timpul orelelor din contract trebuie sa fac exact ce am in fisa postului iar dupa aceste ore sa fac orice altceva , sau sa-mi fac contract de munca de 8 ore, sau sa ma concediez si sa-mi platesc separat prin contract darile. Oficiul juridic mi-au spus ca agentii de control ai institutiei nu crede ca imi vor aplica sanctiuni in cazul in care sunt " prins " dupa orele de program dar trebuie bine-nteles sa am semnate programul de lucru, condica de prezenta si restul actelor doveditoare ca angajat si unic asociat.
da, dupa ora 10 pot desfasura activitati la sediul societatii dar care nu sunt cuprinse in fisa postului a angajatului . in cazul meu conducator de unitate cu atributiunile din fisa postului.
atributiuni din fisa postului angajatului pe care o sa le reduc la una sau maxim 2 astfel incat sa nu prea aiba tangenta cu activitatea desfasurata curent in societate.
Eu sunt exact in situatia dumneavoastra si absolut niciodata nu am fost angajat la propria firma. Lucrez cand vreau, cum vreau si imi platesc personal contributiile la pensie si sanatate. Motivul au fost nebuniile de declaratii ce trebuie depuse lunar. In principiu in timpul programului sunteti angajat si in afara lui administratorul firmei, deci linistiti-va. Calm, ca nu vine nimeni in control la 1 angajat. Daca prin absurd chiar vor, o sa primiti un telefon inainte.